Att ha kommit en bit på vägen iallafall.

 

3V6A7093

 
 

Jo, men jag har kommit en bit på vägen inne i Buses rum.

Det är ju inte klokt egentligen vad mycket en fyraåring hinner samla på sig på ett år! Teckningar, böcker, små studsbollar, kulor – you name it. Och dessutom har han någon grej för sig (han fått efter sin pappa) som involverar påsar; det bästa han vet är att ha tygpåsar i olika storlekar som han sen stoppar de mest märkliga saker i, så det var lika spännande varje gång en påse kom fram. Men NU har jag faktiskt gått igenom precis a l l t och de leksaker han inte längre leker med (och som inte passar till Noah) har körts till insamling och det är en så himla skön känsla att ha grundrensat ett rum, även om det är lagom kul just när man håller på.

Så nu är rummet tömt i princip, allting står i rummet utanför och väntar på att få komma in igen, men eftersom vi hade tänkt möblera om lite så fick allting lyftas ut under tiden – då är det lättare att se var det ska in sen. Men hans skåp står kvar, och mot det tavlan vi köpte i Prag och som jag nu äntligen hittade en ram åt i källaren.

 
 

3V6A7101

 
 

Jag ÄLSKAR den här målningen och är så himla glad att vi snubblade över den där på bakgatan. Den kommer från samma ställe som den dekadenta frun och den rökande doktorn ni vet, men den här är målad och framförallt så kommer den nog göra sig fantastiskt i ett barnrum. Det finns liksom mängder av saker som händer i den att titta på och hitta på historier kring; det hänger pengapåsar från ballongen, dom hjälper någon upp i korgen, det vinkas från ett fönster och blåses i en trumpet.

Önskar att dom hade fler än bara den här, så skulle Noah fått en också till sitt framtida rum.

 
 

3V6A7106

 
 

Och ja, lite nytt också. Rensar man ut så får man lov.

Inte mycket, men jag tänker som såhär att vi snart har TVÅ stycken pojkrum att ta tag i, så jag köpte en pläd och en robotkudde från Numero 74 (hos Mokkasin här såklart, bästa bästa butiken) att addera till samlingen, och så får Buse ha dom så länge och så delar vi upp det broderligt sen. Numero 74 tröttnar jag aldrig på, och de som jag haft i flera år är fortfarande lika fina – de flesta som syns i skåpet bakom är från Mokkasin och samlade under två, tre år.

Så idag ska jag stå och svaja på en stol förhoppningsvis och fästa roliga saker i taket på Buses rum, bädda en säng fint och göra det där andra som är så himla mycket roligare än att rensa.

Bilder kommer när det är klart!

Ha en fin söndag så länge.

 

14 kommentarer till “Att ha kommit en bit på vägen iallafall.

  1. upphör aldrig attförvånas över hur fint ni har det! Vad hände med au pairen är hon kvar eller vill hon bara inte bli omnämnd, hade velat veta lite hur det fungerar i vardagen!

    1. Det går bra med henne, men jag skriver inte om henne för att jag vill att hon ska ha det hos oss som hon skulle haft det hos vilken annan (ickebloggande) värdfamilj som helst. Jag vill inte ställa henne mot väggen med ”är det okej om jag lägger ut dig på nätet här i Sverige och så?” utan låter henne ha sitt privatliv. Hon vet vad jag jobbar med men jag tror inte hon greppar just blogg-biten och vad en blogg innebär och då känns det inte schysst att dra in henne i den heller. Om hon uttryckligen BER om att få vara med eller vill att jag skriver om henne, då kommer jag göra det, men annars känns det liksom inte rätt. Men rent tekniskt hur det fungerar är att hon arbetar tre dagar i veckan (mannen är föräldraledig två dagar i veckan). De dagarna så är hon med Noah medan jag jobbar, så jag är ju kvar hemma men det är hon som matar och leker och så. Resten av tiden är hon ledig och då är hon antingen med oss eller hittar på vad hon själv vill 🙂 Via agenturen har hon fått kontakt med många au pairen i Skånetrakten som hon reser med och har roligt, så det är ju toppen. Och två dagar i veckan har hon svenskakurs i Malmö.

  2. Verkligen fint av dig att inte lämna ut aupairen i bloggen.
    Skönt att det går bra.
    Har själv varit barnflicka i familj i min ungdom men kände mig aldrig riktigt
    som en i familjen av de vuxna men flickan som var 3 år älskade mig och jag henne.
    Hälsningar Skåneland.

  3. Läser bloggen varje dag även om jag aldrig kommenterar. Nu har jag dock ett par frågor som du garanterat har svarat på tidgiare och säkert även informerat om tidigare men jag älskar färgsättningen i huset. Vilka färger har du använt dig av? Är främst intresserad av Buses rum men även de övriga om du orkar. Vi bor i ett 70-tals hus vilket gör att jag inte kan använda mig av för mörka färger eftersom rummen inte är enorma men jag har tröttnat så fullständigt på det vita och vill få in lite liv och själ så gott det går i detta praktiska men själlösa 70-tals hus.
    stort tack för din härliga blogg
    mvh
    Islandgirl

  4. Wow, underbart underbar tavla, hur cool som helst! Kikar in på din blogg ofta men är kass på att lämna hälsning tyvärr…från Bohuslän.
    Vill bara säga att din blogg är mys- deluxe, heja dig!!

  5. Hej! Hahaha jag känner igen det där med påsar och att fylla dom med saker. Vår dotter Maja är likadan 😃 Ända sedan hon var liten har hon gjort så och nu är hon 8år.
    Dessa sötnosar 😘
    Jag måste också säga att jag tycker du är grym!! 🌸 Ha en fin söndag med familjen/ kram

  6. Alltså den tavlan! Vilket fantastiskt motiv! Är säker på att buse kommer älska den. Jag har suttit och surfat runt efter en tavla till sonens rum och har velat hitta en med många detaljer som han drömma sig bort i men det är hopplöst svårt att hitta! Får kika vidare lite och kanske kolla ebay. Tack för härligaste bloggen!

  7. Åh vad jag saknar den genen: rensa och möblera om! Du skulle på två dagar kunna åstadkomma mer i mitt hus än vad jag gör på två år. Minst. Men idag firar jag födelsedag och ska inte ha dåligt samvete 🙂

  8. Åh vad jag saknar den genen: rensa och möblera om! Du skulle åstadkomma mer i mitt hus på två dagar än vad jag gör på två år. Minst. Men idag firar jag födelsedag och ska inte ha dåligt samvete 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg