Att ha trädgårdstider.

 
 
AT2B3178
 
 
 

Åh.

Nu är det trädgårdstider.

Det är som att vakna upp efter dvala när man slår upp dörren ut mot trädgården och möts av sol och värme. På den sidan av huset är det nästan alltid lä och därmed snudd på sommar när solen står på och vinden håller sig borta. Och som jag skrivit innan; man känner sig inte iakttagen här. Man får vara ifred.

Vi har startat litegrann med att ställa i ordning allting som ska ut. Sakta går det, bit för bit, så som det naturligtvis blir när man har en nysnittad och en bebis hemma. Det är liksom mannen som får jobba medan jag sitter på trappan och pekar och ropar uppmuntrande ord och dricker mineralvatten.

 
 
 

AT2B3130

 
 
 

Buse har spring i benen här ute.

Har du snabba skor älskling? frågar jag, och han nickar; visar sen hur snabba skor han har genom att springa kors och tvärs över gräset – hela tiden försäkrad om att jag tittar.

 
 
 

AT2B3171

 
 
 

Körsbärsträdet ja. Det har börjat blomma nu.

 
 
 

AT2B3194

 
 

AT2B3125

 
 
 

Någon sover gott ute.

Och växthuset som så många frågat om hittade jag på Fröjd af Sverige förra sommaren. Det är perfekt när man kanske inte har plats till ett jätteväxthus men fortfarande vill odla lite chili eller se om man kan lyckas med nåt mer exotiskt.

Som ni ser är det ännu tomt här hemma. En sak i taget som sagt.

 
 
 

AT2B3198

 
 
 

Mannen bär fram utemöblerna han snickrade åt oss för någon sommar sen.

 
 
 

AT2B3165

 
 

AT2B3129

 
 

AT2B3126

 
 
 

Och jadå – det gamla Bali-parasollet (från reunionhome) hänger såklart kvar.

Det ska stå där, bredvid trappan, där det är tänkt att bli ett litet lounge-område där jag kan sitta i skuggan med Noah framöver och njuta av varmare dagar.

 
 
 

AT2B3162

 
 
 

Så jag beställde en sån här i år…

 
 
 

AT2B3142

 
 
 

Tadaaa!

En bambusoffa från Tine K (finns här) som kommer bli perfekt. Den kommer med madrass och allt så den ser egentligen mycket mysigare ut men eftersom dynan är vit så står den än så länge inne och väntar på att kläs med något mer hundtåligt. Jag vet ju hur flickorna i den här familjen är om det bjuds liggplatser i värmen. Så jag ska dra ett linnepåslakan på madrassen tänkte jag, och sen bulla upp med kuddar och annat inbjudande.

Så där ska det alltså bli en liten hörna att ha sommar på när vi inte är i Drömmen. Det ska dit ett soffbord också, och en av bambufåtöljerna som fått stå inne i väntan på vår, och så ska det pimplas med lite belysning och kuddar och växter och sånt i sinom tid.

Balibädden ska också upp i trädgården, och solsängen. Men så långt har vi inte kommit.

 
 
 

AT2B3181

 
 
 

Åh.

Det där är sommar för mig.

 
 
 

AT2B3152

 
 

AT2B3159

 
 
 

Hängstolen från Ellos, som inte ser ut som en hängstol men funkar bra ändå, var en fullträff. Buse hittar en miljon olika användningsområden för den. Som att ligga på mage i säcken och sen snurra runt, runt, runt. Det var hur kul som helst, tills han upptäckte att det där med att snurra gör en illamående och att man då ganska lätt kommer kaskadkräkas över trappan när man väl klivit ur.

Så just snurra kanske han inte gör så många gånger mer. Men uppskattad, det är den.

 
 
 

AT2B3210

 
 

AT2B3213

 
 
 

Och där står bordet!

Och på den en gigantisk ”saftburk” med tappkran. Jag var bara tvungen att ställa ut den för att se hur det skulle kunna se ut lite senare, när den är på plats för varma dagar och möblerna står där de ska vara och Buse bara kan sladda förbi och tappa upp något att dricka. En sån letade jag som en tok efter förra sommaren, men alla på Åhléns var slut och jag hittade bara plastversioner, så när jag fann den på Lakewood Living i år var jag mycket nöjd. Älskar saker som är både vackra och praktiska.

Så ja, vi går mot trädgårdstider här hemma och sakta men säkert växer det där rummet, som en trädgård lätt blir, fram. I år är vi inte i Lutande Huset bland rosor och lavendel, men jag har hunnit plantera lavendel här och ser att det finns rosor så den biten fick iallafall följa med. Och här är större utrymme att springa på för en Buse, och mer avskildhet för oss.

Det kommer bli en trädgård att älska, det här också.

 
 

cherry

25 kommentarer till “Att ha trädgårdstider.

  1. Underbara värme och trädgårdstider! Dessutom med två små fina! Förstår känslan av att ha privatliv i trädgården och att det finns en sådan oas hos er. Ibland behövs stunder av total avslappning och bara vara. Vi lever mer eller mindre uppkopplade både socialt och medialt, och mycket energi går åt. Har själv behov av båda delarna, de sociala och de avskilda. Det fina parasollet, har länge funderat på att skaffa ett. Klarar det av att stå ute även i regn, eller tar du in det då? Önskar dig en fin dag! 🙂

    1. Jamen exakt!

      Jag har parasollet ute dygnet runt på sommaren. Bara det är uppfällt så det får torka så har det funkat fint 🙂

  2. Ni har en plats för Er med Underbart Hus och Trädgård, känner glädjen med Er.
    Ni gör så rätt i att låta var sak ha sin tid, så det finns utrymme att Leva och Njuta
    av Er Tid tillsammans som är nu i var stund <3.
    Varma kramar Ninni.

  3. Ja, visst är det härligaste som finns med skånsk sommar…lyllos er dessutom som bor kustnära..även om ni kanske inte kommer bo på stranden i år med lillebror..så bor ni ändå nära…lavendel är det bästa som finns..oftast billigt, tåligt och växer så det knakar..förökar sig ju..men det får man ta….astillbe är väldigt fint..sköter sig bra och finns i fina färger…alla slags sukulenter annars är fina på sitt vis…rosor är rätt så lättskötta…om man inte skämmer bort dem med att klippa dem stup i ett….Jag vill ha mkt blommor och växter..men gärna som sköter sig själva och gärna som återkommer flera år…krukor är också underbart och jisses vad man bytt smak och tycke genom åren..tidigt 2000 tal var det blanka greklandsblåa eller med krussiduller i alla de färger…sedan gick det mot zink och betong..och nu är det väl mer gamla lite udda saker och kärl…bambu och korgar igen..så ja..man ska nog spara och ha ett krukförråd…som min man gör..när jag prompt vill kasta dem..för att sedan lyrisk bära fram dem några år senare…..hoppas ditt snitt läks bra och du slipper känna klåda och bli svettig osv…det kliar liksom invärtes ibland…men det såg super fint ut och det kommer inte synas med tiden…mina två första blev ganska så bra…med nr 3 blev det lite större och mer zickzack..med 4an blev det hela 23 cm och hitan och ditan då jag växt samman och de behövde skära mer..men men..som Nea 5 år säger…mamma har en dragkedja på magen där bebisarna kommer ut..så ja..det har jag<3 kramar Birran i ett soligt och fågelkvittrande Hörby, Skånes mitt…..

  4. Din blogg är helt underbar, texterna, bilderna, känslorna du förmedlar! Suck, så fint att se och läsa!

  5. Oh vilka fina bilder och vad jag längtar till sommaren nu då!
    De där Trine K utemöbler är så fina. Jag tänkte ta tag i att göra ett matbord likt din man har gjort. En lite fråga bara! Vart har han hittat benen till bordet. Tänkte åka till Ikea och köpa men de där var fina! En sån där saftburk finns även på Lagerhaus såg jag. Härligt att man har möjlighet att springa loss i trädgården. Tycker du inte att Buse har vuxit sen nu fick lilla Noah. Jag tyckte min stora tjej blev vuxen helt plötsligt ja kanske inte vuxen men blev väldigt mycket äldre i alla fall. Ha en underbar dag i trädgården

  6. SÅ himla mysig trädgård! Å du får alltid till det så fint 🙂
    Va stor han har blivit Buse!
    Kram till dig

  7. Åh! Vilken mysig trädgård, kommer att bli många platser & tillfällen att njuta på i sommar. Jag vill ha nån som du som lixom kommer & mysar till min trädgård oxå. 🙂 Kram!

  8. Vilken härlig trädgård ni ser ut att ha. Och insynsskyddad! Blir SÅ avundsjuk på just den biten, skulle velat ha mer insynsskydd i vår trädgård. Men kan inte låta bli att reagera på hur mycket du shoppar! Helt galet! Ni måste vara gjorda av pengar.

    1. Hej! Ja det är skönt med insynsskydd. Och gjorda av pengar är vi inte men det har varit ett bra år. Och vi sålde ju av extremt mycket när vi sålde det andra huset så hittills har det vi köpt nytt inte ”kostat” något, utan är betalat med pengar för sånt vi sålt. Om det nu hjälper att veta.

      1. Ber om ursäkt. Jag har naturligtvis inte något med er ekonomi att göra. Är ökänd för att vara lite för spontan ibland. Maken brukar tala om för mig att jag inte behöver säga allting jag tänker.

  9. Fantastiska bilder, jag älskar när prick allt är sådär limegrönt som det bara kan vara när det är i början av våren. Underbart!

  10. Grabben har spring-fort-skor helt enkelt c”,)

    Lycka att få köpa det hus ni köpt! Âr själv på jakt i Ystad/simrishamn o det finns ju…bra priser oxå!!

  11. Jättefint bord!
    Åh det ser så härligt ut! Här i Luleå har vi inte ens gröna gräsmattor ännu…å en å annan snödriva ligger fortfarande kvar å flinar åt en när man passerar. Huuujedamej!!

  12. Kommer bli en kanonsommar för er!
    Måste fråga om bambusoffan: var kommer du att förvara madrassen på natten eller dagar då ni inte är hemma? Antar att den inte kan ligga ute i regn eller dagg och jag tycker det där är lite av ett problem; hur man förvarar på ett sätt som känns smidigt så att det inte slutar med att soffan de flesta dagar står utan madrass. Även om jag inte tror att det skulle hända hemma hos dig.

  13. Kom att tänka på när min yngsta dotter var sex år och vi besökte en skobutik, hon testade dojjor och så hittade hon ett par som hon verkligen föll för..sprang runt där i butiken ett tag och så kom hon tillbaka -Såg ni va snabba dom här var? Klart vi köpte dom, det var ju ett riktigt kap med så snabba skor ju!! Varför har jag aldrig fått några sånna??

  14. Så härligt att njuta av en ny trädgård för första gången, se hur det ser ut när blommorna kommer upp. I vår trädgård var det bara en altan, gräsmatta och en krusbärsbuske som fanns så det var inte så spännande men det var som en omålad tavelduk att börja jobba med. Underbart. I år blir det dessutom ett växthus, ngt större än ditt men inget gigantiskt.
    Den där saftkannan/burken/whatever med tappkran finns på lite olika ställe i år. Bla så såg jag den på Ica Hemma (tror jag det var).
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg