Att ha lussat och tomtat.

 
 

3V6A8548 (1)

 
 
 

Igår var det dags för Lussetåg för Buse, och han var mycket lycklig över detta –

för lussetåg innebär att man får lov att ha tomtekostym och just tomtekostym är något som Buse gärna har varje dag året om och inte alls förstår varför man ska begränsa till bara en viss tid på året (nästa år ville han dock vara lucia sa han, och det är ju klart han ska).

Så vi var uppe tidigt och klädde oss som tomte och sen bar det iväg!

 
 
 
 

3V6A8580

 
 

3V6A8586

 
 
 

Dom hade gjort så himla mysigt med brasa och glögg och pepparkakor och alla föräldrar stod med blanka ögon och fånlog på det där sättet man gör när man står framför sitt barn som sjunger tipp-tapp och lever sig in i rörelserna. Det är ju så himla fint med lussefirande tycker jag; när dom har övat och övat och övat och sen kommer ut och ställer upp sig och glömmer bort sig lite och sjunger för full hals och värmer sig mot de som står bredvid. (Jag visar ingen bild på hela ensemblen men det förstår ni såklart).

Och sen åkte vi hem och värmde upp oss lite innan det bar av till Malmö och den förra kollegans mark där jag och Mathilda plockade pynt inför kvällens julfest och trampade runt i blöt mossa och pratade.

Men mer om julfesten imorgon!

Nu tar vi lite lördag så länge.

 
 

11 kommentarer till “Att ha lussat och tomtat.

  1. Låter helt idylliskt! Och fantastiska bilder i vanlig ordning.

    Kolla gärna in min sida med målningar jag gjort 🙂 det skulle göra mig jätteglad, ta hand om dig!

  2. Hej. Jag läser nästan alltid din blogg från mobilen och du skrev att du haft problem med bilderna för ngn dag sedan men att det nu va fixat. Det kanske ska vara så men ville bara säg (att för mig iaf) är de pyttesmå..

  3. Hej, har följt Elsas under flera år, men tror att jag avslutar följandet. Reklamen som hela tiden kommer o stör så att det knappt går att läsa,
    blir mycket irriterande. Synd på bloggar med sååå roliga texter o proffsiga bilder…
    Med vänlig hälsning Margareta Widell

  4. Alltså denna lilla nisse, de sötaste jag sett på länge. Älskar dina bilder både i bloggen och ”som fotograf” (om du förstår vad jag menar). Står inför livsförändringar och märker en längtan att förmedla och inspirera med ord. Kanske en blogg kan inspirera och hjälpa andra, eller bara ett sätt att skriva dagbok för mig själv. Oavsett, fokus är på de fina i livet inte de som är tungt. Kram och tack för din blogg, den är fin och vacker och alldeles underbar 🙂

  5. Vet precis vad du menar, de har övat o övat, o är superpirriga när de väl ska sjunga, o sen se dem sjunga för full hals o munnarna är som stora O:n . Gulligaste jag vet!

  6. Jag ser inga bilder alls när jag läser via Feedly, det började precis när bildproblemet skulle vara fixat. 🙂 Har alltid sett bilderna tidigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg