Att minska kontanterna.

INLÄGG I SAMARBETE MED VISA.

3V6A3110

 

Efter att ha varit med om några gånger då bagaget försvunnit och annat man inte vill vara med om när man reser så betalar vi alltid våra resor med VISA-kortet eftersom skyddet då (med vår bank) är så himla mycket större än vid till exempel direktbetalning. Jag vill inte vara strandad utan bagage med barnen utan att veta att jag snabbt kan lösa problemet om det uppstår.

Men nåt som både jag och mannen varit dåliga på är att faktiskt betala med VISA-kortet när vi väl är på plats. Vi har gjort som de flesta andra och plockat ut kontanter och växlat princip hela semesterkassan innan, vilket egentligen inte alls är så bra eftersom det där med att bära runt på kontanter känns lite riskabelt och eftersom man faktiskt oftast får en sämre växlingskurs om man växlar innan (och det var först nyligen jag lärde mig att när man betalar med kort ska man INTE ska välja att få köpet/uttaget i sin hemvaluta – vilket mer eller mindre garanterar sämre växlingskurs. Ta det istället i landets valuta).

Jag har varit lite orolig för att betala med kortet också eftersom jag a) varit nervös för att dom inte ska ta kort och b) varit väldigt nervös över att få kortet kapat, men nu när vi åkte så hade vi bara plockat ut en liten summa i kontanter för att ha när det behövdes och så satsade vi på att ta så mycket vi kunde på kortet eftersom säkerheten och skyddet du har på ditt VISA hemma är exakt samma utomlands, vilket jag inte hade en aning om. Visst kan saker hända precis som det kan i Sverige, men då har du samma skydd och hjälp även om du är på Mallis. (I det här fallet så visade ju det sig dock att vi var tvungna att ta ut mer kontanter eftersom det var det som gällde vid drickan på middagarna, men då gick vi till en uttagsautomat på orten och tog ut i landets valuta och så var det inte mer med det). Och samtliga butiker på den lilla orten tog VISA så båda mina farhågor var alltså undanröjda ganska fort.

Så ska du ut och resa, kolla VISAs sida med information om vilket skydd du har och vad du kan göra för att få bästa växlingskurs – – > den finns här.

Alltid skönt att veta vad som gäller.

//

Rekommenderade inlägg