Att göra ett litet vinterlandskap.

 
 

3V6A6812

 
 
 

Har du en gammal glasbox hemma (eller en stor urna i glas till exempel) så är det här ett världsenkel DIY som jag och Buse gjorde tillsammans för hans rum, och som han älskar. Det enda du behöver är någon form av box/urna/glasskål och några små hus och en hel del socker så är du färdig.

Jag tog en gammal förvaringsbox, fyllde upp den med socker och stoppade ner två små hus vi hittat i Prag (jag hade sagt till mannen bara nån dag innan att jag behövde hitta små hus att göra ett vinterlandskap till Buse med, och mitt på Karlsbron pekade han på en gatuförsäljares stånd och sa ”såna där då?” och dom var perfekt) och så klippte Buse och jag grenar av en rumsgran och stoppade ner som träd.

Och så en liten ljusslinga på det (här är det en sånhär) så är det färdigt.

 
 
 

3V6A6840

 
 
 

Som sagt; väldigt enkelt men går att variera hur mycket som helst med olika hus, större städer och små miniatyrmänniskor om man nu vill ha det – det finns ju hur mycket som helst till exempel på sidor som säljer modellsaker till folk som älskar att bygga tågbanor, ni vet.

Idag är jag uppe alldeles för tidigt och ska snart iväg på lussefirande med Buse i regnet, sen ska jag knata igenom en skog som ligger på en gammal arbetskollegas mark och hitta lite grenar som ska funka till kvällens julfestpyntande, och sen ska jag alltså till Malmö och jobba med att förbereda en lokal för fest (och sen fota festen, ganska heltäckande dag ha ha). Så det blir en festlig fredag idag med andra ord och jag har ett berg av kartonger som ska in i bilen och det spöregnar ute, så det blir lite att ta tag i.

Så ett tidigt godmorgon från mig idag, och ett ”hoppas ni får en jättefin fredag”.

Nu är det dags att sätta igång.

 
 

11 kommentarer till “Att göra ett litet vinterlandskap.

  1. Superfint, gjorde liknande förra året fast i burkar med låtsassnö, djur och granar från Panduro och Schleich. Barnen älskar dem och det blir sådana i år igen tror jag. Kul med de fina superfinahusen, det känns väldigt Köpenhamn/Prag-aktigt och underbart vackert.

  2. Hos mig är fortfarande bilderna i mini mini format. Är det bara jag som har det problemet. Jag trodde det var åtgärdat?

    1. Nej, vad som är åtgärdat är att de som inte kunde se bilder alls ser dom nu. Vad det gäller små bilder är det bara en del av er som har det problemet och det jobbar dom fortfarande på.

  3. Hej!

    Ville bara säga att bilderna är jättesmå, det går knappt att se vad de föreställer. Det gäller alla bilder.
    Annars… Ha en bra helg 😀

  4. Jättefint litet vinterlandskap! Ett tips annars om man inte vill använda socker är att ta innanmätet på en blöja (ja, självklart inte använd! – vem vill ha gul snö liksom… 😜) det blir jättefint och typ snöigt.. vi använder det i adventsljusstaken, eftersom det är lite fuktigt så funkar det finfint där. ☺

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg