Att visa lite mer kök.

 

 

 

3V6A6362

 
 
 

Jag har fått önskemål om att visa mer kök, så jag tänkte försöka.

Problemet är mest det att jag har ett fast objektiv så jag kan inte zooma, och egentligen hade man väl behövt ett vidvinkelobjektiv som mäklare har för att kunna få in hela rummet på en bild, men det får gå bra såhär.

 

Här är alltså köket!

 

Där är köksbordet som jag sitter och jobbar vid ibland när jag inte vill sitta på kontoret. Golvet är inte fixat ännu som ni kan se, all hantverkartid går åt badrummet nu och det funkar ju såhär också ett litet tag till även om jag LÄNGTAR efter att hela säcken ska knytas ihop.

 
 
 

3V6A6356

 
 
 

En julstjärna har fått komma upp här också.

 
 
 

3V6A6358

 
 

3V6A6364

 
 
 

Bänkskivan med kalkstuc är jag så himla glad över!

 

Dock är det ingenting jag rekommenderar att man gör själv, som sagt, för det är en massa moment och väldigt petigt – inte alls som att måla med färgen. Mer om Kalkstuc läser man HÄR (och det är också till Kalklitir ni ställer alla frågor, jag kan inte alls mycket om den här produkten mer än att det är knivigt att lägga och att den är fullkomligt fab).

 

Men den är slät och vacker och liksom levande, så vi är helnöjda.

 
 
 

3V6A6368

 
 
 

Själva köket, alltså stomme och luckor, kommer från ett snickeri via min hantverkare. Färgen på luckorna valde jag själv ut genom att hänga i färgaffären och bläddra bland NCS-kartorna, och lämnade sen bara över det nummer jag ville ha och så lackades dom i den kulören och så matt det var möjligt för ett kök (jag ville inte ha det så glansigt). Beslagen hittade jag på Ebay och på Specialbeslag.se, och bänkskivan under Kalkstucen är alltså den gamla träskivan som fanns i köket innan. Hyllan på väggen är också som ni vet från det gamla köket, men målad i samma kulör som luckorna. Ugnen och fläkten är från Smeg och satt där sen innan – en dröm vore en gammal AGA ni vet men de här fungerar ju faktiskt och är nästan helt nya och smälter in bra i det nya köket  så det kändes bisarrt att byta ut dom bara för att (särskilt när en dröm-AGA kostar typ lika mycket som hela köket).

 

Men, där är vårt kök alltså.

 

Och vi är så glada att vi gjorde om det mer till oss och till hur huset ser ut nu.

 
 

17 kommentarer till “Att visa lite mer kök.

  1. Jag skrev en kommentar igår…men risken är att jag var så trött att jag inte tryckte på ’skicka’ för nu ser jag den inte nånstans! Ville bara säga: så jättefint
    det har blivit med den nya designen! Älskar kombon med det akvarelliga sidhuvudet och den lite stramare texten. Så fint bloggen och Kung fidolin hänger ihop nu! Kram Anna

  2. Galet galet snyggt!!!!!
    Gillar det grå och värmen som kopparn ger till det!
    En fråga har jag: Vi har med diskbänken vid fönstret och vårt fönster går nedanför bänken.
    Tror det ser ut så hos er med? Har ni satt en skiva rakt fram där, för sakerna som står där står ju i nivå med köksbänken och det ser inte ut att vara ett ”dike” framför?
    Funderar på om vi ska sätta en glasskiva eller bara en vanlig träskiva..
    Så jag undrar hur har ni gjort och hur det det ut utifrån?
    Kram från en frågvis;-)

    1. Vi satte en träskiva innan vi la kalkstuc så bänkskivan fortsätter liksom bakom vasken, och sen kommer fönsterkarmen som är lägre.
      Kram

  3. Vilket fint kök. Och tack för en mycket trevlig blogg. Måste få fråga vart de fina barnstolarna kommer ifrån? Praktiskt att kunna använda dem länge, att de liksom växer med barnet. 🙂

    1. Jaaa dom är super! Det är Stokke Steps tror jag den heter, Buse har en och Noah en. Först kan man sätta babysittern på den när dom är små, sen kan man sätta dit en babystol och sen har dom den som vanlig stol liksom.

  4. Så fint.. och du är så duktig! 🙂

    Har du några tips på hur jag kan få mitt tillfälliga boende fint? Fult golv, fula taperter, förskräckligt badrum… och jag kan inte göra något åt det, hyr ju bara. Men jag tycker det är så viktigt att få det trivsamt! Mattor, visst. Men hur gör man med väggar?
    Möblerna är inte heller mina. Jag hatar dem men har inte tillgång till annat just nu. (Är i en krånglig situation där mina egna möbler och prylar är kvar i en annan lägenhet…)

    1. Jag har alltid målat mina hyresrätter, oftast får man ju göra NÅGOT bara det är hantmannamässigt utfört. Så kolla med värden! Annars är ju kakeldekor, mattor, tavlor etc en räddare.

  5. Då otroligt fint och vilsamt, hemtrevligt det är! Harmoniskt och harmonierar med huset i övrigt.
    Har ni helt vit fog mellan metro kaklet?
    /Barbro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg