Att ha dramatik på landet.

 

3V6A9953

Idag har det varit dramatiskt värre må ni tro!

När jag satt i telefonkö till PostNord (som helt sonika skitit i att hämta paket hos mig sen i onsdags så jag har fått köra allt till företagscenter själv, utan att höra av sig bestämde dom tydligen sig för att inte sätta in någon ersättare när vår vanliga postman blev sjuk trots att jag betalar för den tjänsten och är beroende av hämtning för att mina kunder ska få sina paket – och bemötandet från företagscenter själva när jag väl kom fram ska vi inte ens prata om, jisses) så var det ett jäkla hallå ute i trädgården. Fåglar kraxade som om dom hade fått betalt för det, det lät som om all världens fågelalarm var igång ute på gräsmattan. Så när jag, något häpen över servicegraden hos det lokala företagscentret, la på så gick jag ut för att se vad som stod på – fåglarna hade redan tystnat men jag ville se vad som orsakat en sån kalabalik.

Och där på gräsmattan låg en tilltufsad liten stackare med benet hängande och fjädrarna på ända; en liten kaja (som jag först trodde var en kråka, hej ornitolog-Emma) hade åkt på storstryk av ett gäng skator och var helt klart för skadad för att klara sig själv. Så vad gör man? Jag ringde först djursjukhuset, men dom gör ju inget med vilda djur, så då fick jag tipset att ringa Katastrofhjälp Fåglar & Vilt istället som tydligen arbetar ideellt med att hämta in och rehabilitera vilda fåglar och annat vilt, och mycket riktigt – en man vid namn Bertil bad mig lägga fågelstackaren i en kartong och så skulle han komma och hämta den sen.

Så idag har under dramatiska former fångat in en skadad kaja, lagt den i en flyttkartong, överlämnat den till en man som heter Bertil och lärt mig att en kråka inte ser ut som en kaja.

Stackars lilla fågel. Hoppas den repar sig fort.

6 kommentarer till “Att ha dramatik på landet.

  1. Enligt lagen så kan man lämna in skadade djur, vilda också, till en veterinär, de måste enligt etiska (är det rätt ord?) regler ta hand om djuret. Fast jag antar de flesta avkodas så du gjorde rätt att ringa en expert.

  2. Vad fint att det finns en Bertil som bryr sig om något sådant som en skadad kaja. Så länge Bertil (och alla andra som på något sätt bryr sig) finns så finns det hopp!

  3. Å håller med, så fint att det finns en Bertil och så fint att det finns en Emma. Hoppas pippi klarar sig. Ha en fin kväll. Kramis

  4. Så himla fin gjort! Älskar engagerade människor som brinner för vad de gör!

    Här hemma spelas det mycket spel! Barnen är nu 4 och 6 år, vi spelar barn uno eller barn skipbo, då är det med djur på korten och man kan spela med öppna kort tex. Tar inte så stor plats i packningen heller 🙂 Barnen älskar båda! Barn yatzy med utvald favorit figur, finns ju massor! Ballongjakten, Bamses honungsburkar, sedan Bamse och honungsjakten (det spel där man först pusslar ihop bannan), Qupis (tränar färger och antal), Pippis guldpengar är den nya favoriten hos 4 åringen! Till sist Barnens alfapet, man kan spela på två sätt och ena är för mindre barn och då brukar vi strunta i poäng brickorna på planen (de far bara iväg, så har dem kvar i lådan) och så spelar man mer mot sig själv och ska lägga ord. Rolig utmaning med bokstäver!

    Berätta gärna vad du hittar för spel! Så kanske man får nåt mera tips, är ju så kul med spel!

    Kram!

  5. Det värmer extra i dessa tider att det finns människor som månar om en liten fågel som skadat sig. Du har en himla fin blogg. 😄

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg