Att ha fått följa med på någonting stort.

Bilder: Mikael Stiller

 

För sju år sedan var hon hederstärna på mitt bröllop.

Min högljudda, yviga, älskade piratprinsessa med lejonhåret och silverringarna – hon som var där på varje steg av vägen tillsammans med mannens syster, Svåra Lena och min Fågel-Micke. De fyra liksom gjorde halva bröllopet och jag kunde inte bett om en bättre hjälp, och framförallt kunde jag inte bett om en bättre hederstärna. Den dagen skulle inte varit Dagen utan henne.

Och, sju år senare, nu är det min tur.

 

 

Nelly ska gifta sig!

Hon ska gifta sig. I augusti.

Och så som hon fick följa mig på en av livets största händelser får jag nu följa henne. Precis bredvid och tätt intill, hela vägen från nu till efterfesten och sen den riktiga festen – livet som kommer efter.

Så i lördags åkte hon och jag till Helsingborg för att starta resan genom att prova brudklänningar.

 

 

Vi hängde undan, drog ut, kände på spets, funderade, fnissade.

Och provade!

 

 

Många nej, någon kanske och en eventuellt ja (ingen av de möjliga visar jag här, dessa får vara hemliga enligt konstens alla regler såklart) och det var SÅ STORT att se henne studera sig själv i spegeln, andlös av stundens allvar. Att få vara med när något så efterlängtat och magiskt håller på att ske mitt framför näsan på en.

 

 

Vi ska nog åka till lite fler ställen möjligtvis, prova lite fler, känna efter. Nu vet vi vad hon ska ha, nu ska vi bara hitta det – eller landa i att den där möjligtvis JA blir ett JA med eftertryck.

För sju år sedan var hon där precis bredvid mig på mitt bröllop, och nu ska hon själv gifta sig.

Min piratprinsessa.

 

12 kommentarer till “Att ha fått följa med på någonting stort.

  1. Så härligt! Stort grattis Nelly!

    För många år sedan, 19 år måste vara, var jag där bredvid min Nellan. Känslan är magisk. Att få vara med varje steg på resan. Nu var jag iofs mig när just det äktenskapet inte höll också. Det är fint att få vara någon annan så nära. Jag var ju faktiskt med igen för 8 år sedan Nellan gifte sig igen. Att vara en annan kvinna så nära att man är som systrar fast blodsbandet inte finns är styrka!

    Kram till både dig och Nelly

  2. Jag var med och valde klänning när en mycket kär vän gifte sig för 6 år sen. Det var ren magi när hon provade den klänning som skulle bli hennes. Jag är ingen blödig typ, men då började jag gråta och så visste vi att det var den rätta. Så fint, så speciellt att få vara med. Om jag nån gång blir gift vill jag ha henne vid min sida <3

  3. Rekommenderar butiken Pink & Purple på Triangeln i Malmö, mycket att välja mellan! Bröllops- och festklänningar.

  4. Åh vad fantastiskt!
    Jag och min kille gifter oss också i augusti och för någon månad sedan var jag själv och provade ut klänning. Otroligt svårt, och otroligt kul! Om ni vill testa fler ställe så kan jag verkligen rekommendera Hvita Vackra i Ängelholm. Fick superproffsig hjälp och bemötande 🙂

  5. Så otroligt vacker hon var i båda klänningarna vi fick se här! Visst är det helt underbart att få vara med en fin vän på provning, och att få vara med i planeringen kring dekorationer osv. Så otroligt kul kommer jag ihåg att det var, och väldigt känslosamt när hon hittade DEN klänningen ❤ All lycka till Nelly!

  6. Vilken underbar resa Ni påbörjat…
    Brudklänningen var bl.a. väldigt viktig för mig för när jag var i den resan Ni är i nu…för min del kände jag att den skulle spegla mig och sedan hade jag en dröm sedan länge om ett litet släp. Jag letade bland färdiga klänningar men det slutade med att jag fann DEN som jag föreställde mig i huvudet i ett mönster, och en sömmerska jag hade en personlig relation till…skapade min DrömBrudklänning och det blev inte dyrare. Jag kunde välja materialet jag ville den skulle bestå av. Så jag hoppas av mitt hjärta att Nelly finner Sin Brudklänning som ger henne den känsla och utseende Hon söker. Så fint att se henne i brudklänningar här och hennes hår, hennes leende och ögon…Krama om Nelly från mig.
    Ljusa Kramar från Ninni.

  7. Rekommenderar verkligen butiken Hvita vackra i Ängelholm, bra service och fantastiska klänningar. Min bästa tjejkompis ska gifta sig i juni där jag ska vara brudtärna, hon har köpt sin klänning där och det har bara varit positiva känslor från både personal och butik. Lycka till med klääningsletandet 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg