Att börja snegla på köket.

 
 

11335056

 
 
 

Ni är många som har frågat om köket, och såhär ser det alltså ut idag (på mäklarbilderna, nu är det ju våra möbler som står där istället, men själva köket ser alltså ut såhär). Det var ett av de sakerna vi sa att vi ville fixa först, ihop med sovrum och vardagsrum och Buses rum eftersom det är en så viktig del av ett hus, och det här köket kände vi liksom inte riktigt ”passade in” i huset på något vis. Visst är det fungerande, men jag saknar den där känslan av hemtrevlighet som är så viktig för mig. Så det här kommer att göras om, och nu har jag börjat med tankeprocessen på riktigt, nu när Noah är ute.

 
 
 

11335059

 
 
 

Vad vi kommer att göra är att byta hela modellen.

Jag vet inte ännu vilket kök det blir, vi har kollat på så många olika att det snurrar i huvudet, men vi vill ha ett ganska klassiskt kök – inget modernt. Ett som passar till den här typen av hus. Väggen ni ser åt höger med de gamla skåpen ska rivas ut så att skåpen som hamnar där matchar resten av köket. Kaklet ska bytas; jag tycker att det är så hårt idag med den mörka fogen, någon form av tålig bänkskiva ska till, väggar och golv ska målas och vasken ska bytas till en rejäl, gammaldags porslinsmodell med mycket djup. Smeg-spisen och diskmaskinen och så får vara kvar såklart, det är bara själva skåpen och luckorna som behöver planeras om. Minst ett överskåp märker vi redan nu att vi behöver.

 
 
 

AT2B9541

 
 
 

Men det här älskar jag.

Vyn ut mot trädgården när man står och lagar mat. Tänk er en lite mindre modern lucka, vackra beslag och tjockare skiva. Och så en större diskho som sagt, med tyngd och känsla. Det kommer bli så bra.

Det här är ett projekt som kommer bli riktigt, riktigt roligt att sätta tänderna i.

 
 

cherry

Rekommenderade inlägg

24 kommentarer till “Att börja snegla på köket.

  1. Nej inte här. Det här huset går liksom inte ihop med Marrakech tyvärr 🙁 Hur mycket jag än älskar de plattorna så måste det matcha stilen på huset.

 1. Detta kommer att bli spännande att följa, det är ju verkligen ett kök med potential! 🙂 Ser fram emot förvandlingen, kram!

 2. Vad spännande! När sätter ni igång? Vilka kök har ni tittat på? Vi ska själva sätta igång med vårt men vi ska ha vita, släta, matta, lite som ert nuvarande! Helt rätt att Marraksch inte går ihop med huset.
  Lycka till!

  1. Under juni hoppas jag, beror lite på när hantverkarna kan 🙂 Vi har tittat på IKEA, Marbodal, KVICK, HTH, Ballingslöv… Typ alla.

 3. Vad gullig du är som svarar! Vart lutar det åt? Vi gillar Ballingslöv men känner oss pressade att ge besked i morgon för att få ta del av deras kampanj. Lyxproblem, jag vet…
  Men de borde ha återkommande kampanjer tycker man..

  1. Vi vet ärligt talat inte alls ännu :S Jag tror att det blir något liiite billigare iallafall, inte det dyraste. Så svårt.

 4. Liiiite billgare säger du. Är Ballingslöv onödigt dyrt kanske… och vad är bättre med dem jämfört med Marbodal? Du som har koll, vad säger du?

  1. Jag tänker IKEA eller Kvik. Det är billigare. Men vi diskuterar det ännu. Våra hantverkare kände nån duktig snickare med, så jag väntar offert på det också.

   1. Vi har bytt 5 kök (till oss och andra) de senaste åren och har faktiskt alltid slutat på IKEA. Det har helt enkelt varit för svårt att motivera de högre priserna hos de andra, vi känner inte att man får så pass mycket mer för pengarna. Kvik har fina kök, och framförallt badrumsinredning tycker jag, men de är röriga som företag att ha att göra med och inte särskilt service minded enligt mina erfarenheter. IKEAs nya köksserie är faktiskt riktigt bra, många fler möjligheter nu än tidigare. Men visst, man måste ju kanske engagera sig lite mer själv och verkligen sätta sig in i och ha koll på hela processen, till skillnad från hos andra där man kan få allting fixat och klart och helt skräddarsytt. Kanske ingen nackdel för dig i och för sig 😉

 5. När du hittar produkter fr no 74 vilken sida beställer du från då, mokkasin har en del men ofta slut o ex vissa färger aldrig hemma har du ngt tips?

  1. Jag har lagt till mig på ”Bevaka” på det Mokkasin har så får jag mail när de kommit in 🙂 Och så har jag beställt direkt från No 74 en gång, men det blev dyrare med frakt och sånt.

 6. Måste bara tipsa om Smedstorp Kök som också ligger på Österlen. De har lösningar som ingen annan kökstillverkare lyckades med till vårt kök.

 7. Ja… förstår att du vill byta ut det. Det var lite opersonligt och inte alls ”Emma”.
  När vi köpte vårt hus satt där ett kvikkök… ”Mirto”, jättefint, precis som om jag hade valt det själv. MEN min man svär ve och förbannelse över det. Han tycker det är totalt felplanerat. Ja han har tyvärr rätt. Vi hade hört att kvikkök var = dålig kvalitet så vi tänkte. Ok. Bra då behöver vi inte ha dåligt samvete för att vi slänger ut det när det börjar bli slitet. Det är 8 år sen nu. Har dock aldrig haft ett tåligare kök… Lätt att rengöra och lika vitt och fint som när det var nytt! Finns inte en skråma eller fläck. Inga gångjärn som har gett sig heller. Gubben här svär minst en gång i veckan fortfarande eftersom det oftast är han som lagar mat. Men det är ju så fint… å kök är dyrt…
  Fundera ordentligt så ni får det exakt som ni vill ha det. Lycka till;)

 8. Vi fick välja mellan ett antal luckor från Vedum när vi flyttade in i vårt nybygge. Valde en lucka vi kände passade in med resten. 2 månader efter inflyttning saknades något och vi tänkte att en hurts borde vara rätt. Vi ville knyta ihop hela köket och tittade oss omkring och hittade luckorna Grytnäs från Ikea som var exakt samma som våra dyra luckor från Vedum. Köpte bara samma handtag som till de andra luckorna. 🙂

 9. Vi kommer nog att behöva/vilja göra om vårt kök ganska snart. Luckor, vitvaror och golv byttes när vi flyttade in, då rummet också byggdes ut, men snart är det dags för en helrenovering. Jag fattar bara inte hur man bestämmer sig? Det finns ju alltid flera olika modeller eller färger som man gillar, och det ska vara tåligt (anser jag, inga marmorbänkar tack) samtidigt som det ska kännas rätt i många år framöver. Och så ska man vara överens. Och ha råd. Hur sjutton väljer du allt, och är du alltid säker på dina val när du gjort dem?

  1. Först och främst är ju budgeten; att veta hur mycket man kan lägga och sen titta efter det. Värdera hur mycket man får för den summan hos de olika leverantörerna. Lite så tänker jag. Stilen vet jag redan exakt hur den ska vara, så i mitt fall är det bara en fråga om vi vill ta ett billigare kök som känns helt okej men lite ”plastigt” och ha råd att lägga mer krut på kakel, vask etc eller välja en stomme som är 100% (inte plastigt) och snåla in på tillbehören. Vi lutar åt det första – att välja en billigare stomme och ha möjlighet att lägga mer på detaljerna som är så viktiga. Överens är inga problem här hemma tack och lov, och tvivlar på valen gör vi heller inte när de väl är gjorda 🙂 Det är bara att bestämma sig liksom.

 10. Wow vilken potential med dom fönsterna!! Vi är också i könsbytar planer. Ser fram emot att få lite tips & idéer:) jag har många & stora (och kostsamma)

 11. Alltså näst sista bilden tycker jag är fantastisk.
  Själva köksinredningen kändes inte riktigt kompatibel med resten av köket.
  Men den gamla blå dörren alltså, heeeeeelt ljuvlig!

  Vi har också vår diskho med fönstervy, så otroligt trevligt att kunna se
  ut när en diskar och dessutom ha lite koll på barnen när de leker ute.

 12. Åhh vad kul att fixa och planera nytt kök!
  Själv har vi just köpt hus och har inte råd att renovera just nu. Så vill ni bli av med ert kök till inte alltför dyrt pris så bara maila. Kan plocka ner och frakta det själva!
  Tack för en jättefin blogg!
  Kram

 13. Spännande projekt! Tänkte tipsa om ett företag som heter Pickyliving, de tillverkar fronter/luckor till Ikeas stommar. Vi har precis gjort om i vår lägenhet och är supernöjda med resultatet! Man får välja vilken NCS-kulör man vill och de har ett antal modeller att välja på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *