Att ha ett rutigt golv!

 

3V6A9074

 
 

Och N U har jag ett rutigt golv!

Ett perfekt rutigt brädgolv med underbart charmiga glipor och som bara kommer bli vackrare med åren när färgen slits ner och inte ser så ny ut.

Åh.

Såhär såg det ut på kvällen när det äntligen var torrt nog att stå på så jag kunde ta lite bilder:

 
 

3V6A9030

3V6A9043

 
 

Rutorna är 30 cm, tyckte det var lagom, och är målade med en mjukt grön jag tycker så himla mycket om (S2005-G70Y) och en bruten vit som är lite varmare och inte sådär kritvit (vilket ju tyvärr inte går med två barn och fyra hundar om man inte vill städa nonstop). Färgkoden på den är S0502-R.

 
 

3V6A9084

 
 

Och vips blev köket mjukare, ljusare och mer i linje med skåp och luckor.

 
 

3V6A9058

 
 

Den härliga blå dörren leder in till skafferiet, och den fanns där när vi flyttade in så den har jag ingen kod till tyvärr.

 
 

kok

 
 

Och det var det näst sista steget i köket för att få det färdigt; det enda som fattas nu är min lampa som jag försökt förmedla så gott jag kan åt hantverkarna och som det just nu inhandlas material till på nån av byggvaruhusen, så den påbörjas idag eller imorgon och blir förhoppningsvis klar nu i veckan.

Och sen, gott folk, är vårt kök ä n t l i g en färdigt.

Dubbel-yay på den, kan en tycka.

 

19 kommentarer till “Att ha ett rutigt golv!

  1. Så himla fint!! Vilket hantverk att få det så perfekt å jag undrar så hur dom gör..
    Funderar du på att göra något med kylskåpet och frysen för att de ska blanda in? Typ måla eller så? Jag såg bilder på hur man har målat just sånt och tänkte att om någon gör det så är det du 😀
    Kram Åsa

  2. Mitt ha-begär känner inga gränser just nu.
    Vi har flyttat till ett hus med stort ljust kök, och varje gång jag kliver in i det så kommer jag på förekommen anledning att tänka på Bert Karlsson när jag ser köksgolvet.
    Jag tror jag får flashbacks till nåt tidningsreportage på 80-talet, för golvet är nån typ av mörkgrå plattor som är tänkt att föreställa sten och jag tänker att han hade ett sånt med saker i guld och rosa och billiga plastblommor till.

    Det. Ska. Ut.

  3. Så jättefint! Måste måla de gulnade furugolven i vår stuga!
    Tänkte måla varmt mellangrått i sovrummen och hallen. Eventuellt något ljusare ton i vardarsrum/storstuga, samt och rutigt i vitt och den ljusare gråtonen i köksdelen (som sitterihop i vinkel med storstuga/vardagsrum).
    Jag hoppas det blir bra i alla fall:)

    Susanne

  4. Det blev verkligen superfint 😄 med den fina, milda gröna färgen. Ett kök som gjort för att trivas i, varmt och ombonat!

  5. Så himla, himla fint!! Jag vill också ha rutigt köksgolv någon gång!! 😀 Just nu är mitt köksgolv Mormorsmönstigt… fint det med. In och kika om du vill, färska bilder på bloggen nu! 😉

    Ha en fin tisdagkväll! /Emmeli,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg