Att ha gjort Smögen också.

 
 

3V6A0351

 
 

3V6A0380

 
 
 

Jomen, vi har ju gjort Smögen också.

Det är nästan ett måste när man är här; att parkera på Smögen, äta en god lunch och sen vandra Smögenbryggan fram och tillbaka och titta i sjöbodarna. Även om det fortfarande är mycket säsong kvar fanns det många butiker som hade en fin rea (annars är det absolut bäst att komma när säsongen är slut och bodarna ska tömmas – då kan man verkligen fynda!).

Så vi åt bakad potatis med skagenröra i blåsten och knallade sen bryggan tur och retur.

(Jag hade jeans från H&M, och en tunnstickad mjuk tröja från Hunkydory som är perfekt om man vill ha något tunt men ändå varmt till sensommarkvallarna, den finns på Tullhuset).

 
 
 

3V6A0363

 
 
 

Och på vägen tillbaka stannade vi till vid glass- och spelboden och spelade fotbollsspel. Buse gapskrattade typ hela tiden. Sen gick vi en trappa upp och körde bilspel (mer gapskratt) och kastade basketbollar (herregud vad det gick dåligt) och roade oss kungligt ett litet tag. Fotbollsspelet var nog dock bäst om man frågar treåringen.

 
 
 

3V6A0361

 
 
 

Och glass! Man måste ju ha glass också.

Så jo – Smögen har vi också hunnit med. Och det är ännu ett Västkustentips; ta er dit om ni är i trakterna, ät en lunch och flanera på bryggan och njut glass som om det inte finns någon morgondag. Och bara utsikten från bron på väg över är värd all eventuell omväg, det lovar jag er. Den är enastående.

Nu blir det sängläge här, Oceans Eleven och kvällssol genom balkongdörren.

Solen är äntligen tillbaka.

 
 

cherry

14 kommentarer till “Att ha gjort Smögen också.

  1. Nu har vi gjort vår skånevecka. En helt underbar semester. Vi har varit vid stränder som man inte trodde fanns i Sverige, Knäbäckshusen och strandhammaren. Vi har gjort Ystad, varit i Malmö och sett bron, staden och vår 7- åring har testat skateparken. Vi har varit i glimmingehus, spelat äventyrsminigolf i sövde. Och självklart har vi varit i mysteriet i Kivik. Och jag håller med Emma västkusten är helt underbart men just nu ligger Skåne mig varmt om hjärtat.

  2. älskar smögen. Vi har planer att åka upp om tre veckor, har vi tur är det ännu mera rea då 😉

  3. Vet du…jag älskade din blogg innan den blev så ”shoppi shoppi”. Den gav mig skratt och gråt och glädje 🙂 .
    Jag känner att jag kräks av allt shoppande och koder och ställen där du kan ”tjäna pengar” när du shoppar, reor, fynda osv osv. Å det gäller verkligen ALLA större bloggar. Köper ni allt detta eller är det för att tjäna pengar? Vad blir trovärdigheten i allt shoppande? Malenami har i dagens inlägg, shoppat nya kassar att ha saker i när hon reser och kallar det miljövänlig…vad är det som är miljövänligt i det? Inte shoppandet iaf.?

    Vad hände med vackert bloggande? Är allt för pengar idag?!
    Missförstå mig rätt.
    Blogginlägg som du och många andra gör i rent reklamsyfte, bläddrar jag förbi..det är så galet ointressant. Å det är synd, för jag har verkligen älskat många av er å gör än, framförallt dig, men det liksom bli mer att jag undviker er å läser andra bloggar, bloggar som handlar om livet och inte tjäna pengar på. Känner du inte det själv, att flödet minskar, kommentarerna minskar.
    Det känns inte som att bloggen kommer från hjärtat längre..bloggen är en köpkanal.
    Kanske är det bara jag som tycker och upplever det så. Jag menar inte att vara dum, det förstår du säkert också, jag menar lite mer, sluta sova.
    Hälsningar Åsa

    1. Hej vännen!

      Jag förstår vad du säger. Men Malenami har ju inte shoppat kassarna i dagens inlägg – det är ju ett fotouppdrag? Till exempel. Att jag shoppat i Smögen är som det är, det är ju inget jag tjänar pengar på. Jag tycker att det är roligt att köpa mig nåt fint, det är inte mer avancerat än så. Ytligt säkert, men det gör mig glad. Reklaminlägg är självklart ointressant men en nödvändighet om jag ska kunna blogga eftersom det är det jag lever på nu, är med och försörjer familjen med. Jag tycker att det är JÄTTEBRA att det nu faktiskt finns möjlighet för så många, främst kvinnor, att kunna ta betalt för sitt bloggarbete och tjäna pengar på allt det arbete dom lägger ner. I mitt fall så innebär det ju till exempel att vår familj kan ha både mig och mannen hemma med båda barnen i flera månader i sträck – något som vore otänkbart annars. Och jag älskar den möjligheten. Och jag hoppas och tror att merparten av mina läsare förstår att det är en nödvändighet med reklaminlägg som koder etc för att jag ska kunna fortsätta, och förstår att jag måste fakturera för utrymme. Det kommer jag aldrig skämmas för. Och jag är alltid, alltid extremt noga med att aldrig ”ta ifrån” er som läsare något – ett reklaminlägg ersätter ALDRIG ett vanligt inlägg. Har jag till exempel två inlägg en vanlig dag, ser jag fortfarande till att ge er två ”vanliga” inlägg när det är ett i samarbete med. Så att det den dagen är tre stycken. Och vissa månader är det mer och det är för att det andra månader är mindre., Jag vet till exempel att augusti är riktigt ”dåliga” månader för företaget och då kompenseras detta upp med månader som är bättre.

      Jag bloggar med hjärtat fortfarande men jag skyddar mitt hjärta mer än vad jag gjorde när bloggen var liten. För med fler läsare kommer tyvärr också fler påpekanden, och då blir det automatiskt så att jag tänker på vad jag skriver. För att inte uppröra, för att det inte ska tas fel, för att inte missförstås. För det är SÅ LÄTT att få smällar, och då är det helt enkelt lättare att undvika det. Jag är inte en av dom som frodas av pajkastningar och upprördhet. Så jag censurerar mig själv litegrann och det är helt naturligt att det blir så. Men det är ju fortfarande jag, fortfarande min kärna. Och det finns saker jag aldrig delat med mig av och aldrig kommer göra, men jag lägger mycket tid på att ge er bilder jag arbetat med och texter jag fnulat över. För jag är inte en av dom som ”bara kan skriva” utan alla mina texter kommer från hjärtat och då tar det lite längre tid och mer energi. Och sen kan jag såklart inte alltid vara på topp, inte alltid ha mängder av ord. Som nu, när vi är på semester och jag vill ha så mycket tid som möjligt att njuta av att ha alla nära men samtidigt vill kommunicera med läsarna och berätta vad vi gör – då är jag fortfarande bara människa och kanske inte ger er texter i romanklass. Men då lägger jag ännu mer tid på bilder till exempel och hoppas att det ska kompensera, iallafall en del. Men hela tiden är det en balans och jag lär mig fortfarande, utvecklas fortfarande – och det tycker jag är fantastiskt roligt. Och vad det gäller flödet så växer ju läsarantalet hela tiden, så jag gör så gott jag kan för att täcka vad alla vill se men samtidigt behålla det som JAG vill skriva om, det som kommer naturligt för mig. Men jag hafsar aldrig ihop något inlägg, jag lägger väldigt mycket tid på att försöka hålla hög kvalitet i oftast både bild och text, ibland antingen eller om jag är trött eller tom eller saknar utrymme till både och. Men jag tycker ändå att jag försöker att skriva om det vackra och sköra också, väldigt mycket om man jämför med många bloggar (jag är ju extremt känsloinriktad i mina bilder och texter, inte särskilt händelseinriktad – det är liksom mitt skrivspråk) men kämpar samtidigt med att det inte ska ta över – för jag är inte bara så. Och hur gärna man än som läsare vill att jag ska vara på ett visst sätt så är jag liksom ingen jukebox; man kan inte bara välja låt. För så funkar ingen människa om det ska vara på riktigt. Hade jag varit rent kommersiell och ”hjärtlös” så skulle jag enbart skrivit om inredning och väldigt ”ovanpå-ytan-texter” eftersom det är dom som drar mest läsare, men jag är inte så och jag skulle inte kunna vara så distanserad från bloggen att jag skulle fixa att enbart hålla det så. Jag älskar att skriva till er, dela det jag delar, men det måste komma från mig och vem jag är.

      Suck, det blev långt.

      Men iallafall. Jag lever på det här, och allt måste inte vara svart eller vitt. Det GÅR att både tjäna pengar på sitt bloggande OCH att blogga med hjärtat. Genuiniteten hos en människa försvinner inte av att det kommer reklam för tvättmedel eller en banner då och då, eller en önskan om att ibland få simma i det ytliga och inte vara så förbaskat pretto och djuplodande. Jag kan ju nästan kräkas på mig själv ibland när det blivit för mycket Ernst och för lulligt, för jag har andra sidor också. Även om en del önskar att jag alltid var poetisk, en del att jag alltid skulle vara ytlig, en del att jag skulle skriva med mer humor, andra att jag borde ta det mer på allvar.

      Men i korthet; det går att ha både och. Man måste inte välja.

      1. Jag tycker om DINA texter väldigt mycket, å jag känner att du censurerar, å jag får lov att respektera och förstå det. Jo, jag förstår det.
        Att du shoppar saker privat säger jag inte ett dugg om, det är du och det är din själ, det är reklamandet jag ruttnar på…å det överlag överallt.
        Jag förstår och hör det du skriver, men jag tycker det är synd i vilket fall.
        Kram på dig <3

        1. Å jag ser att det är ett fotouppdrag, men hon hade en sån kasse när hon reste sist, talar sig varm för dem osv..det är ”spring å shoppa” för mig 🙂 å reklam..när du ser bilden så inspireras du att shoppa.
          Kram igen

          1. Jag kan ju inte svara för någon annan, men jag HOPPAS att hennes bilder inspirerar till att shoppa – för det är det företaget betalat henne pengar för 🙂 Har man en produkt och beställer ett fotojobb så vill man ju att bilden ska få folk att vilja köpa produkten, annars är det snett.

            (Sen om kassen funnits med tidigare vågar jag inte uttala mig om).

            Kram

  4. Så goa barn ni har! Buse ser helt underbar ut på bilden. Blir alltid så glad av att hoppa in och läsa i din blogg, om allt! 🙂 Kram

  5. Hej Emma! På tal om Västkusten, har du tips mellan Göteborg och Malmö? Kommer att göra den längan med mina tonårspojkar nästa vecka och undrar om där finns fina ställen man inte vill missa?

  6. Alltid så vackra bilder och jag gillar dig. Och dina ord.
    Nu tänkte jag dock fråga något så löjligt som vad du rockar för storlek på denna tröjan? Rymlig modell?
    Riktigt snygg men hey du skulle kunna gå runt i en sopsäck och ändå vara smashing(inte alls en gnutta avens över min egen obefintliga karaktär som ger plus på vågen…och därmed resulterar i- inte fullt så smashing vare sig med eller utan kläder…hihi)!! Kram

    1. Ha ha ha! :)) Jag har L i den, och den är inte så oversized i modellen utan ganska normal <3 kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg