Att ha en matta på plats!

3v6a4511

 

Godmorgon!

Här tittar jag in med korniga morgonbilder – det blir så när man envist ska fota innan ljuset helt vaknat, och med ett zoomobjektiv som inte alls orkar med såhär mycket dunkel. Men jag måste ju visa er matten som landade här i stora hallen igår! En alldeles ny och perfekt Artwood-matta i jute; precis sådär tålig som krävs för det rummet som nog slits nästan mest av skor och hundar och livet i allmänhet.

 

matta

 

Innan hade vi ju en grön Tine K som ni kanske minns?

Den sjöng på absolut sista versen efter att Haggis hade använt den som nån slags snuttefilt som valp och efter några års tjänstgöring, så den fick bytas ut. Och jag valde mellan en beige färg eller den här grå, men det blev den grå tillslut – den bryter av bra mellan rummen (och är inte lika ömtålig för fläckar).

 

3v6a4519

 

Mot lilla hallen, och där är trappan som leder upp till Leos rum.

Det är ju toksvårt att hitta en matta i lite större mått som krävs här, så jag blev överlycklig när jag såg denna i CanCans showroom, hon bor ju jättenära mig, farligt det där, lätt att slinka in och förälska sig i saker.

(Jag fick 10% grannrabatt och det har hon på allt nu i oktober och november med så det är inte bara för mig, och jag lovade att göra lite kompisreklam såklart så det är tips om ni är på jakt efter något – Cancans blogg med rabattkod hittar man HÄR eller på Facebook HÄR).

 

3v6a4535

 

Mot sovrummet!

Och jag vet inte hur ni har det? Men här öser regnet ner, och jag har två små filmer att göra till bloggen och sen ska jag försöka hinna till Emporia för att hämta upp min dator – YAY! och så ett besök hos någon saknad och allt annat man kan klämma in en någotsånär ledig dag. Om jag har utrymme ska jag dessutom försöka hinna med dunderlyxen i att fixa naglarna, det är inte gjort sen i somras och de skulle må väldigt bra av en snutt omvårdnad.

Lite så spenderas den här lördagen, hos oss.

 

Rekommenderade inlägg

9 thoughts on “Att ha en matta på plats!

 1. Emma!!! Så snyggt…mattan “jordar” i ert hem, älskar bilden mot sovrummet…harmoni.
  Ge en varm hälsning och kram till N.
  Ljusa Kramar från Ninni.

 2. Är det baksidan av en infälld kakelugn man ser där? Om så är, så är det ju en ganska intressant lösning!!! Aldrig sett förut!
  Älskar din inredningsstil Emma, det är så himla fint hos er. Mjukt och rofyllt.

 3. Snyggt!
  Berätta hur du gör när du städar med mattor här och där och ungar och hundar…
  …har en goldenretriever och har valt att avstå mattor för att enklast kunna dammsuga och torka golven. Det görs typ varje dag om det inte är torrt ute (som han drar in grus!)
  älskar mattor!
  Har en matta, där ligger vovven…
  Har haft riktiga hundsängar och underlag även fårskinn på golvet, där ligger ingen vovve….
  Tänker att du som verkar va en klok kvinna kanske har nått bra tips när det gäller städning med mattor o hundar…

  1. Jag har en handduk precis vid dörren där jag torkar av tassarna innan de får gå in, och så är det brädgolv i de första två rummen så när de väl kommer till mattorna är det inte så mycket kvar att skräpa ner med 🙂 men visst, jag dammsuger varannan dag minst.

   1. Tack för ditt svar.
    😀
    Torkar oxå av innan han får gå in men gruset äter sig in i pälsen och faller av när vovven torkat…
    …får skaffa en tuff regnoverall 🤔
    Tack för fint bloggande!
    Lillemor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *