Att ha gjort Tivoli igen.

 
 

AT2B6600

 
 
 

Jag har ju helt missat att visa bilderna från Tivoli!

Vi var ju där i förra veckan för första gången i sommar, och det var precis lika bra som det brukar vara. Dessutom bjöd dagen på strålande sol vilket knappast gjorde saken sämre – redan på morgonen var det varmt i luften och skvallrade om att det skulle bli en vacker dag. Jag tycker så himla mycket om att GÖRA saker tillsammans med Buse (Noah är lite för liten än så länge för att uppleva saker, han hänger ju liksom mest med) – jag är nog inte så bra på det där med att sitta hemma på golvet och leka i timmar i sträck, det gör mig lite otålig, men just det där att åka någonstans och uppleva saker ihop; det längtade jag efter redan när Buse var spädis och nu njuter av jag av det varje gång. Att kunna dela en upplevelse, få se hur han tar sig an vad som sker, hur han gläds. Det är så stort på något vis.

(På mig hade jag en kappa från Malene Birger, jeans från H&M, skjorta från One Teaspoon, väskan jag älskar eftersom precis allting får plats inklusive kamera och så en hatt som jag hittade på den lilla hattaffären inne i Ystad för 179 kronor; världens kap om ni frågar mig).

 
 
 

AT2B6678

 
 

AT2B6626

 
 
 

Efter att ha åkt tåg jättelänge (skitspännande om ni frågar buse) så var vi äntligen framme.

Det tar ju lite längre tid nu sen vi flyttade, men är fortfarande helt hanterbart. En och en halv timme ungefär skulle jag säga att det tar, om man åker tåg hela biten. Och eftersom Buse gladeligen åker tåg samt underhålla all i kupén så var det inga problem. Och Tivoli är ju så vansinnigt vackert att man dör litegrann. Vi kom fram lite innan dom öppnade, vilket innebar att när vi släpptes in så var det fortfarande cirka 15 minuter kvar innan några av barnkarusellerna öppnade.

När man kommer fram till den karusellen man jättegärna! vill åka och får reda på att den inte öppnat ännu och att man ska behöva vänta i flera minuter! kan man se ut såhär:

 
 
 

AT2B6636

 
 
 

Ni förstår ju.

Eller såhär:

 
 
 

AT2B6642

 
 
 

Men det gick ju ganska snabbt och när man är där så tidigt så kan man åka karusellen två gånger direkt efter varann om man nu skulle vilja. Och då blir man lite gladare igen:

 
 
 

AT2B6657

 
 
 

Sjukt nöjd Buse, efter åk ett.

 
 
 

AT2B6681

 
 

AT2B6684

 
 

AT2B6712

 
 
 

Och så gick vi runt och tittade på allt det vackra (jag och mannen), sov (Noah) och spanade efter spännande karuseller (Buse) och konstaterade att det var en fantastiskt bra idé att ta sig till Tivoli. Buse ville mest åka samma karuseller som han brukar; ”råttorna som arbetar i grottan”, ”gamla bilarna”, ”väskan”, ”Pandan”, ”flygplanen” och ”tåget som går JÄTTEfort” (det senare går verkligen JÄTTEfort, jag trodde att min livmoder skulle lossna i kurvorna) och jag är lite förvånad över hur väl han kommer ihåg varje karusell trots att det var ett halvår sen han var där. Sånt biter sig fast.

 
 
 

AT2B6677

 
 

AT2B6666

 
 
 

Sen var det paus för mat!

Vi åt där vi alltid äter; Woodhouse. Men nu hade dom tyvärr skurit lite i menyn och slimmat ner den, så min hett efterlängtade hamburgare med bluecheese fanns tyvärr inte kvar längre. Snyft på den. Men det blev pommes med rosmarin och parmesan, salsaburgare och chilimayo istället. Helt okej det också.

 
 
 

AT2B6773

 
 

AT2B6779

 
 

tvl

 
 

AT2B6724

 
 
 

Ja, och så var alltså vår dag.

Cirka åtta timmar allt som allt med tåg och karuseller och sol och hamburgare och glass med så mycket strössel att det liksom knastrade i huvudet när man åt den. Så nu har vi stillat Tivoliklådan i kanske en månad innan det är dags igen, för mysigare utflykt finns bannemig inte för Buse lyser upp som en liten glödlampa och gör mitt hjärta alldeles rinnande i kanterna. Och säsongen är ju så kort att man får passa på.

Ja.

En riktigt fin dag, om ni frågar oss.

 
 

cherry

14 kommentarer till “Att ha gjort Tivoli igen.

  1. Verkligen en perfekt dag. Vi bor ju lite för långt från Tivoli för att få till ett besök utan större planering, men i helgen var vi på Grönan. Åkte Djurgårdsfärjan över, och barnen visste inte var vi skulle. Minen när Alice, 6 år, ser berg-och-dalbanan och slänggungorna som går ut över vattnet var minst sagt salig. Så en dag på tivoli i strålande sol och sommarvärme är verkligen top notch!

  2. Så härligt det ser ut. Jag ska ta med min lilloppa dit nästa vecka om vädret tillåter för f ö r s t a gången, whiii!! (inte för mig alltså utan för henne) Har du ett åkband med obegränsat gånger till er båda eller hur funkar det? Kram

    1. Jaaa man köper ett ledsagarturpass så får barnet två armband och kan åka obegränsat med valfri vuxen 🙂 kram

  3. Ååå vilka helt magsikt underbara bilder!
    Färgerna glöder och man blir liksom tokglad av att se dem.
    Synd vi har så långt dit annars hade jag nog åkt dit bara för att se på allt det vackra…;)
    Ha en fin dag!
    Kram Katarina

  4. Härlig dag!! Mest imponerad (och förundrad) är jag över det faktum att ni var där INNAN karusellerna hade ens öppnat… Och då hade ni en och en halv timmes restid. Hur morgonpigga och effektiva är man inte då!!? Kram från Sjusovaren <3

  5. Alltså dina bilder, så härliga och levande! Vilken underbar dag, det ser ljuvligt ut. och den där mjukglassen såg lockande god ut:)

  6. Lite restips…
    Alltså jag har aldrig varit över till Tivoli och tänker att dit måste vi ta oss i sommar! Men hur tusan är bästa sättet att resa? Varifrån liksom? Går tåget ända fram? behöver man bil osv? Hjälp! 🙂 Ser ut att vara helt underbart ju! Kramar!

    1. Beror ju på var du bor 🙂 Men Öresundståget tar vi till Köpenhamn, sen ligger Tivoli bara tvärs över gatan från stationen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg