Att vara lite trollbunden.

 

3V6A3502

 
 

Alltså, Hotel Pigalle.

Kan vi prata lite om det?

Vi bokade in oss där efter rekommendation från vänner som bott där (som Petra) men främst från folk som håller på med foto och som sagt åt mig att jag skulle bli helt bananas över att vara där, och att om jag nån gång var i Göteborg så var Pigalle det absolut mest Emma-vänliga hotell man kan tänka sig.

Och OM alla hade rätt.

 
 

3V6A3315

3V6A3325

3V6A3334

3V6A3345

 
 

De har en text på sidan som lyder ”Det finns en värld utanför Pigalle, men det finns ingenting där du behöver” och det får jag väl säga är en ganska så klockren beskrivning av det här stället.

Det är som att kliva rakt in i en dekadent, burlesk, fransk, sinnlig boudoir-fantasi där PRECIS ALLTING är genomtänkt och lite snuskigt (fast snuskigt på ett bra sätt, missförstå mig rätt nu) och jag och Jenny kunde bara konstatera att de som fått äran att inreda det här hotellet måste ha haft så vansinnigt roligt under tiden att jag blir så avundsjuk att det nästan värker lite.

Vi kikar:

 

3V6A3354

3V6A3358

3V6A3511

 
 

Överallt är det riktigt dämpad belysning, mjuka mattor och halvnaken, dekadent konst och det spelas enbart typ Piaf och annan fransk musik och när hissen stannar på våning ett (där vi bodde) så stönar den rakt ut i en förförisk liten fnittring.

Vi dog första gången det hände, sen ville vi såklart åka hiss hela tiden.

Vi pratade lite om vem som bör boka in sig här och kunde snabbt konstatera att om man är nykär eller lite allmänt sugen är det ju ett absolut måste. Nykära eller hemliga eller fotografi-intresserade eller ett tjejgäng som vill sova över på till exempel en hippa – det måste vara det ultimata hotellet för alla nämnda.

Själv vill jag bo där mest hela tiden och fotografera skor och Zorn-kvinnor i Chantal Thomass och allt annat man nu kan tänkas slänga in i inredningen.

 
 

3V6A3520

pg

3V6A3437

pg2

3V6A3538

 
 

Jamen ni ser ju!

Förstår ni hur kul det måste ha varit att planera och inreda det här hotellet, få gå helt bananas med blommor i taket, gamla fotografier, stönande hissar, kurviga tappkranar och gamla barvagnar som står framme full-laddade redan direkt på frukosten om man nu skulle få feelis och vilja bli dekadent redan vid 08. Helt fantastiskt om ni frågar mig!

Så ja, ska ni till Göteborg och letar hotell (eller vill fota något) så är Hotel Pigalle ett måste.

Och glöm för guds skull inte att ta hissen.

 

12 kommentarer till “Att vara lite trollbunden.

  1. Pigalle är vårt vattenhål, vårt dekadenta ”nu jäklar har vi jobbat bra låt oss dricka Champagne och äta tryffelchips på en tisdag”-ställe.

  2. Jisses vad härligt!! Ska genast ta fram min kitschiga drinkvagn!! Den ska jag absolut inte göra mig av med, ser jag..Köpa på lite snygga flarror att ha på den bara!

  3. Men vilka superfina bilder du har tagit!
    Och alla fina ord!
    Ännu en gång tack för ditt besök!
    Nästa gång du kommer så finns det en hel våning till där du kan gå loss med kameran och såklart takterrassen!
    Tills dess!

    Med vänlig hälsning,
    Julio Chang -Hotel Pigalle

  4. Ser fantastiskt ut, tänk att man bor i Göteborg och inte besökt detta ännu. Ett annat tips på hotell i Göteborg är Dorsia. Har endast varit i baren som är ett trevligt ställe i sig, men rummen ser också fantastiska ut.

  5. …Det roliga med hissen är att den faktiskt inte stönar utan säger ett på franska. På våning tre säger den nämligen ”trois”. Fnissar och tänker att det ju är mycket roligare att det låter som den stönar än säger ”un”… 😂

  6. Hahaha…jag läste barnvagn och hann undra vad det innebar att den var full-laddad och vad 17 man skulle göra för dekadent med den 😂

  7. Eeehhh, undrar om inredarna har sneglat på Bomans Hotell i Trosa… Inredningsstilen, färgerna, drinkvagnarna, lånade Louboutin-skor… (Har för mig att Pigalle är relativt nytt). Älskar Bomans. Så läckert. Pigalle kommer säkerligen få ett besök av mig när jag kommer till Göteborg!

    Ha en fin dag!

    Kram Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg