Att passa på att gå på loppisar.

 
 
3V6A3093

väska – malene birger // cape – CS (här) // jeans – h&m (här) // blus – freepeople (här)

 
 
 

Jamen godmorgon!

Jo, vi är ju i Drömmen igen och väntar in leveranser på handfat och blandare och sånt där, umgås med Mormor och Sockervadds-Göran, eldar i kaminen både morgon och kväll (i juli?!) och har det allmänt Smålandsmysigt. Och så passar vi på att försöka plöja igenom några loppisar, för det går ju faktiskt att hitta några riktiga guldkorn om man har lite tur.

Så hemskt mycket tur har vi väl inte haft ännu (förutom en grej till badrummet som jag fick tag i genom en ren slump här ute, den skulle ställas ut på en lada och jag högg den snabbt som en kobra – ni ska få se sen) men det är ju alltid trevligt att titta.

 
 
 

3V6A3102

 
 

3V6A3100

 
 

3V6A3098

 
 
 

Igår var vi på Östregårds i Moheda som jag fått så mycket tips om. Men alltså… nä, jag vet inte. Det var så himla, himla mycket folk att man fick köa några hundra meter för att komma in i vissa av byggnaderna, och jag är som bekant inte så glad för folksamlingar. Och så tyckte jag att man hade lite för bra koll på sina priser, det var liksom svårt att verkligen fynda vilket jag tycker är hela grejen med loppisar och gårdsauktioner, iallafall var det svårt att fynda på det jag tittar efter (skåp och sånt ni vet).

Men är man på jakt efter udda trasmattor, porslin, verktyg och lite mindre saker sådär så kan det nog absolut vara värt ett besök! Var beredda på att det kan vara mycket folk, dock.

 
 
 

3V6A3105

 
 
 

Men nåt kom jag hem med!

Fyra stycken gamla borrmojänger som jag ska ha till något fiffigt jag inte riktigt klurat ut ännu. Kanske ska dom förvandlas till handdukshängare, kanske blir dom lampor? Vi får se. Dom var fina, iallafall. Och kostade tio kronor styck.

Och idag hade vi tänkt åka till badhuset i brist på vackert väder, men eftersom samtliga pojkar i familjen (inklusive den föräldraledighetsskäggige) verkar ha dragit på sig en förkylning så blir det nog att stanna hemma och se hur det utvecklar sig istället. Och elda i kaminen.

Det är ju inte klokt att det blivit höst.

 
 

cherry

Rekommenderade inlägg

13 kommentarer till “Att passa på att gå på loppisar.

 1. Vilka härliga bilder, och jag måste få säga att bilden på dig är helt fantastisk!!
  Hoppas pojkarna kryar på sig snabbt och att vi kan få liiiiite sommar innan hösten är här på allvar :).

  KRAM

 2. Det var väldigt charmigt där för länge sedan men i och med att de bara har öppet på söndagar så blir det en liten hype… Och knökat med folk…
  Loppisar har ju haft en downperiod något år men nu är det på gång stort igen. Men det fanns väl några små på vägen dit och hem som du slank in på spontant…?

 3. Åh men då missade jag dej igår, var där kl 12 och sen pyste jag iväg när kön sträckte sej över hela parkeringen. Inget kul alls. Men ett bord följde med hem 🙂

 4. Hej Emma

  Tipsar gärna om loppisarna i Lessebo, speciellt Hatterian. Där finns jättemycket och även i Skruv vid glasbruket finns en liten loppis och då kan ni passa på att besöka glasbruket oxå. Från Lessebo är det inte så långt till Kosta och outlet med glasbruk och annat som typ älgparken.

  Trevlig sommar.

 5. Måste tipsa om allmogegården utanför staffanstorp. Galet mycket gamla fina möbler till bra priser.

 6. Hej Emma, såg på ditt insta att Du undrade om det var något mer vi skulle vilja se där med rörelse och ljud = filmsnutt. Jag har en varm önskan och det är ”kära Spöket in action”, tack.
  Kramar från Ninni.

 7. Hej
  Chansar och slänger iväg en kommentar och hopppas på svar.
  Är på genomresa i Skåne och har fått extremt långt och vildvuxet hår helt plötsligt.
  Imorgon ska vi till Helsingborg och undrar om någon har tips på en bra frisör till mina ostyriga lockar och min killes långa polisonger.
  Ha de gott i sommarsverige allihopa!
  Sofie

  1. När jag bodde där gick jag till Tim på timshaircut.se och Darren Parker (Darren har nog inte salong längre) 🙂 Detta var ju längesen men då var dom grymma.

 8. Östregårds har trissat upp priserna rejält senaste åren och vi åker sällan dit längre. Precis som du skriver så blir det inga fynd när det är så dyrt. Synd för det var vår favorit loppis tidigare.
  Det finns andra loppisar i närheten som vi/jag tänkt att vi skulle åka till men vi får se när det blir. Men jag har hört positiva ord om de iallafall.
  Kram

 9. Synd, men lite längre bort finns olofs fyndbod eller vad den heter. Stoooor lada i ett oche tt halvt plan med lite bättre fyndpotential än östregård 🙂 tips till nästa gång! Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *