Att ha påsktraditioner.

VINTIPS I SAMARBETE MED VINIA

3V6A4079

 
 

Har ni några särskilda traditioner kring påsk? Mat eller så?

Just påsken har aldrig varit så hemskt traditionsbunden hoss oss, mer än att vi köper påskägg och lagar lite extra god mat – men mer för att det är helg och långledigt tror jag, och för att man kan. Men just att få äta skaldjur och ägg och kanske lax är inget vi tackar nej till, så det kommer det bli även i år.

Det finns ju något meditativt att fixa med mat n ä r m a n h a r t i d; inte när det är vardagsstress utan när man gör det för att man vill och hinner och kan andas.

 
 

vinia3

 
 

Dock kan jag sakna r i k t i g t färska skaldjur, liket de man kan få på Smögen ni vet, men det får man ta när man är där och se till att njuta av de räkor som hittat hit så länge. Men ni vet; att vandra längs Smögenbryggan och stanna till med solen mot ansiktet och njuta av en riktigt bra fisk eller en liten skaldjurstallrik är ju himmelrike.

 
 

3V6A4133

 
 

Fast vi får skapa lite himmelrike här hemma också;

med kokboken framdukad, närproducerade ägg (verkligen, bara tvärs över åkern), skaldjur, kanske en bit fisk och en nypa fantasi. Det behövs inga fasta traditioner för det, kan jag tycka.

Fin skärtorsdag, allihop!

| Veuve Ambal Crémant de Bourgogne kostar 119 kr och har beställningsnummer 7911. Vinet är ekologiskt och gjort enligt ”champagnemetoden”, är torrt och passar bra till just skaldjur (mer om vinet och dess egenskaper kan man läsa på systembolaget HÄR) |

 

Rekommenderade inlägg