Att byta yta.

 

Som ni vet är jag i göra-om-sovrummet-tankar, men jag behövde även köpa färg för att måla en vägg i studion till ett fotouppdrag.

Banditen tipsade mig om en butik i Ystad jag helt missat; Byta Yta. En helt fantastisk liten affär full av linoljefärg i underbara kulörer. Som en liten godisbutik för den färgtokige, helt enkelt. Jag hade ingen större erfarenhet av just linoljefärg men jag gillar ytan den ger och hur mycket man kan jobba med den när det kommer till vax, precis som med Annie Sloan och hennes vax-utbud.

 

 

Mjuka, matta färger som går att ge mer struktur med hjälp av nån form av sand.

Jag visste på ett ungefär vad jag var ute efter till studion och fann det ganska fort, och när jag ändå var där så passade jag på att köpa med mig fyra stycken provburkar för att själv försöka blanda ihop precis rätt kulör till sovrummet. Men mer om det sen!

 

 

Ja ni ser ju.

 

 

Och så fanns där vackra knoppar, gamla bestick och annat man kan tänkas behöva.

Jag målade upp min studiovägg när jag kom hem och den blev alldeles perfekt, och det där med linoljefärg kommer jag nog bli smått besatt av skulle jag tro. Stay tuned för mer av denna besatthet dock, för nu måste jag ta tag i del två av gårdagens produktfotografering och få bilderna levererade runt lunch.

Men snart kommer bilder på studion och lite blandningsförsök till sovrummet, jag lovar.

Ho ho, det är så kul att vara igång!

 

2 kommentarer till “Att byta yta.

  1. Vi blev avrådda att måla med linoljefärg hemma då vi har hund. Målarna upplyste oss om att många hundar blir väldigt dåliga av den under torktiden. Har dock inte pratat med ngn hundägare om detta som ändå valt måla, utan vi valde annan färg.
    Kan vara värt att kolla upp innan målandet börjar.
    Ha en fin påsk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg