Att #orkaläsa.

 
 

3V6A1082

 
 
 

Jag var en riktig bokmal som barn. Nästan överdrivet.

Jag slukade de där B Wahlströms-böckerna, de där med röd rygg ni vet, som om jag fick betalt för det. Jag hade inte mycket till övers för Kitty Drew men jag älskade Vi Fem och Hemliga Sjuan (vem gjorde inte det?) och Jolly (som jag skrattade ihjäl mig åt) och samlade varje bok av endera karaktär i min bokhylla hemma på rummet. För mig var böckerna en kärlekshistoria och just den känslan, att nästan förlora sig i text, vill jag så gärna att även Buse ska få upptäcka när han blir större och kan läsa själv. Därför läser vi väldigt mycket för honom hemma, mannen och jag.

För att engagera vuxna i barns läsning har Axiell dragit igång kampanjen #orkaläsa – en sommarlovsutmaning för alla vuxna som jag nu skriver om i samarbete med Axiell. Kampanjen går ut på att läsa tillsammans med barn ca 30 minuter om dagen och sen dela med sig av boktips, tankar och funderingar kring böcker och läsning på Instagram, Facebook eller Twitter under #orkaläsa.

I samband med kampanjen och för att främja läsförståelse hor barn har Axiell även dragit igång en Instagramtävling där du kan vinna ett presentkort på böcker eller e-böcker om man nu hellre vill det. Ladda upp din somrigaste bild på Instagram med hashtaggen #orkaläsa och motivera varför just du ska vinna ett presentkort, så är du med och tävlar. Tre stycken vinnare per vecka fram till och med vecka 32 kommer vinna ett presentkort på 500 kronor på Adlibris. Här hittar ni tävlingsregler.

Så #orkaläsa och lycka till!

 
 

cherry

Rekommenderade inlägg