Att ta in en hemlös i vinter.

 

 

Christer-1000x1000-490x490

 
 
 

Det här hittade jag idag, och måste bara dela med mig av.

Det är Frälsningsarmén som säljer bilder på ett antal hemlösa, tagna av den brittiske fotografen Lee Jeffries. Fantastiska bilder för en riktigt god sak, och i mitt tycke en underbar julklapp. Jag har beställt två.

Bilderna hittar ni HÄR.

 
 

flinga

Rekommenderade inlägg

44 kommentarer till “Att ta in en hemlös i vinter.

 1. alltså skojar du nu?
  Seriöst?
  Stackar människor å vilken jävla prostitution?! Menar du att de har låtit sig fotograferas, för att vi, välfärden, ska ha dem på våra väggar, så vi kan känna att vi gjort något gott? Så de kan få några kronor så de kan klara sin vardag..
  Nä, fy sjutton vilken människoförtryck..å jag gillade INTE upplägget..sorry.
  Gjorde du? Helt allvarligt nu och utan reklamsyfte?
  Det är levande människor vi talar om, inte en trendig roséfärgat ljuslykta att ha i fönstret.
  Vill du göra något, ta hem en hemlös innanför dina väggar på riktigt.
  Ursäkta, men det här var bara beklämmande.

  1. Ja jag tycker ärligt att det är en sak som är bra eftersom det kan få människor att ge pengar som dom annars inte skulle gett. Och jag skulle absolut ta hem en hemlös på riktigt (det har jag gjort förr) men jag ser inte detta som en ”prostitution” eller människoförtryck alls. Det är ju inte direkt så att det är NK som står bakom och har gjort det till en trendgrej utan att det går tillbaka till personerna som behöver det, det är Frälsningsarmén. Hur länge skulle dom tex behöva stå ute och sälja sin tidning för att dra in samma pengar som på ett fotografi? Det här är ju inte barn utan vuxna personer som själva har ställt upp på att låta sig fotograferas för att hjälpa till att skapa uppmärksamhet för sin situation. Människor köper tidningen av samma syfte som man köper en tavla känner jag; det är en fysisk vara för att ge pengar som går till samma sak. Ibland behövs det en fysisk sak och det ser vi ju överallt; majblommor, Faktum, armband, keramikskålar, pins att ha på kavajslaget – allt det är ju då egentligen också om man är cynisk saker välfärden kan visa upp för att visa att vi gjort en god gärning (dock är det mesta dessutom designat för oss att BÄRA så det verkligen syns att ”titta vad duktig jag är jag har köpt en pin för att stödja detta och detta”, här hänger det iallafall bara hemma).. Vad är skillnaden på det och ett fotografi? Här får man ju verkligen upp ögonen för personen, och i mitt fall var det fantastiskt effektivt då jag köpte två. Det utesluter inte gåvor på andra sätt eller andra aktioner, men personligen förstår jag inte hur man kan bli arg på något som gör gott. När allt kommer till kritan så tror jag inte att jag kan få 50 personer att ta in en hemlös på riktigt i vinter men kan 50 personer köpa ett fotografi och därigenom skänka en ansenlig del för att hjälpa arbetet med hemlösa så räcker det gott för mig.Jag har svårt att se den personen som ytlig eller förtryckande. (Och nej, det är ingen reklam, är det reklam är det märkt som reklam och jag tror inte Frälsningarmén kör bloggar). Jag vet inte vilken typ av välgörenhet jag bör uppmärksamma för att det ska vara ”fint” nog, men jag brinner personligen för två stycken organisationer: Frälsningsarmén och ROKS, och kan jag prostituera mig själv då genom sälja armband och tingeltangel till förmån för ROKS som jag gjort så kan jag skriva om fotografier till hemlösa också känner jag. (En av mina drömprojekt är att kunna göra en fotoserie likt den här för att uppmärksamma hemlösheten, något jag ska ta tag i så snart barnen är äldre och jag har den tiden).

   1. Arg? Nä, inte alls..Mer frågande…hur skulle Du själv känna i ditt smutsigaste jag, i ett utlämnat läge, för de övriga att beskåda. Ställ frågan till Dig själv. Hur skulle Jag, Emma, känna.
    Att du som bloggare skriver om det, gör det trendigt. Jag tycker ännu mer synd om dessa stackars människor som ska bli, style, konst, eller mode i våra hem för att få sin vardag att gå ihop. För att vi ska må lite bättre i själen.
    Ta kontakt med en hemlös på gatan, ge den tak över huvudet, involvera den i din business…då, har du min respekt..för då gör du något för människan utan att den ska behöva blotta sitt innersta och bli en inredningsdetalj i ett hem.
    Jag tycker hela Elsa Entourage har blivit mer reklam, reklamen sprider sig så du kan knappt läsa texten längre.
    Mvh Åsa

    1. Men dom är ju inte tvingande? Är det inte då på samma sätt nervärderande av dig att anta att dom gjort detta som en prostitution? Och jag HAR kontakt med hemlösa på gatan, jag GÖR annat så din respekt borde jag väl ha då. Men jag har inget behov av någons respekt, jag gör dom sakerna för att JAG vill och inte för att skryta om det. Det här var inget reklaminlägg, det var ett inlägg från mig för att förhoppningsvis ge lite skjuts till Frälsningsarmén och om det nu VAR ett reklaminlägg så måste det väl ändå vara den bästa sortens reklaminlägg då det uppmärksammar något som INTE är bara yta eller anat man nu kan tycka. Jag kan tycka att det är trist att man får skit om man inte skriver om välgörenhet och när man skriver om det så är det FEL välgörenhet. Jag har ju som sagt som dröm att själv kunna göra en sån bildserie; men om JAG hade tagit dom här bilderna och skrivit om det och dragit in pengar till dom då har jag ju involverat min business i det – hade det varit mer okej då menar du? Det går liksom inte ihop. Jag hoppas innerligt att deras projekt går förbaskat bra så att dom får in en helsikes massa pengar så att dom kan göra skillnad, och en dag ska jag själv försöka ta en serie vackra starka innerliga bilder på människor som fortfarande är människor trots att dom hamnat snett. Så känner jag, Emma, och hade jag, Emma, inte velat vara med på ett fotografi för att uppmärksamma något så hade jag inte varit det. Och om jag ställde upp så hade jag tagit illa vid mig om någon förutsatte att jag inte var kapabel att ta det valet själv, bara för att jag inte har villa och ett stadigt jobb och ett rosenliv.

    2. Men stopp och hallå, h u r kan detta vara fel?

     Om dessa människorna har låtit sig fotograferats för en god sak? Vem är vi då att kalla det prostitution? Om de valt att göra vad de kan för sig själv och andra i samma situation?
     Och det är ju inte direkt så att han har fotograferat människor som ligger utslagna och inte haft möjlighet att välja själv om de vill medverka. Fotografen skriver själv på hemsidan att han tagit bilderna ”med syfte är att hedra de människor jag fotar” och det tycker jag verkligen att han gjort.

     Och då är det fel att köpa typ rosabandet med och på så vis stödja forskningen, för då har vi inte själva forskat fram ett botemedel? Nej, allt som kan hjälpa tycker jag att man ska hylla & lyfta fram, då är det ju toppen om Emma med så många följare kan inspirera fler att köpa och på så vis hjälpa.

     Och reklam? Detta var ju inget reklam-inlägg, då hade det stått det angivet i inlägget -tips 🙂

     1. Snälla enarmade bandit..du kan inte jämföra ett foto som vi ska ha på våra väggar med rosa bandet?! Det är så mycket personligare och djupare än ett rosa band i kavajslaget.
      Jag tror du förstår hur jag tänker om du läser mina inlägg.

     2. Det är bilder på människor i sorg som används för att sälja tex en ljuslykta för forskning. Här är bilder på hemlösa (utsatta). Jag förstår din tanke, GRUNDPROBLEMATIKEN är jag helt med på – att människor borde ge spontant och utan att det behövs visas bilder på nåt eller tillverkas någonting alls att sälja. Men så ser ju tyvärr världen ut. Visst kunde jag välja att göra ett vanligt inlägg om Frälsningsarmén och uppmana att skänka pengar, men jag VET att det här ger mer pengar än en vanlig uppmaning. Därför valde jag att uppmärksamma deras kampanj (som har namnet Ta in en hemlös, det är alltså inte ett eget påhitt från mitt håll). I en perfekt värld skulle alla stå i soppkök eller donera utan att få något att bära, spika upp eller klä sig i men nu är världen inte så och på det här sättet bidrar jag förhoppningsvis med att fler ger pengar. Skit samma om det sker i form av ett fotografi. Det är hjälp. Kan vi inte bara snälla fokusera på det? Jag har inte lallat runt i Stockholm och delat ut Chanelparfymer till hemlösa och känt att jag gjort en bra sak, jag har bloggat om en av DERAS kampanjer, som jag inte skapat men som jag hoppas går väldigt bra så att mer hemlösa kan hjälpas. Bara så.

     3. Å jag förstår hur du menar..jo vi fokuserar på grundproblematiken..
      Tack för förklaringen av rubriken…den va så fel den kan bli..å nog den jag gick igång på värst.

     4. Perfekt 🙂 Grundproblematiken är jag helt med på, och vi vill samma sak: att folk ska ge pengar så välgörenhetsorganisationen (oavsett vilken) får in det som behövs för att kunna driva sitt arbete. Detta är ett sätt av hundra. Alla väljer vi den som känns bra, huvudsaken är att så mycket pengar som möjligt kommer in.

  2. Vänta lite, läser jag rätt??
   Åsa du tycker detta är prostitution?

   Prata om att förminska människor!! Du tror omedelbart att dessa personer inte kan tala sin egen sak & ge sitt samtycke, det är förminskande.
   Tänk alla fantastiska konton på instagram där man just dokumenterar i fotografi, livet för de som lever på gatan. Tänker omedelbart på NYC frisören som klipper dom, fotograferar & får donerat massa kläder, mat & pengar till uteliggarna. Han är en & det finns många flera.

   Det finns många sätta att bedriva välgörenhet & jag måste säga att detta tycker jag var ett vackert sätt. Dessa människorna & vackra fotokonst förtjänar verkligen att hänga på allas väggar.

   Jag avskyr när folk tänker i en fyrkantig box. Så FAB att du belyser Emma.

   //Sessan

   1. Prostitution var ett hårt och felaktigt ord. Att göra något för att du inte har ett val..å det ska pryda alla lallalnde bloggares och dess läsares väggar, mer så då..om jag talar i klartext. Då kan du känna att ” du gjort något” ”jag har en uteliggare i mitt hem” Voila..
    Tänk tanken själv. Rikare människor köper ditt uteliggarfoto för att du ska få pengar för dagen…känn på den..känns den bra?
    //å

    1. Ja. Vad är alternativet? Bloggaren uppmärksammade inte projektet så vi gick miste om x tusen kronor i hjälp? Hur kan det faktum att jag är bloggare vara själva problemet? Som sagt; hur är det mer okej om jag tar bilderna själv? Vi lallande bloggare kritiseras ju hårt för att vi är så ytliga och inte hjälper till att dra in pengar till välgörenhet och när vi hjälper till så är det fel. Jag är ledsen men jag kan bara inte se hur mer pengar åt hemlösa är fel. Jag har en kanal som kan hjälpa till att samla in pengar och jag använder den. Jag önskar att man kunde fokusera på slutresultatet här, PENGAR TILL VÄLGÖRENHET, och inte att metoden inte är ”fin” nog.

     1. Emma , om du hade tagit bilderna själv hade jag reagerat likadant. Punkt.
      Att utsatta människor ska behöva gå så långt som att fota sig själva i sitt absolut slitnaste och jävligaste låga jag, för att få pengar för dagen..så hade jag fortfarande tyckt att det var en extrem handling för att överleva. Nervärderande.
      Jag antar att varken du eller dina läsare kan förstå hur jag menar. Eller jag inser att ni inte förstår hur jag menar.
      Men du tar inte in en uteliggare med det här inlägget, du lyfter en annan människas misär, till något som vi kan ge bort. Jag tänker enkom på den stackaren som behöver blotta det här, det är en människa..en människa som inte har något alls.
      Ta in dessa människor i era rörelser, då gör ni skillnad på ett värdigt sätt.
      Det är inte värdigt att bli konst i en rik (läs välbärgad) människas hem.

    2. Åsa, har du varit hemlös själv? För det har jag serru. Och jag kan lova att hade någon då velat sälja porträttbilder (eller tröjor eller ljuslyktor eller vad fan som helst) så att de pengarna kunde gå till att jag fick ett drägligare liv, då hade jag sagt go for it. Att Frälsningsarmén får in cash så att de kan erbjuda mat, kläder, duschar, sovplatser; det är sånt som i förlängningen gör att jag som hemlös slipper tigga småpengar eller sova i källare. Eller för den delen prostituera mig. Sen kan ju du tycka att det är hur magstarkt du vill, det mättar inte många munnar att du blir upprörd å deras (och tidigare mina) vägnar.

     1. Okej, nej jag har aldrig vart hemlös.
      Men det e klart, de gör det här i ett glädjerus såklart! Va skönt att höra att jag har heeelt feeel ang en människas livssituation. Toppen, problem solved.
      Vi släpper det här.

     2. Glädjerus? Nu lägger du ord i munnen på mig. Lika lite som 99% av befolkningen hjular till jobbet varje morgon så sker väl detta uppdrag i ett glädjerus? Är det ens relevant?
      Och ja, du har faktiskt helt fel här. Du kan tycka och känna och våndas, men det sker liksom inget reellt av att du gör det. Du gör en massa ogrundade antaganden baserat på dina egna fördomar om hemlösa som hjälplösa varelser helt utan integritet, och försöker ändå få det att låta som att det är du som är den barmhärtige i sammanhanget? Istället för att klaga på hur andra människor väljer att bidra till att göra världen lite mera fucking mänsklig kanske du kan starta ett eget projekt/insamling whatevs.

     3. Vet du, jag gör det varje dag.
      Å jag HAR svårt för flotta bloggar som skriver att ”du kan ta in en hemlös i vinter” som en packe ved. Å sen ett foto på en människa i sin egen misär..det vill du väl också göra? Ett foto i ditt livs misär? Som de rika (läs normalbärgade) kan ha på sina väggar å le åt i juletid.
      Du kan inte fatta vad jag menar. Det förstår jag också.
      Det finns välgörenhet i alla grader, det va upplägget och grejen jag reagerade på. Normalt sett så tycker jag allt som har med välgörenhet är bra shit. Jag gillar välgörenhet, så varför reagerade jag negativt på det här tror du..fundera ett tag..så kommer det säkert.

     4. Kanske tycker jag inte det är så magstarkt med deras namn på temat Ta in en hemlös (återigen; deras val av namn inte mitt) för att jag själv ska just ta in en hemlös i vinter, flera. På riktigt alltså, inte bara i bildform. Jag kom in på kampanjen via deras val av namn: Ta in en hemlös eftersom jag trodde att man skulle ha möjlighet att samordnat med Frälsningsarmén just på riktigt ta in en hemlös, så säga vad man vill om deras val av namn men den väckte ju en tanke som förhoppningsvis fler spinner vidare på (och dom som inte på riktigt tar in en hemlös köper förhoppningsvis en tavla så Frälsningsarmén får pengar). Oavsett vilket = skitbra.

     5. Vet du vad jag har svårt för? Random folk som tror sig veta precis hur människor, i en situation de aldrig själva upplevt, tycker och känner. Och som väljer att bemöta legitim kritik med härskartekniker istället för att backa och säga att ”hmm, jag kanske missförstod det här, eventuellt kan jag ha reagerat fel, låt mig fundera”.

    3. Det är faktiskt riktigt många som måste göra massa för att dom inte har ett annat val. Jag tror fortfarande inte dessa personerna medverkar mot sin vilja & jag tror fortfarande inte att dom är tvingade in i det mot sin fulla vilja.
     Allt som har med försäljning av fotokonst är väldigt juridiskt säkrat.
     Det är ju inte så att Emma sprang på stan & fotade tillfälliga uteliggare i sin största sårbarhet & så gjorde hon affärer med bilderna….

     Jag tycker du förminskar både människorna som är avbildade & Emma som förmedlar välgörenhet vidare!!
     Du förstår, -Emma & alla andra bloggare måste inte belysa alla världens teman, men här valde alltså Emma att göra det & ge för sjutton lite credd för det.

     Ganska tur vi alla är olika

     1. Har jag någonstans skrivit att jag tror att Emma fotade själv för att tjäna pengar?
      Nej, det har jag inte, för det vet jag att så inte är fallet.
      Men du väljer att misstolka allt jag skriver, precis som Svåra Lena.
      Jag kommer inte längre här. Jag känner det jag gör å det är på de hemlösas sida. Jag vet att du kan förändra din situation om du vill. Å de kommer de förmodligen att göra, en dag.
      //Å

 2. Emma, har dom något val, tror du?
  Tror du att de kan tacka nej till en sån här grej?
  Du lyfter det som STOR bloggare, jättebra tycker säkerligen större delen av dina läsare. Jag har aldrig någonsin läst om va DU gör för hemlösa på gatan? Du får gärna berätta vad det är du gör. Inte för att du behöver bevisa för mej eller någon annan, utan bara för att du skriver som du nu gör.
  Nej, du kan skriva vad du vill, jag känner i hjärtat för dessa stackars människor, som ska bli ”konst” i våra hem för att klara sin dag. Jag tror en hemlös skulle uppskatta ett fysiskt hem och ett arbete hellre än att hänga på våra väggar, men det är ju bara jag.
  Men, man gör vad man kan för att försörja sig och överleva. Alla sätt är bra utom de dåliga. Å att du anser att jag är arg, förstår jag inte alls. Jag reagerar. Jag reagerar, thats it.

  1. För något år sen tog vi in en hemlös man att först arbeta på gården och sen i vår firma. Det var första kontakten jag hade hands on och sen dess kan jag inte se hemlösa som omyndigförklarade människor som inte har någon integritet eller kan svara för sig själv vad dom vill eller inte vill. Självklart hade dom ett val att tacka nej men tackade ja av en annan anledning än att dom var tvungna. Sen dess har jag stått på soppkök och jag har patrullerat, och sen fick jag småbarn och kunde inte vara lika involverad. I år har jag och mannen pratat om att göra ett julbord hemma och ta in hemlösa för en kväll och ge dom mat. Jag har träffat hemlösa som absolut inte vill vara med på bild och jag har träffat hemlösa som vill vara med på bild och alla har haft integriteten kvar, oavsett situation. Jag tycker att ett porträtt på en hemlös inte är skillnad mot armband, majblommor eller pins – eller för den delen magstarka reklamfilmer med cancersjuka barn eller personer som mist en närstående och visar bilder för att dra in pengar till forskning. DET är värre för mig i så fall för barn eller avlidna har ju ingen egen talan. Det är starkt och det är nära och det är förfärligt att det ska behövas, ja, men det är en helt annan diskussion. Huvudsaken är att det är av den anledningen att det ger vad som behövs; pengar, till den situationen som pengar kräver.

   1. Jag tycker det är skillnad på ett porträtt på en utsatt människa och att ha en majbomma i kvajslaget. Det ena är neutralt, det andra är väldigt utlämnande. Å det andra ger säkerligen mer pengar.
    Det är värmande att läsa det du har gjort och gör, det värmer verkligen hjärtat..Å det är fina och vackra tankar du bär på och funderar på att förverkliga. Gör det! Go for it!
    Vi känner olika för olika saker. Jag kan tycka cancerfondens barnreklam är mycket varmare än ett foto på en stackars utlämnad. Vi känner olika du och jag helt enkelt. Inte själva tanken i sig utan hela grejen blir beklämmande. Den gör ont, istället för att den glädjer..iaf. mig.
    Det blir ytligt när en storbloggare skriver om ” att ta in en hemlös” med ett foto..magstarkt för mig. Kanske inte för en annan.
    Hur som.
    Kör på julbordet! Jag kan hjälpa till om du vill..
    //Å

  2. Tänkte på en sak. På tal om vad Emma gör. När vi hade varit i Israel blev det extremt oroligt där. Några dagar efter vi kommit hem så var det ett självmordsattentat i TelAviv och raketer in mot staden. Vi hade träffat några personer på ett uteställe och när de på Facebook uttryckte oro för situationen erbjöd sig Emma på stående fot att de kunde komma och bo hos henne. På fullaste allvar. Och de var fler än en. Det var självklart för Emma. ” man måste ju hjälpa till”.

 3. Hålla!
  Nu har det verkligen spårat ur, ingen människa är skyddad från att bli uteliggare, utan vem som helst kan drabbas, DU ELLER JAG. Det är omständigheterna som avgör detta. Jag vet vad jag pratar om min egen bror har varit uteliggarer i över 40 år och som anhörig står man hjälplös. Att du säger att du ska involverat din egen business i detta och tjäna pengar på att ta bilder på de hemlösa, på detta har jag inget svar, utan anser att du vet inte vad du pratar om.
  // IEP

  1. Ingela, jag ska INTE tjäna pengar på att ta bilder på hemlösa, det var Åsa som tyckte att jag skulle ta in dom i min business. Jag vill i framtiden göra en bildserie för att UPPMÄRKSAMMA situationen och förhoppningsvis kunna hjälpa till med att dra in pengar för stödinsatser som behövs. Inte för att tjäna ett jäkla öre själv. Jag vill även fota en serie från ett visst typ av sjukhus, återigen för att uppmärksamma. Men herregud, inte för att tjäna pengar på det. Då har du missuppfattat mig helt.

 4. Hej!

  Underbart porträtt! Jag följer @martinschoeller och @humansofnewyork på instagram. den förstnämnda är foto på hemlösa och den andra är New Yorkbor. Fantastiska instagramkonto!
  Jag anser att alla människor har ett val och några har valt att låta sig fotograferas! Kram ❤️

 5. Fint att du både uppmärksammar och försöker hjälpa till att samla in pengar till hemlösa <3 Lätt för endel människor att bara bli upprörd över saken – men då undrar jag vad de själva gjort – ta något annat initiativ själv då! Huvudsaken frågan är levande och de hemlösa får hjälp och pengar. (Lättare att bli arg på att andra gör fel än att själv göra något så att säga….!) Bra initiativ! Kram

 6. Jag tycker att bilden är jättevacker, och det var det jag reagerade på först. Att ta vackra bilder på människor som lever i misär är en kontrast som väcker tankar och reaktioner, och har man dem hemma på väggen så kan de väcka diskussioner som kan leda till handling. Alla sätt att uppmärksamma elände är väl bra så länge man inte kränker någon? och här ser jag ingenting kränkande. Dels är detta vuxna människor som absolut kan säga nej om de inte vill vara med, det är inte så att man automatiskt förlorar rätten att bestämma över sin egen situation bara för att man inte har ett hem (vilket känns som ett kränkande påstående faktiskt..). Dels tycker jag bilderna visar att styrkan, okränkbarheten och integriteten och det vackra i en människa finns kvar trots att de lever i misär. Liksom ett sätt för dem att visa världen att ’Jag finns, jag räknas’.

  Vill man sen ta in en hemlös på riktigt så får man ju göra det. Men att klanka ned på folk som inte tänker exakt i samma bana som en själv är ju märkligt i alla lägen, inte ovanligt tyvärr, men alltid lika märkligt..

 7. Har läst vad ni skrivit och är faktiskt lite kluven. Förstår Åsa hur hon menar. Det är väldigt utelämnat att vara på foto hemma på någons vägg. Jag skulle nog inte vilja ha mitt ansikte hängandes i andras hem… Tror inte heller att de har ”råd” eller vad man ska säga att säga nej till detta. De har ju på sätt och vis inget val. Men sen håller jag absolut med om att det är ett bra sätt att uppmärksamma de hemlösas situation och att säkerligen fler bidrar med pengar. Sen är det ett fint foto i sig.

 8. Förstår också precis vad Åsa menar och håller med.
  Min personliga åsikt är att man kan göra mycket utan att skylta med det och ibland känns bloggvärlden både ytlig och kommersiell… Och att man inte gör så mycket utan att tjäna på det själv. Dessutom upplever man lättkränkthet och snarstuckenhet så fort man andas kritik i ett inlägg.
  Tack för mig och heja Åsa!

  1. Men om 100 av mina ”lallande läsare” köper en bild så är det nästan 90 000 kr till Frälsningsarméns arbete för hemlösa. Hur tjänar jag på det? Att jag skriver om det här är ju tvärtom. Det jag har av värde förutom pengar är ju mitt utrymme och mina ord, och om jag donerar det utrymmet för att öka bidrag till en organisation så är ju själva tanken bakom det så långt ifrån kommersiellt man bara kan komma. Så då borde jag alltså istället inte uppmuntra till välgörenhet alls, just för att jag HAR ett utrymme att göra det på? Det förstår jag bara inte. Det enda jag försökte med det här inlägget var att göra gott. Thats it. Och det kommer jag försöka fortsätta att göra varje gång jag känner att jag vill bidra med annat än bara ”yta”. (Och jag håller helt med dig om att man inte behöver ”skylta” med vad man gör, därför ser du mig inte skriva om hur mycket pengar jag ger till olika organisationer eller vad jag bidragit med på annat sätt, men här var ett rakt och enkelt sätt att engagera andra UTAN den biten, och den chansen tog jag utan att blinka).

 9. Otroligt fin konst! De hemlösa som vill vara med på detta har säkert hunnit tänka igenom det en eller två gånger. Inget tvång eller prostitution. Den som vill gör det! Och visst kan man fundera på ordet ”vill”. Vill man som anhörig göra reklam för Cancerfonden? Nej, för man vill inte att ens anhöriga ska ha cancer. Lika lite som någon ”vill” vara hemlös. Men i de mest fruktansvärda situationerna får vi ändå lita på att människor vill göra sina egna val. Har man varit med och skapat dessa bilder tror jag säkert man är glad att så många som möjligt vill köpa. Jag hänger gärna upp denna fina bild. Den berör och får en att tänka ett steg längre.

 10. Vad tråkigt det är när folk vill reta upp sig och kör med anklagande ton och spetsigt tonfall, måste visa att de minsann vet. Och vet bättre anser de utan att ha koll på vad en bloggare vet eftersom bloggare skriver och visar delar av sitt och inte alls. Tänk om Emma haft hemlösa i sin familj te x? Hur kan ni döma så hårt och hur kan ni som vuxna vräka ur er saker urskiljningslöst? Om jag läser något som jag inte förstår. Då frågar jag utan anklagande ton. Om jag inte håller med försöker jag antingen sakligt diskutera eller så läsare jag något annat. Som lärare blir jag faktiskt upprörd över att vuxna civiliserade människor anser sig ha rätten att klampa på i skydd av IP nr och skärmar. Ni är INTE goda förebilder.
  F.ö tycker jag det är vacker konst och vackra modeller. Att de är hemlösa är i min mening inget märkvärdigare än andra konstmodeller. Möjligen finns det ett djupare djup i deras blickar.

 11. vilken viktig kampanj! fint att du lyfter den emma! <3 man blir ju lite trött bara när kommentarerna är en hög åsikter från folk som uppenbarligen har gett sig själva makten att omyndigförklara alla hemlösa och betrakta dem som försvarslösa.. min erfarenhet är att människor, hemlösa eller "rika" bloggare, alla vill göra något för att förbättra sin vardag. vissa skriver böcker om sin uppväxt eller är med på bild, något som andra tycker är för utlämnande. jag tycker tex inte att emma "prosituerar" sig genom sin blogg, men jag personligen är för blyg för att driva en blogg. det gör knappast henne till en förtryckt person som bara går med på vad andra säger. alla människor är lika mycket värda. alla människor förtjänar en chans att förbättra sina liv.

 12. Fint inlägg, fin kampanj, tack för att du stödjer välgörenhet och att ge medmänniskor lite extra värme i jultid och i kylan. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.