Att ha en nymålad liten hall!

 

Elin på AgnesAmelia hade tagit in ett nytt färgmärke och frågade om jag inte kunde testa den för att se vad jag tyckte, jag som ändå målat en hel del *hrm* Och klart jag kunde! Den pyttelilla hallen där man kommer in behövde sannerligen målats och jag hade bara inte kommit till skott ännu. Den var vit både på väggar och lister och 2) jag är inte så förtjust i vitt på vitt utan vill gärna ha NÅN färg så att listerna och snickerier kommer fram – särskilt när de är så breda och vackra som i gamla hus, och b) vitt är inte direkt optimalt i en pyttehall där det trängs hundar och barn och skor och grus.

Så jag satte igång!

 

 

Som det var innan.

Vitt på vitt, och ganska tråkigt. Och dessutom är den OMÖJLIGT att fotografera eftersom den är så himla liten, men ni får nog bilden klar för er ändå.

 

 

Före – Efter!

Jag valde en grå som heter Pencil Grey (här) och som var så himla behaglig i färgen! Varm, mjuk grå som plockade fram listerna alldeles utomordentligt och som inte var mörk nog att krympa rummet ännu mer. Listerna är målade med den vita lackfärgen och det blev vansinnigt mycket fräschare på en gång.

 

 

Här är färgen inte ens torkad ännu, därför den skiftar lite i nyansen, men annars är det en jämn mjuk grå som jag tycker passade det där rummet alldeles perfekt. Så efter ryggskott med mera blev den alltså målad tillslut, vår hall, och vilken skillnad att mötas av när man kommer in genom dörren!

Finns ju inget som ger sån omedelbar effekt som just färg.

 

Rekommenderade inlägg

18 thoughts on “Att ha en nymålad liten hall!

 1. Ojoj så himla vackert det blev 🙂 vilket lyft!
  Det rummet som det står privat på, skulle det inte gå att göra om det till en stor hall? Bara en tanke.
  tänker att ni har så mycke rum i huset. Eller det kanske är in i din studio?
  Kram Åsa

 2. Åh så fint! Vilken mjuk och härlig färg 💙 Nu kliar det verkligen i målarfingrarna! Det blir hård övertalning att sitta kvar och plugga vid datorn och inte dra igång projekt nu..

 3. Åh så fint det blev! Vilket lyft! Har du nåt bra tips hur du får så snygga kanter längs väggar och tak? Jag målade ju en fondvägg i sovrummet och maskerade givetvis med tejp innan, men tycker att färgen liksom smitit under tejpen ibland på nåt konstigt sätt 🙁

  1. Ett supertips är att när du maskerat, måla med färgen som kommer möta fondväggen, över den nedre tejpkanten och på tejpen. Torka.
   Sen målar du fondväggsfärgen ovanpå det på samma ställe. Då får du en skarp kant. Då kan inte fondväggsfärgen krypa in under maskeringstejpen.
   Mvh Åsa

 4. Såå fint! Jag vill (eller att någon annan gör…) måla om vår hall. Den är knepig, hyfsat stor kvadratisk golvyta med en träfärgad gammal trappa till ovanvåning, fyra dörrar i ek till andra rum, en röd ytterdörr samt en öppning utan dörr in till köket. Dörrarna är jättesnygga. Men vad sätter man för uppfräschade till dem jämfört med det här snygga vita🙈. Verkar som om du har magisk fallenhet för att få till färgkombinationer.

   1. Nja… Synd på så dyra och fina dörrar😝. Å finns fler i familjen som aldrig skulle gå med på det. Vi har det fint nog, men så tittar man ju på såna här bilder och suktar😂.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *