Att smaka sommar.

 

3V6A0882

 
 

Egengjord glass från glassmaskinen – finns det något godare?

Jag experimenterar för fullt varje kväll med olika smaker (har ännu inte lyckats med den perfekta mintchokladglassen) men det enklaste visar sig oftast vara det godaste. Som denna hallonglass som är som sammet i munnen.

Receptet?

Kommer här:

hallon

För 4 personer.

1,5 dl socker
2 ägg
3 dl grädde
2 dl mjölk
1 paket hallon

Gör såhär:

Vispa äggen lätt tills de blir fluffiga. Rör ner sockret lite i taget och häll i mjölken och grädden. Häll blandningen i glassmaskinen och låt den gå igång. När det är ca 15 minuter kvar mosar du hallonen och häller ner dom i glassen. När tiden är ute på glassmaskinen är det bara att sleva upp och njuta!

Det smakar sommar det här må ni tro.

 

2 kommentarer till “Att smaka sommar.

  1. MUMS skall ta fram glassmaskinen.
    Väntar på mintchokladglassen.
    Skön sommar på dig
    kram Stina

  2. Ser smaskens ut! På tal om mintchokladglass, jag smälte ner After Eight (efter behag) i en kastrull med grädde (obs, inte koka), när den svalnat helt vispade jag den och blandade i glassmeten och sen ner i glassmaskinen. Funkade toppen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg