Att ha ett fredagshej från köket.

 

Godmorgon!

Och inte vilken morgon som helst, utan en fredagsmorgon. Bästa. Och en fredagsmorgon passar det kanske bra med lite bilder från köket tänkte jag, även om det ser precis likadant ut som det gjort sen det kom på plats.

Idag ska jag hinna med en hel del fotograferingar och så ska jag sladda in för en spraytan på Parelle, för det vankas ju AW i Malmö imorgon med ett sextiotal gamla kollegor och då får man unna sig lite färg tycker jag. Spraytan (ett lager, vill inte ha semesterfärg) och så ny färg på brynen och sen känner man sig fräschare än på länge.

Men först; lite kök!

 

 

Det som överlevt från förra helgens bukett står nu här, i köket. Ändå ganska bra jobbat av ett par snittisar att hålla sig så fina en hel vecka tycker jag. Så trist när de vissnar efter bara några dagar.

 

 

Fortfarande SÅ NÖJD med lampan som mina hantverkarkillar byggde efter min ritning!

Ingen aning om hur de gjort den rent praktiskt (hur den är fäst i taket och så) men det är ju det som är fördelen med att ta in hjälp ibland; man behöver inte tänka på sånt utan kan bara säga ”jag vill att den ska se ut såhär, går det?” och sen löser nån annan det.

 

 

Och i fönstret står alla myrten fortfarande. Helt otroligt att de överlevt! De måste vara två år gamla nu? Tror alla köptes när vi flyttade in. Hemligheten är helt klart att ha dom i köket där man kan vattna dom en gång om dagen; hade de stått nån annanstans hade jag garanterat glömt bort de stackars träden för längesen.

Och det var alltså en liten titt in i köket!

Nu fredag med jobb, förberedelser och lite spraytan på toppen.

 

Rekommenderade inlägg

12 kommentarer till “Att ha ett fredagshej från köket.

  1. Hej Emma!
    Jag är lite nyfiken på spraytan, har inte vågat. Man kan alltså välja hur mycket färg man vill ha? Färgar det av sig om man har vita kläder och är lite varm. Och hur länge håller det?
    Ha en fin fredag/Åsa

    1. Javisst! Ett eller två lager – ett lager så är det inte så att någon reagerar utan du ser bara lite fräschare ut, två lager så ser du ut som efter en vecka i solen (vilket är grymt ibland). Du får ju inte duscha på typ 8 timmar och innan du duschat färgar det av sig, så man har mörka och lösa kläder på sig och jag brukar sova första natten i ett påslakan för det kan ”blöda” lite färg första natten men sen när du har duschat så sitter den slutgiltiga färgen kvar och då fäller du inte på vita kläder etc. Håller längre på kroppen än i ansiktet eftersom man tvättar ansiktet så ofta, men typ en vecka.

  2. Jag har köpt hem en flaska och sprayar mig själv lite då och då när jag bara känner mig för genomskinlig. En snabb humörhöjare. Ska nog faktiskt ta och ”busa” mig lite ikväll. Jag har köpt en flaska som heter Can Tan och en dusch av den ger en alldeles lagom färg. =)

    1. Från vår hantverkare. Då kunde jag välja exakt NCS-kod till luckorna, hur spåren skulle gå etc. Så det är liksom inget ”färdigt” kök man köper utan kan designa det själv 👍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.