Att ha Annie Sloan:at ett skåp.

 
 

AT2B65841 copy

 
 
 

Minns ni skåpet vi hämtade hem från Klippan?

Ett massivt, svintungt skåp med trägaller och lådor. Egentligen tänkt att vara ett köks/bar-skåp men det behöver man ju inte bry sig så mycket om. Jag tänkte att det skulle funka bra i sovrummet, jag. Svälja en massa textilier och vara tjusigt i största allmänhet. Men då behövde det en liten make over för att passa in med det andra, så jag tog fram några burkar Annie Sloan och skred till verket.

 
 
 

AT2B0978

annie

 
 

Och såhär blev det!

Jag mixade tre stycken färger; Chateau Grey, Paris Grey och Pure White (alla färger går att se här) för att få fram en kulör som var lite mindre grön än Chateau Grey men fortfarande grön, och lite ljusare och mer ”suddig” vilket Pure White hjälper till med. Storheten med Annie Sloan är att man inte behöver göra något förarbete alls innan, alltså verkligen inget, det är bara att köra loss. Banditen har målat en högglansig Malmbyrå utan problem, och jag har nu målat ett oljat träskåp utan att göra ett dugg innan.

Jag började med att måla hela skåpet i Paris Grey, eftersom jag ville ha en lite sliten look utan att behöva sandpappra efter. När det hade torkat mixade jag ihop ca 3 delar Chateau Grey med en del Pure White och en del Paris Grey och strök det lite hafsigt över skåpet, så att det grå fortfarande syntes på sina ställen. När det sen väl hade torkat så gick jag över skåpet en sista gång och målade på ljusare partier med enbart pyttelite Pure White på en torr pensel, och lite mörkare partier med Chateau Grey på samma vis bara för att ge det lite djup.

Och slutligen förseglade jag färgen med Clear Wax (det är ingen nödvändighet, men vaxet gör att färgen går att torka av, blir mer motståndskraftig och framförallt djupnar och blir lite vackrare).

 
 
 

AT2B0961

 
 

AT2B0900

 
 

skap

 
 
 

Sen bytte jag bara knoppar på dörrarna (ska byta på lådorna med) till ett par porslinsknoppar från IKEA som jag tyckte kunde passa. Om ni tittar på mittenbilden av de här tre sista så ser ni hur handtagen såg ut från början. Insidan målades med Pure White och lådorna på insidan med Paris Grey, och trots att det har ett väldigt bar-anpassat innandöme så funkade det ju precis lika bra att fylla skåpet med plädar som att ha det fullt av vinflaskor. Det som är kvar är att jag ska fästa ett vitt linnetyg på insidan av dörrarna bakom gallret, det har jag bara inte hunnit med ännu.

Annie Sloan är ju extremt drygt, och om jag skulle uppskatta så skulle jag säga att det totalt kanske gick åt strax över en halv burk färg till det här skåpet – så att även om varje burk kostar lite mer än vanlig färg så håller dom bannemig till hur mycket projekt som helst! Jag har några enliters stående i källaren som jag plockar upp när något behöver färg och en del har jag nog haft i nästan ett år. Galet.

Men så blev iallafall vårt skåp!

Från mörkt och oljat till mjukgröngrått och vaxat. Med bara lite färg och en uns tid och lite kärlek.

 
 

cherry

Rekommenderade inlägg

34 kommentarer till “Att ha Annie Sloan:at ett skåp.

 1. Så magiskt vackert ett skåp kan bli..den stilen som originalet är i..är ganska så tung och kräver sådär tung inredning och nästan lite mexico/cowboystil..som jag personligen aldrig anammat..men som det blev efter din målning så är det så vackert och ser gammaldags gediget ut…Så fint med en toffs hängandes eller snäckband eller liknande…som en sval sommarvind….kramis från ett väldans grått och regnigt Hörby…

 2. Väldigt snyggt blev det och som vanligt är jag imponerad av din handlingskraft. Du inte bara vågar köpa ett stort gammalt skåp, du ser till att måla det ganska så snart och dessutom flera gånger i flera kulörer samt invändigt. Du kunde nog bli målarproffs.

 3. Det jag är allra mest imponerad av är gallermålningen!! Känns som en målning som skulle ha gjort att man förlorat en del hjärnceller på att pilla in färg överallt där och bli lite tokig… ;-D

 4. Alltså Emma!!! Det där är ren magi du utfört där alltså (vart är smilet med hjärt ögon…)
  När jag såg ditt ”bombay” skåp tänkte jag bara -milde himmel, ett bombay skåp in i hennes sköna känsla!!
  Jag avskyr bombay stilen efter att ha fyllt hela hemmet med denna typ möbler vid milleniumskiftet. Men nu skulle jag önskat jag hade de där bly tunga skåpen & hyllorna kvar & så hade jag gjort en ren copycat alltså.

  Det dar var bara så grymt snyggt alltså <3

  Underbar midsommar till dig & dina

 5. Herregud, kvinna – du är inte som en lyra, snarare en harpa! Jäklar vad strängar du spelar på! 🙂 Tjusigt blev det.

  1. Det ska gå bra 🙂 Vad jag har läst mig till angående utemöbler är att det går utmärkt – MEN möblerna måste först torkas upp fullständigt (stå inomhus i 2 veckor tror jag det var) och sen ska man inte vaxa på färgen eftersom det täpper till.

 6. Sjukt snyggt!!!! Fantastiskt skåp och grym make over. Har ett exakt likadant här hemma i vardagsrummet men vågar inte riktigt ”röra det” är rädd att förstöra det…
  Har du några fler idéer på färg eller annan look som skulle kunna funka på just det skåpet.
  Använder mitt som typ barskåp. Tack på förhand. Trevlig midsommar.

  1. Hej! Det är jättesvårt att svara på när jag inte vet vilken miljö det står i och vad du tycker om 🙂

 7. Helt galet vad ni gör allt fint, så varmt, välkomnande och ombonat över allt.
  Jag skulle gärna flytta in hos dig 😉 😉
  Önskar dig och din familj en underbar midsommar.
  Kram Pia

 8. Kan du förklara hur man vaxar möbeln? Jag målar och vaxar men tycker att det blir kladdigt. Jag gör säkert nåt fel. Men stryker jag hårdare över vaxet är det nästan så att färgen ruggas med. Eller du kanske har en länk till en bra sida som förklarar?
  Tycker ditt skåp blev supersnyggt! Kul att blanda fram sin egen kulör.

   1. Tack! Jag tror jag förstår hur jag ska göra det bättre men ska nog öva lite mer på mindre saker. 😉 Definitivt investera i penslar åt vaxet.

 9. Säger som så många andra helt magiskt vackert!!
  Jag skulle vilja få fram en färg som likar valnöt, mycket tycker det är jättesvårt att veta hur jag ska blanda, du som har erfarenhet av både mycket målning och nu Annie Sloans färger, har skulle du gjort? Vilka färger hade du valt att blanda?

  1. Oj det är jättesvårt att svara på. Hade jag varit du hade jag köpt provburkar och experimenterat mig fram.

 10. Fin fint !
  Jag undrar dock över färgen du har på väggen bakom skåpet? Vet du vilken färgkod du har på färgen ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *