Att typ tappa det.

Vet ni vad som hände igår?

Min dator kraschade. Ja, den nya. Ja, den jag haft i två veckor och som jag alldeles precis var klar med att sortera färdiga bilder i (och där samtliga bilder från det senaste uppdraget ligger, olevererade, och mängder med redigerade och katalogiserade ögonblick – vi pratar timmar och åter timmar av arbete) och som enligt lagen av all jävlighet dessutom inte hunnit säkerhetskopiera det allra viktigaste.

Jag. Tror. Jag. Tappar. Det.

Så nu måste jag spendera dagen med att samla ihop mina TVÅ kraschade datorer (Jupp, den andra är inte lagad på riktigt visade det sig) och åka till Apple och be till alla gudar i världen att det som finns på min numera stendöda, toknya Pro går att föra över n å n s t a n s och inte är bara borta. Och att den går att laga, på riktigt, inom en dag eller två för jag köper inte EN DATOR TILL för att kunna göra mitt jobb.

Lord have mercy. Jag tror jag blir tokig.

Rekommenderade inlägg

12 kommentarer till “Att typ tappa det.

 1. Oh nej! Sånt får INTE hända! Om nu inte Apple (mot förmodan) skulle klara av att rädda allt så har min man räddat sånt förr som den gången när han installerade en server (ja vi har en server hemma) men missade detaljen att servern formaterade alla HD som sattes in. Poff så försvann alla bilder som vi hade tagit på Vincent när han var nyfödd. Du kan tro att jag var ledsen men han återställde allt utom en bild för av någon anledning kunde den bara återställas till hälften.
  Hör av dig Emma om inte Apple kan hjälpa dig så kan säkert min man iaf göra ett försök.
  Lider med dig!
  Kram

 2. Oh fy så jag lider med dig, vet PRECIS hur det känns och hur stressad man blir! Min kraschade precis lagom inför en utställning, varav massor av bilder från t.ex. fasta paviljongen (mentalsjukhus) som inte går att ta sig in i igen för fotografiering förlorades…lagomt glad sådär! Skickade runt min hårddisk ditt alla möjliga men tillslut fick jag inse att med dagens teknik gick det inte att rädda, fick tillbaka den, om jag ville spara den inför framtiden, man vet ju aldrig.

  Nu har jag börjat spara det mesta som är klart i dropbox, om det är bra eller dåligt vet jag inte men då ligger dom ialf i ett moln och inte på en dator ifall att något skulle hända och om man inte hunnit ladda över dom till en extern…

  Håller tummarna för att dom lyckas fixa tillbaka dina bilder, som sagt, alla dom där timmarna av arbete…phuu 🙁

  Kramar!

 3. Tappade du det på riktigt?! Det hade jag gjort alla ggr. Fiii faen, hade vrålat allt vad jag orkade och sprungit runt som en hisp inne i huset och hoppat i golvet förmodligen för att sen slänga mig ner i en slags hulkgråt på golvet.

  1. Jag väntar med den reaktionen tills jag fått bekräftat att inget går att återskapa. DÅ blir det fulgråt med mera.

 4. Vet att det inte hjälper dig nu men ett litet tips för framtiden – kanske skaffa en Nas server med dubbla diskar och koppla den till det trådlösa nätverket hemma. Ladda över alla jobb där och jobba mot denna när du är hemma. Enkelt med snabb genväg på din dator. Och gör till rutin att alltid ladda över alla bilder till denna direkt. Går att ha bra mappstruktur där. Och dubbla diskar säkerställer att materialet finns kvar om en kraschar. Lite jobb att även spara lokalt på bärbara om man ska iväg, men det kan det vara värt.

  Men fy sjutton vad träligt med så mycket jobb gjort och det bara blir stopp, förstår precis hur frustrerande det måste vara! Hoppas allt löser sig till det bästa nu i varje fall! Stort lycka till!

  Skickar en styrkekram<3
  Suz

  1. Jag tar säkerhetskopior var annan timme i vanliga fall, men inte nu eftersom datorn inte var uppkopplad mot nätverket. Så jävla typiskt men jag trodde inte i min vildaste fantasi att en 10 dagar gammal dator skulle krascha. Jag hade fel.

   1. Tänkte väl det så rutinerad som du verkar;) Jag är väl supernojig när det gäller backup, på ett av mina första jobb gick vi in i datorvärlden (vi pratar 80-talet nu så ja, så gammal är jag:)) fina program skulle hjälpa oss med fakturering, bokföring och allt annat – var det någon som ens nämnde något om säkerhetskopia … ha, ha alla trodde väl att allt var helt vattentätt och aldrig skulle krascha. MEN det gjorde det med besked och det var bara att sitta och göra om allting … inte tyckte man att det där med dator var så himla käckt. Så jag ”skadades” för livet kan man säga och tror aldrig gott om datorer:)

 5. Fy sjutton vad frustrerande! En splittas ny dator vill man ju kunna lita på. Håller tummar och tår att ditt arbete går att rädda!

 6. Åh nej, hoppas verkligen det går att rädda. Kan ju tänka mig din frustration. Även jag håller allt jag kan hålla för att det går bra. Kram Annika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.