Att få ha sommaren till låns ett litet tag till.

 
 

3V6A4446

 
 
 

Vi har fått sommaren tillbaka, iallafall till låns.

Det är lättare att ta tillvara på värmen här ute i skogen på något vis – vid sjön finns det naturlig skugga av björkarna som går nästan hela vägen ner till strandkanten och gör att Noah inte påverkas av att vara med när storebror vill bada och solen gassar. Då kan han ligga i skuggan med armar och ben viftande i luften och jollra nöjt för sig själv, och Buse kan plaska oavbrutet i timmar om han så vill – tills läpparna får en nyans av lavendelblått och håret hänger i blöta slingor över pannan och han går med på att komma upp och få en handduk och Koikoi och värme.

 
 
 

3V6A4469

 
 

3V6A4492-2

 
 

3V6A4500

 
 

3V6A4513

sommar

 
 
 

Och här är kvällarna inget undantag för badandet;

vi kan promenera den lilla biten bort mellan hästhagar och granar och fält med torrt gräs tills vi är framme och Buse återigen kan kasta av sig kläderna och plaska ut med bestämda steg och aldrig sinande energi. Kvällssolen är nästan den bästa om ni frågar mig, då kan vi sitta längs kaféets vägg på hemvägen och äta morotskaka eller blåbärspaj och kisa av de där gyllene strålarna som kastar glöd och guld över allt dom rör och som gör min kamera lycklig bara genom att finnas till. Då är det snudd på magiskt.

Och idag ska det bli ännu en dag av sommar, och imorgon – och dessa ska spenderas vid sjön såklart med bara små avstickare på eftermiddagen till Växjö för att kunna stilla en ischai’s-craving och leta upp en plantskola och länsa Hemmakväll på det obligatoriska smågodiset.

Det blir en alldeles lagom helg i drömmen med alldeles lagom mycket att göra, helt enkelt.

(Och värmen? Jag låtsas att det aldrig tar slut).

 
 

cherry

14 kommentarer till “Att få ha sommaren till låns ett litet tag till.

  1. Underbara bilder som vanligt! Och vad härligt för Buse att få bada så mycket. Nästa år har han säkert sällskap av Leo i vattnet. Ha en riktigt skön helg i Drömmen!! Kram Annika

  2. Men den tar ju inte slut! Det ska bli kanonväder nu till veckan. Jag är så glad att sommaren kom nu i Augusti. Min man har fått en vecka till ledigt himla himla härligt. Njut av augusti sommaren är inte slut än! 🙂

  3. Har du inte besökt Öhr´s handelsträdgård och Caféet bredvid ska ni absolut åka dit, supermysigt & Gott!

  4. vill bara tacka för all inspiration som din blogg ger o fråga vart du köpt den blå tröjan du har på dig? den blev jag lite kär i haha.
    kram filippa

  5. Som här då, V kastar sig i vattnet skrikandes kanonkula! A doppar fötterna lite och sen klättrar han upp och ner för stegen tills han har fått modet till att slänga sig i vattnet. Jag badar en del också men mest njuter jag av att sitta och titta på barnen som har så roligt och kämpar för att lära sig simma. Härlig sommar!

  6. Hej Emma! Tänkte bara tipsa dig om att den bästa plantskolan i närheten har ni i Ljungby, nämligen Skinnarnas! Slår de som finns i Växjö med hästlängder enligt mig. Ha det fint! Med vänlig hälsning, Michaela

  7. Mitt tips till dig är Lantcafet i Öhr. Där ligger också Klockaregårdens Trädgårdsbutik. Världens mysigaste plats och jättefina växter. Det ligger 2 mil norr om Växjö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg