Att ha bebissängen på plats.

 
 

AT2B1182

 
 
 

Och så är den på plats, sängen.

I vårt sovrum i ena hörnet; alldeles nära vår egen säng och väldigt lätt att rulla till sig eller tillbaka. Redo.

Tänk att lite trä, tyg och stoppning kan ge så mycket pirr i magen och förvarna om att något så himla stort kommer att ske. Varje gång jag ser den flinar jag omedvetet; ibland kastar jag ett öga ner i den som om jag förväntar mig att få se någon där.

Där är ingen ännu. Men det är inte långt kvar.

 
 
 

AT2B1188

 
 

AT2B1190

 
 
 

Mobilen fick jag leta läääänge efter.

En gång i tiden fanns det en butik som hette Par Courrier och dom hade den i sitt sortiment, och den har liksom legat i bakhuvudet på mig i år och poppade fram nu när jag skulle ordna till lillebror. Dock visade det sig att butiken inte fanns kvar och googlande tog mig absolut ingenstans. Och så snubblade jag bara över Newports Instagramkonto en dag, såg en bild jag kände igen och slängde snabbt iväg en fråga – och jodå, den fanns på lager. Och dom kunde skicka. Och så fick jag min luftballongsmobil tillslut.

Numera finns det en liten hörna i vårt sovrum; tillägnad en liten en som snart kommer ut.

Vi är redo när han är det.

 
 

cherry

23 kommentarer till “Att ha bebissängen på plats.

 1. Fint!
  Jag träffade en liten i helgen, den familjens barn nummer tre, och hur söt och snäll han än var kändes det skönt att det inte sög till av längtan. Det är svårt ibland, att veta om man tycker familjen är klar eller ej, men här blir det inga fler barnrum nu. Två verkar passa oss bra.

 2. Nyfödda bebisar är så underbart att snusa på, titta på och bara beundra. Mina är 3,5 o 15 månader nu o jag snusar fortfarande på yngsta..den äldsta har liksom inte tid för det längre…härlig tid ni har framför er. Vad fint du gör i huset!

 3. Åh så fint. Såg att en liknande mobil finns på jabadabado.

  Jag ska precis köpa matstol till vår lilla bebis som bara är fyra månader. Vad hade ni för stol till buse i början? Och vad har han nu när han är lite större? Tycker det är svårt att hitta fina funktionella stolar till dom små. Du brukar ha så bra tips

  1. När det var dags att sitta vid bordet och äta så hade vi en vanlig från IKEA till Buse. Nu har vi en Stokke Steps som egentligen var tänkt till babyn som är super (Buse vägrar sitta i barnstol numera vettu, nu ska han sitta som dom stora gör – men Stokkestolen känns ju som en riktig i sitt vanliga läge så den går ok). Till Stokken har jag köpt en babybouncer, också från Stokke, som man kan fästa till för lillebror om man vill ha honom med vid bordet och till en bra höjd: http://www.stokke.com/global/highchairs/stokke-steps/3497.html
   Så när han kommer får vi se om Buse tar en vanlig stol igen eller om vi helt enkelt får skaffa ännu en Stokke :S

   1. Tack för tipset! Jag har bara tittat på triptrap stolen, men den verkar komma så långt från bordet. Men den här stolen verkar man ju kunna köpa till en bricka till. Så det går säkert bättre.

 4. Wow, snart dax!! SÅÅÅ spännande 🙂 🙂
  Jag bara MÅSTE ta den där mobilen!! Den har fastnat totalt i huvudet på mig 😉 Du skulle vara supergullig om du kunde skriva deras mailadress och priset för mobilen 🙂
  KRAAAM

 5. Hej!
  Du är ju så himla duktig när det gäller inredning, kan du rekommendera några web-shopar som säljer lampor? Är ute efter en grå lampfot, gärna lite ”grov/ruff” i stilen.

  Tack på förhand.

 6. Hej Emma.
  Ett tips är att vid tillfälle besöka Kabusa Design Factory som drivs av Johanna Lindh. Det ligger utanför Ystad när du kört igenom Nybrostrand precis efter avtaget ner mot Kåseberga. De har fantastisk inredning, bl a ballongmobilerna i en mängd olika storlekar.

  Utöver det passar jag på att kasta in ett fika-tips, ett alternativ till Olof Viktors: Söderberg & Sara. De har en härligt ekologisk och närproducerad profil – ett fantastiskt bageri&cafe inne i Ystad och ett ännu mer underbart ställe i form av Österlens kafferosteri i Örum (utåt Österlen en bit förbi Olof Viktors). Bullar att dö för, och surdegspizza som inte är av denna världen.

 7. Är ganska säker på att jag sett den mobilen, och den med flygplanen, på Kabusa Design Factor. Absolut värt ett stopp när man ändå är på Olof Victors! 🙂

  1. Ha ha ja nu har jag ju redan skaffat den, men jag måste kolla in vad mer dom har – många som tipsat om henne.

 8. Jag kollar också ner i spjälsängen titt som tätt och funderar över vem som ska ligga där… 2-3 månader kvar för min del, men spjälsängen står på plats ändå. Gäller ju att passa på när man kan fynda 😉 Den där ovala sängen är så himla fin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg