Att ha haft besök i Drömmen.

 
 

AT2B9506

 
 
 

I fredags var det ångande varmt i skogen runt Drömmen, luften stod stilla på det där sättet den aldrig gör här i Skåne och vi njöt av sommarlovskänsla och sol. Mamma och Sockervadds-Göran kom på besök och vi dukade upp till korvgrillning i skuggan på framsidan.

Och jo. Gräset är lite långt.

Jag gillar ängskänslan konstaterade min mamma och blickade ut över trädgården. Det är fint!

Men till och med jag, som är bohemisk ängsmarksförespråkare, fick konstatera att det behövdes klippas.

 
 
 

AT2B9425

 
 
 

Alla njuter där ute, som sagt.

Tooka kunde inte bry sig mindre om gräshöjden.

 
 
 

AT2B9493

 
 

AT2B9490

 
 

AT2B9426

 
 
 

Vi dukade fram och tände grillen och väntade tålmodigt på att glöden skulle lägga sig. Under tiden fick vi vara poliser allihop och prata i walkie-talkie med Buse och säga saker som ser du tjuven, kom? i knastrande små plastmojänger med polistext på. Att det kan vara så spännande.

 
 
 

AT2B9527

 
 
 

Under tiden vi väntade på glöden kom grannen förbi med sin fräsiga gräsklippare och ordnade upp ängsmarken. Bästa grannarna har vi.

 
 
 

AT2B9521

 
 
 

Har jag sagt att det var varmt?

Barfota-varmt.

Som jag har saknat det.

 
 
 

AT2B0005

 
 
 

Och sen gick solen ner och vi gick för att bada.

(Men väl på plats blev det regn i luften, så vi åt rabarberpaj med vaniljvisp istället innan vi gick hem igen. Gick ju bra det också).

Och nästa vecka bär det upp igen men då för fler dagar. Hur ska vädret bli? Jag hoppas på samma värme, så att jag kan få se Buse doppa sig igen och se hundarna ligga på gräsmattan med hängande tungor och flåsa, men vägra gå in eftersom dom är lika beroende av värmen som en annan.

Nästa vecka. Då gör vi det en gång till, tycker jag.

Småland.

 
 

cherry

6 kommentarer till “Att ha haft besök i Drömmen.

  1. So all these lovely lupins roadside . You have fabulous scenery with beautiful contrasts and he has to really live in your beautiful country .
    Friendly

  2. Du skriver så fint Emma, borde ge ut en ”Årstiderna”-bok med dina bilder och tankar. Jag har en liten Mini-Tooka här, en 10 veckors fawn salukitik. Just nu drömmer jag mig bort lite och tittar på dina vuxna hundar….en dag kommer salukilugnet hit också…Kram och tack för grym inspiration!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg