Att ta hand om sommarhåret.

 

3V6A2499 (1)

 
 

Som ni vet så försöker jag skydda håret så gott det går nu när vi är i värmen;

Molly har ju som bekant hotat mig mer eller mindre med stryk om jag låter det blekas av solen eftersom (vilket jag inte visste) solen möjligtvis bleker det en aning men framförallt så tar den fram de gula tonerna vilket vi absolut inte vill, inte efter att ha kämpat så hårt med att få det kallt. Så jag sveper in det i sjal så snart jag ska utanför dörren, och passar även på att addera så mycket fukt och bra saker jag bara kan nu när det ändå ska vara insvept och ta igen sig.

Så vad använder jag nu?

 
 

har

 
 

Jag har ett schampoo och en conditioner från Fibreplex vilket är samma sak som Olaplex typ, fast Schwarzkopfs version. De är ”hemmabehandlingen” man kan köpa med sig hem efter att ha fått det i håret på salong och dessa fick jag av Emelie och Molly (Goodhair) för att hålla det i trim nu när vi är borta. Så HIMLA effektivt att det inte är klokt, man kan känna efter bara en kur hur det blir silkeslent och mjukt och liksom obehandlat på något vis.

Och så har jag en silverbomb! En av sakerna jag aldrig behövt tänka på innan, men grym effekt. Silverschampoo gör ju håret så vansinnigt torrt och risigt, men en silverbomb är liksom en hårinpackning så det gör mer nytta än skada. Jag använder 1002 av Revlon, den kallaste som finns. Och så en hårkolja, såklart! Den här är med jojoba och den fick jag i blogg-gåva av Rapunzel typ dagen innan vi åkte så den har jag bara hunnit använda kanske två gånger men jag gillar verkligen hur den ”drar ihop” håret utan att kännas fet. Så väldigt högt betyg hittills på de två användningarna.

Så, det var sommarhåret det!

Helt klart värt att ta med på semestern.

 

7 kommentarer till “Att ta hand om sommarhåret.

  1. Hej Emma!
    Har du provat att ha i conditionern i håret under dagen?
    Ska vara i Grekland 3v i sommar och funderar över hur jag ska skydda håret.
    Önskar er en fortsatt fin resa☀️🏊🏻
    Susanne

  2. När jag skulle åka till Grekland fick jag tipset av min frisör att dränka in håret i balsam när man ändå var på stranden och hade blött hår (så det ser inte konstigt ut alltså). Hade med mig en liten flaska med balsam så att jag kunde fylla på efter varje gång man hade badat. Det funkade verkligen! Håret torkade inte ut på samma sätt och blev så saltigt plus att den blonda färgen höll sig kall. Tips tips!

  3. Måste tipsa! Kevin Murphys silverschampo (”Blonde Angel”). Helt sjukt bra! Håret blir EJ frissigt och hemskt utan känns återfuktat och den trista gula slöjan liksom lyfts bort.
    Ha en fortsatt härlig semester!
    Kram från Örebro

  4. Hej!

    En fråga gällande BookBeat-inlägget (jag kunde inte kommentarera under det?), hur länge gäller erbjudandet? Tack på förhand och för en alltid lika inspirerande blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg