Att ha fastnat där litegrann.

 
 

AT2B4732

 
 
 

Det blir visst en del trädgårdsbilder nu. Ledsen för det.

Men jag har liksom fastnat där ute i trädgården, särskilt när solen är framme och nu när precis allting har exploderat i den där frodigheten som jag inte kan värja mig mot. Och enskildheten som jag tjatar om. Främst den.

När vi är där ute är det bara vi där.

 
 
 

AT2B4749

 
 
 

Den har så vackra små rum;

små avdelade sektioner att bygga kojor i eller driva upp kryddor eller duka upp till kvällsmat. Buses tält har fått ett litet rum, i odlingslådorna har jordgubbsplantorna jag planterade börjat ta sig och snart kommer även timjan och rosmarin att sprida dofter när man går förbi.

Nej, det är inte spikraka gångar, och nej mannen har ännu inte vunnit kampen över gräsklipparen – men det är ju vi på något vis. Det lite vildvuxna, det lite skeva. Det som inte har spikraka kanter och klotklippta buskar.

Och det är skönt att känna så.

 
 
 

AT2B4747

 
 
 

Buses tält, ja, om vi ska återgå till det.

Det stod ju inne i hans veranda innan, och nu står det ute i trädgården när det inte regnar och är ett tillhåll för tjuvar och poliser och gargamel.

Sätt ett tipi-tält på en gräsmatta och fantasin har inga gränser.

(Tältet är ett numero 74 och finns hos Mokkasin).

 
 
 

AT2B4740

 
 
 

Jag kan tänka mig att bo där själv.

 
 
 

AT2B4755

 
 
 

Och så finns det små hemliga gångar!

Som mellan buskar och under träd. Gångar som en snart fyraåring kan pila igenom i sina snabba skor och ropa duuu kan inte taaa meeeej så han kiknar. Eller gångar som hans mamma kan sitta på knä framför och fotografera, för att hon tycker att de är så vackra.

 
 
 

AT2B4758

 
 
 

Och tulpaner som trängs med maskrosor vid trädstammarna.

 
 
 

AT2B4760

 
 
 

Och en gräsmatta som alltså än så länge är ängslik tack vare en Klippo från 1973 som strejkande står på plattorna och hånflinar mot mannen med avskruvad topp och urplockade muttrar; än så länge ledande i årets fight.

Men oavsett;

en gräsmatta som det går att cykla på, om man bara vill.

 
 

cherry

Rekommenderade inlägg

12 kommentarer till “Att ha fastnat där litegrann.

 1. sluta retas !
  😉

  Här hos oss har vi svinkallt, knappt sett solen i hela Maj månad. Så usligt så usligt, men den kommer väl snart vårvärmen.

  Vår gräsmatta är dock väldigt grön och slät klippt tack vara världens bästa uppfinning (nå snudd på åtminstone ;-)) robotgräsklippare. Så nån rättvisa finns det väl, haha.

  Nå, ärligt talat så är det härligt att se trädgårdsbilder, jag riktigt njuter av hur ni njuter. Fortsätt så. Allt gott!

 2. Hahha kallar du de där skevt 😀 då ska du se vårt land ;-)…där börjar lådorna åka åt sidorna på riktigt 😉 Tycker också att det är vansinnigt fint med skevhet och charm 🙂 i vårt fall borde det nog dock åtgärdas då muren börjar röra sig.
  Så vacker färg på lådorna

 3. Vilken härlig trädgård. Är den stor? Finns det några helt öppna ytor? Svårt att få en överblick från dina bilder. Skrattar år ert gräsklipparbekymmer……..har det blivit en princip att få i gång den gamla 73:an. Det finns ju så många prisvärda nya gräsklippare idag.

  1. Den är ganska stor ja, och öppna ytor är typ som de du ser där han cyklar. Det går ju att ta sig runt överallt genom gångar etc, men den är avdelad. Och ja, det är en stor principsak 🙂

 4. Åhhhh Emma -Det är ju så där en vacker trädgård där man sänker skuldrorna skall se ut!! Jag förstår att du älskar att vara där, jag hade nog själv flyttat ut.
  Pryd trädgårdar med raka gångar, klotformad buxbom & välansade häckar i all ära, men det är inte charmigt, det är däremot din trädgård!!

  Kram & njut vidare du

 5. En sån härlig trädgård! Förstår att du trivs där:)
  Vår trädgård är allt annat än skyddad. Här har vi helt öppet mot både vägar och grannar… Jobbar på att göra den mera ombonad och skyddad, men det går långsamt. Nästa projekt blir att bygga en pergola över terrassen och plantera klätterväxter som ger lite insynsskydd dit i alla fall.

  Hoppas du/ni får många fina stunder i er härliga trädgård<3(och för mig får det gärna komma såhär fina trädgårds-inlägg varje dag!!)

 6. Visst är det ljuvligt med trädgårdslivet, jag har inte ens i närheten så stor trädgård som ni har men jag älskar det ändå. Nu har jag även blivit med växthus som ska få ta sin form utifrån vad mitt hjärt vill och vad min själ behöver. Ett äppleträd ska planteras i gräsmattan och rabatter ska göras om. Visst är det ljuvligt!
  Om maken din har frågor om gräsklipparen får han gärna slänga iväg ett mail till maken min som jobbat med att reparera gräsklippare och monterat Klippo gräsklippare. Han kan maila till ante @ emschen.se och hälsa från mig. 😉
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *