Att gå i arv.

 

 

3V6A0125

 
 
 

Om det finns en sak som jag förknippar som starkast med mina barndomssomrar på Västkusten så skulle jag säga krabbfisket. Det hör liksom till. Alla vindrufsiga, solbrända barn här vet hur man hanterar ett krabbspö och har garanterat spenderat lika många timmar på mage på en brygga som jag gjorde när jag var barn. Och det vill jag liksom föra över till Buse, så att även det blir en av de där sakerna jag hoppas att HAN minns när han blir större. Och kanske lär sina barn, om han nu får några.

Ett krabbfiskearv, helt enkelt.

En liten tårtbit barndomssommar.

 
 
 

3V6A0325

 
 

3V6A0144

 
 

3V6A0197

 
 

3V6A0174

 
 

3V6A0153

 
 
 

Så varje dag har vi traskat vägen ut på bryggorna, oavsett väder.

Mest har det ju stormat, såklart, och duggat – ingen sommar här inte. Men det gör faktiskt inte så mycket, det går att fiska krabbor ändå. Och så har vi parkerat oss på en brygga med spöet i högsta hugg, och så har jag pekat och berättat och visat. Hur man hittar snäckorna att agna med, hur man vevar på den lilla veven för att få ut snöret, hur man upptäcker krabborna som kamouflerar sig så väl mot bottnen. Hur man drar upp när den knipit klorna runt tråden, och hur konstigt det är att den inte släpper trots att den går över ytan. Och hur man håller en krabba runt mage och rygg för att inte få sig ett tjuvnyp i fingrarna.

(Och där ser ni min nya vindjacka också! En Tenson jag hittade i en bua. Hur bra?)

 
 
 

3V6A0209

 
 

3V6A0203

 
 

3V6A0214

 
 
 

Krabba efter krabba har halats upp och lagts i hinken.

Och inte bara krabbor! Här finns ju annat vackert också. Som sjöstjärnor som plockas med håv enklare än med spö och som har hundra små fingrar som svajar i vattnet:

 
 
 

3V6A0316

 
 

3V6A0313

 
 
 

Lyckan har varit total för en Buse.

(Och för en mamma också).

 
 
 

3V6A0224

 
 

3V6A0231

 
 

3V6A0242

 
 
 

Och sen har dom släppts ut igen, såklart.

På den lilla stranden allihop så att man kan stå bredvid och gissa vem som ska vinna. Den! Den vinner! gastar Buse och pekar på den som snabbast tar sig i sidled ner mot vattnet.

Och så står vi kvar tills alla har tagit sig till vattenbrynet och försvunnit ut.

 
 
 

3V6A0342

 
 

3V6A0349

 
 
 

Och sen har vi vänt hem igen.

 
 

cherry

13 kommentarer till “Att gå i arv.

  1. Vilka minnen! Nu 28 år gammal minns jag hur kul det var att fiska krabbor när jag var liten. Dock hade vi bara helt vanligt snöre och klädnypa samt blåmusslor men oj vad roligt det var!

  2. Såklart kommer han att minnas krabbfiske. Men kanske inte som treåring. Men det som kommer igen och igen minns han med säkerhet. Ni gör så otroligt mycket med er Buse och så småningom sätter sig det som ske igen och igen. Vi har rest så mycket med våra barn från det de var små, bilade runt i Europa och framförallt i Storbritannien. Inte mycket minnen innan 5-6-årsåldern……men att morfar fyllde lilla poolen varje gång vi var på väg dit, det minns de, alla tre. Och att de hade SOS sällskapsresan på video. De kan fortfarande varenda replik i filmen. Så absolut, det är de små återkommande händelserna som sätter sig.
    Underbara bilder från er krabbfiskedag.

    1. Nej inte nu, men när han gör detta varje år så kommer det förhoppningsvis sitta så som det gör hos mig <3

  3. Å, krabbfiske som är så skoj! Vilken fin jacka Buse har! Var har du köpt den?
    Tack för en fin blogg!

  4. Jamen såå himla bra och snygg jacka du fick tag i;) Kan du se någonstans vad modellen heter???
    Underbar vistelse ni verkar ha där på kusten!
    kram

  5. Jamen såå himla bra och snygg jacka du fick tag i;) Kan du se någonstans vad modellen heter??
    Underbar vistelse ni verkar ha där på kusten!
    kram

  6. Hej! Vilken underbar blogg du har! Blir så lycklig över dina foton…Där har jag tillbringat många somrar…älskar den platsen!
    Ja, jag minns också krabbfisk ifrån barndomen…Styrsö och Vargö i Göteborgs skärgård.
    Det blir fina minnen…jag lovar!
    Hälsningar, Gunilla

  7. Emma och Buse, så UNDERBART att få ta del av ert krabbfiske i både bild och text, jag blir lycklig av att se och läsa om Ert upplevelse. Jag har själv minnen från min barndom och mina upplevelser, som är så värdefulla. Ha de så gott och bra,
    Kramar från Ninni.

  8. Så härligt! Jag känner också att jag har saker som jag vill ska gå i arv som att åka i hölass, hitta kattungar på höskullen och trä smultron på ett strå.
    Jag önskar jag kunde lära de fiske och båtliv men eftersom jag har en gråzon i just det så får det lärandet komma från pappan. Båt har vi ju nu och vid havet är vi.
    Till er som letar en bra jacka, jag ska blogga om min jacka som jag hittade på nätet. Suverän jacka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg