Att ha införskaffat Granen med stort G!

3v6a3231

 

Och så kom vi äntligen iväg på gran-letar-jakt!

Jag hade sett skyltar vid Åbergs och tänkte att det säkert var bra, och vilken FULLTRÄFF! Inte alls så romantiskt som att gå i skogen i djupsnö och hugga själv såklart, men snäppet bättre än att rafsa bland halvtrötta granar utanför ICA iallafall. Det var som en stor lada full med bulliga, tjocka Disney-granar! De som hade stället hade helt klart fattat grejen.

(Tips till er lokala; kör in vägen mot Åbergs och fortsätt sen i en halv evighet så ligger det där på vänster sida, ingen aning om vad det heter tyvärr).

 

gran

 

Leo är nästan lika nitisk som jag är när det kommer till gran. Jag försökte, yvigt gestikulerande, förklara för granförsäljaren vilken typ av gran jag ville ha (den ska se ut som den där, fast mycket högre fast inte för hög… hur högt vi har i tak? Jag vet inte riktigt? Älskling hur högt har vi i tak?… ja vi vet inte riktigt men hur hög är den där? Jamen typ så högt har vi nog. Så ungefär som den, fast som den och så rund som den, och kungsgran absolut) och det var en mycket luttrad man för han nickade bara och sen gick han iväg och kom tillbaka med den PERFEKTA julgranen.

Både jag och Leo gav tummen upp.

 

3v6a3229

gran2

 

Så den nätodes in och baxades in i bilen (tur att vi körde två bilar och att mannens buss har fällbara säten) och väl hemma så kom problemet med att granen skulle stå svalt i minst ett dygn först, eftersom den kom utifrån och inte fanns inne i ladan med de andra, och vi har ju inte jättemycket utrymmen som är så värst svala. Det enda vi kunde komma på var att stänga av elementen på Noahs veranda, och där kunde vi ställa in granen.

Dock skulle den ju stå i vatten och den står ju liksom inte av sig själv i en hink så det krävde kreativa lösningar.

 

3v6a3338

 

Ha! Ett styck verklighet i bild.

Där står alltså granen i en klarröd hink på verandan och hålls uppe med hjälp av en elbil och en byrå. Inga konstigheter.

Nu är dock granen inne i vardagsrummet och jag är m y c k e t osäker på dess överlevnad. Haggis har nämligen cirkulerat som en haj och har kastat oroväckande lystna blickar på min nya skönhet, och när jag är hemma och kan stoppa ett styvt pekfinger framför nosen på henne så går det väl an men så snart jag lämnar huset finns det ju en risk att den där haggan strimlar granhelvetet över hela vardagsrummet om jag har otur. Hon är ju trots allt ett år och i sin mest livfulla ålder, så det är absolut inte omöjligt. Därför har jag inte klätt den ännu, utan den får stå oklädd ett eller två dygn så jag kan lämna huset och se vad som händer innan jag stoppar mitt älskade pynt över hela granen bara för att finna det nertrampat och hitta Haggis lycklig i soffan med julkuleglitter i hela skägget.

Så, fortsättning följer alltså!

Men en gran, det har vi.

 

17 kommentarer till “Att ha införskaffat Granen med stort G!

  1. Hahaha…helt underbar bild. Och jag ser också bilden av Haggis med julkuleglitter i skägget…hoppas att hon låter bli granen. Ha en fin dag. Kram

  2. Vi har katter vi. Inte i samma size som Haggis, men extremt effektiva i grupp. Nöjer mej med granlukten å låter barnen(å maken med noll sinne för fina dekorationer) gå loss med billiga kulor. 😂😂😂

  3. Hahaha, projekt gran kan en göra hur stort som helst 😉
    För ett par år sedan lade vi nog närmare 1500 kr på granprojektet. Mycket pengar tyckte vi, för en gran som står inne några veckor. Först köptes en gran, som var halvdöd när vi satte in den och tappade alla barr på en kvart ungefär. Sedan köpte vi en Kungsgran (?) för de barrar mindre, den var skitdyr.
    Och så passade vi på att köpa livets BÄSTA julgransfot. En dyr en, men den är grym!
    Så ja, projekt gran är kul ändå. Nästa år kör vi dubbelt upp och pojkarna får en egen liten gran att piffa och pynta. Kul!

  4. Ja, vilken kreativ lösning med bilen där 🙂 Ser fram emot att se slutresultatet.
    I år fick vi tag i en blågran som var lite blekare i tonen och ganska gles. Har redan glömt att vattna den de första viktiga dygnen… får se hur länge den håller. Förhoppningvis fram till julafton. Ha en fin dag. K

  5. Hahhah älskade djur 🙂
    Hoppas hon inte kissar på den, det e väl en del hundar som gör? De luktar skog, det är ett träd liksom 😉
    Underbara är dom iaf 🙂
    Kram Åsa

  6. Jag har en helt galen springer spaniel valp på 7 månader hemma så till min stora sorg så har vi kommit överens om att det inte blir någon gran i år…. Med tanke på att han flisar allt annat han hittar därhemma så törs jag inte ens tänka på vad har skulle göra med en hel gran….

  7. jag hatar gran prick förutom när den står där och glittrar och lyser. men allt annat, att köpa den, släpa hem den, få upp den i foten, klä den, vattna den (VARJE DAG MY GOD) och sen ska skiten ut och sen har man barr fram tills midsommar.

  8. sitter här och ler, älskar ditt sätt att skriva på =))
    Till en helt annan sak… Du har så fina kläder till dina pojkar och du har inte tänkt ha en ”barnbloppis” på G månne?
    Ha en fin dag.

  9. Vilken Haggis-cirkus det skulle bli! 😀 Fast jag tänker inte på skägget. Nä, utan på det som skulle komma ut i andra änden på söta Haggis. Lite christmas-remake. Det skulle säkert gnistra och glimma. 😜

  10. Krok i taket att knyta fast granen i!! Med en redig ståltråd. Funkar inte så bra på själva uppätandet men den brukar överleva andra ”kattastrofer” som att bli omkullvält 🙂 Och som sagt, var glad så länge ingen kissar på den, det brukar också höra till jultraditionerna 😀

  11. I England är det mer populärt att köpa a xmas tree for life. Alltså en i kruka. Jag har haft min i kruka några år. Den är ute året runt i kruka, och du sätter den i lite ny jord varje år, behandlar den som andra växter i kruka. Du kan plantera ut den om du vill. Vår kommer in varje december fyra veckor, och den barrar inte. Gladare träd som lever längre än en jul. Men de finns ju inte i jätte stor längd eftersom rötterna då är stora. Vår gran är 120cm ungefär men vi ställer den i en korg på ett bord, så blir den mäktig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg