Att vänta på fåglarna.

 
 

AT2B2043

 
 
 

För ett tag sen fick jag ett fågelbad av Westcoast Company till den nya trädgården. himla fint! Jag har velat ha ett fågelbad hur länge som helst men i Lutande Huset fanns det liksom inget bra träd, och i Drömmen blev det inte av.

Men nu – nu hänger det ett i trädgården. Jag och Buse är mycket pepp.

 
 
 

AT2B2082

 
 
 

Det måste ju fyllas med vatten, såklart. Inte för att jag vet om fåglar verkligen badar i såna här? Men vi lever på hoppet om att dom kommer att bada där i sommar och att jag och Buse kan sitta på avstånd och titta.

 
 
 

AT2B2097

 
 
 

Lite blommor måste också i, för syns skull.

(Men vi tog ut dom sen och bytte vattnet när det slog mig att det kanske var giftigt, och att det vore hemskt att ha ihjäl en massa stackars törstiga, badsuktande trastar det första man gjorde).

 
 
 

AT2B2096

 
 
 

Men vackert; det är det. Och stämningsfullt.

Och ännu bättre kommer det bli om det nu faktiskt visar sig att Ystadsfåglarna tycker om att bada och gärna tar sig ett dopp i ett fågelbad som hänger fritt i grönskan och fylls på med jämna mellanrum av en liten tre-och-ett-halvt-åring som tycker att det vore fantastiskt roligt med lite fågelbadare i sin trädgård.

Vi är redo. Bring it on, fåglarna.

 
 

cherry

9 kommentarer till “Att vänta på fåglarna.

  1. Åh Emma, det där ett sådant fint fågelbad. Min erfarenhet av fågelbad på marken är att inte fylla på för mycket vatten, tänk dig att de ska kunna stå i badet och inte blöta ner magen, de hukar sig och tvättar sig. De vill gärna sitta på kanten, för att sedan hoppa i och bada. Är det för djupt kommer inte småfåglarna, ett råd i all välmening. Det är så underbart när man får besök av fåglar och som badar. Lycka till och hoppas ni får uppleva det underbara.
    Kramar från Ninni.

  2. Fick ett fint fågelbad av min pappa förra våren & mina Pippis älskar de !! De har redan börjat & så fort värmen är ihärdig är de här varje dag , tvättar,dricker & svalkar sig ! Har ställt de nedanför altanen så ja kan sitta med en kopp & kaffe & titta på dem

  3. Helt övertygad om att ni får fullt med badande pippisar! Men som sagts ovan, inte för djupt med vatten är också min erfarenhet!

  4. Joda, de älskar det! Vi har ocksa ett sandstensbad som star i trädgarden, och där är fullt! Att katten tror att hon ska använda det att dricka ur är en annan historia….

  5. Vår ekorre (som vi delar hus med?) älskar vårt fågelbad, likaså kattskrället (fast hon dricker bara, att bada skulle aldrig falla henne in) och såklart fåglarna. Alltid fullt i badet alltså. Slår vad om att Ystadfåglarna också gillar fågelbad!

  6. Jodå, visst badar dem! 🙂 Eller i alla fall blöter ner sig lite. Älskade att sitta och titta på grannens fågelbad när jag var liten. Funderade på att skaffa ett till balkongen här, men insåg att då kanske dem får syn på mina jordgubbar och börjar äta dem istället! 😛

  7. Önskar jag hade ett träd lite närmare på tomten (inte jääääättehöga tallar i skogen intill) som jag kunde hänga upp ett fågelbad i. Så vackert!

    Du, det är spännande nu. Snart har ni ett till litet liv att älska!

    Kram Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg