Att börja komma ut på andra sidan.

 

Vet ni?

Det har bannemig tagit såhär många dagar för mig att komma ut på andra sidan. Att komma förbi zombiestadiet som infann sig redan första dagen – det där tillståndet när det är som om tröttheten lagt sig som ett vakuum runt kroppen och vägrar släppa taget. Innan vi reste var jag trött, men visste inte att jag var SÅ trött. Men direkt när vi kom hit var det som om knappen slog om till off och sen har jag gäspande gått igenom dagarna som en loj katt i solen, och vid lunchtid har jag fått klippa med ögonen framför datorn när jag svarat på mail och jobbat för jag har nästan somnat sittande.

 

 

Men nu har jag fått ladda batterierna. Verkligen ladda.

De första fyra dagarna var vakuum och lunchsömn, men sen vände det och jag kom ifatt. Nu behöver jag inte längre kämpa för att hålla mig vaken när jag sätter mig, insidan är lika solvarm som utsidan och på kvällarna tittar jag inte längre på klockan för att se om jag snart kan gå och lägga mig – jag sitter bredvid mannen i soffan på terassen och ser på svanen som seglar runt av vinden i den tända poolen och drar in dofterna av Lindos och sippar på ett glas vin.

 

 

Det är tempot som har laddat om mig, antar jag?

Tempot och värmen och vattnet och att få LÄSA igen, inte bara lyssna på ljudbok eller podd utan l ä s a. Böcker. Hittills har jag hunnit igenom två och en halv vilket väl ändå måste anses vara någon form av rekord när man är på semester med små barn; det finns ju inte så mycket tid till det. Men jag har fått sitta där, på stranden, med min pocket i näven och höra Noah strax intill stapla stenar och Buse vada i vattenbrynet. Det finns ju inget farligt här, bara vidsträckta ytor sand – inget att halka på, inget att trilla i. Och nu är ju Noah så stor att man inte ens behöver fundera på om han tänker försöka äta stenar eller kasta sig i havet, man ÄR bara.

Så, så skönt.

 

 

Så nu kan jag säga att ja, jag har semester. JAG. Kroppen min har semester, hjärnan har semester, själen likaså. Jag gick ner för att sen vända upp, jag kan känna energin puttra som en liten utombordare under ytan och det är en känsla att njuta av efter dagar av sömnigt varande.

Jag behövde det här. Det gjorde vi nog alla.

Baddräkt från Asos | sarong från H&M | hatt från Malene Birger

 

Rekommenderade inlägg

4 kommentarer till “Att börja komma ut på andra sidan.

  1. Vilken underbart fin baddräkt du har på dig. Men hur fasiken vet man vilken storlek man ska ha? Känner inte alls igen storlekssystemet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *