Att inte riktigt ha koll på dagarna.

 
 

AT2B3319

 
 
 

Är det lördag? Tydligen.

Här hemma är vi fortfarande helt lost på dagarna och det kan lika gärna vara mitt i veckan som en helg. Ni vet hur det är. Bebisbubblan. Men vissa dagar är det bara så himla skönt att få klä på sig och ta sig ut och se lite folk; inte bara mjukpromenera på stranden eller gå en slinga i skogen utan faktiskt bege sig in till stan och äta lunch på en uteservering och känna sig lite nyvaken och blinka mot solen, och sitta ner en stund och se på livet som rör sig på gatan.

Ystad är verkligen perfekt när man har en alldeles ny liten familjemedlem. Det är lugnt, det finns alltid plats på uteserveringarna och det är aldrig trångt. Perfekt.

(Trenchen och sjalen är från Malene Birger, solglasögon gamla från typ Gina Tricot).

 
 
 

AT2B3336

 
 
 

Och så kan man köpa jordgubbar på torget!

Inte svenska ännu, såklart, men ändå. Söta, stora jordgubbar som Buse äter tillsammans med cocktailtomater (?!) som efterrätt på kvällarna och säger mmmmm om. Jordgubbar, blåbär och hallon brukar vi plocka på oss, och avsluta med ett stopp hos fiskbilen. Grillad lax med räkröra är något som jag skulle kunna leva på den här tiden på året.

 
 
 

AT2B3339

 
 
 

Och någon sover gott i den frisk luften och av vagnens mjuka gungande.

Han sover i och för sig gott typ hela tiden, förutom någon timme runt elva på kvällen då han är klarvaken precis som han var i magen och ligger med klotrunda ögon och grymtar och fäktar med händerna. Man har lärt sig hans mönster ganska bra vid det här laget och anpassar sig så gott det går därefter.

Idag ska jag ta igen lite sömn, ge upp hoppet om sol (verkar inte bli någon på hela helgen) och fundera på vad för roligt man kan hitta på som en Buse skulle uppskatta och som är lagom för resten av familjen. Och baka! Tanken på doften av varma kanelbullar får mig nämligen att dregla, och är det något som är perfekt en mulen lördag så måste det väl ändå vara nybakade kanelbullar och ett kallt glas mjölk i köket.

Oh yes. Så får det bli.

 
 

cherry

Rekommenderade inlägg

15 kommentarer till “Att inte riktigt ha koll på dagarna.

 1. Så vacker du är!!
  Skulle vara väldigt intressant med en liten recension av din barnvagn! Ska själv beställa snart och har tänkt köra på en stokke trailz. Men vill gärna höra vad du tycker. Även kanske en topp 5/10 för mest behövliga baby/barn produkter samt för mamman 🙂
  Kram

  1. Men tusen tack <3 Nu är det ju crusi jag har, och jag skulle säga att den är perfekt för stadskörning MEN den är inte alls så terränganpassad som vi behöver har jag märkt. Den är väldigt skakig på grusväg etc, så nu funderar jag på att se om det går att göra nån lösning med trailz-chassit (om den nu är bättre) för jag kör inte till störst del på slätt underlag. Men som stadsvagn är den super, lättkörd och väldigt robust.

 2. Vad tråkigt att ni inte har sol, här i Örebrotrakten (närmare sydnärke) så har vi haft en helt underbar lördag men strålande sol och sanslöst varmt. Jag har redan lyckats bränna mig i solen av att sitta på uteplatsen och dricka kaffe. Härligt att ni har kommit ut en stund och ”luftat” er. 🙂

 3. ☼ ☼ ☼ Un gros bouquet de soleil et de chaleur du sud de la France pour vous… bisous
  ☼ ☼ ☼ A large bouquet of sun and heat from southern France for you … Kisses

 4. Tack för en väldigt inspirerande blogg och för att du delar med dig så mycket.. Var försiktig med jordgubbarna bara, för de är så besprutade… tråkigt men sant..

 5. Åhh jag ska också baka kanelbullar någon dag nu till veckan ska ha till dopet för vår dotter. Måste nog mist baka 3 satser med deg 🙂 tur man har en bakmaskin så himla smidigt. Ser ut som en härlig bebisbubbla att befinna sig i. Har nog själv precis kommit ut vår men njuter att vara ledig med lillen! Ha en fin lördag!

 6. Stort grattis till ny bebis och nytt hus. Helt underbara båda två! Jag funderar på att måla en stor sittpuff med Annie Sloan. Jag kommer ihåg att du målade en fotölj för ett tag sen. Hur ser fotöljen ut idag? Har färgen suttit fint? Har den lossnat på kläder? Tacksam för lite råd! Kram, Jessica

  1. Hej! Den ser likadan ut idag som när jag målade 🙂 Den lossnar inte på kläder, jag har borstat med en möbelborste och så 🙂 Kram

 7. Jag tycker att han är så lik sin pappa på bilden i vagnen, så amazing att man kan se en vuxen persons ansiktsdrag så tydligt hos en sån liten varelse… Jag är fascinerad! Vem upplever ni att han liknar? Puss på er!! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *