Att njuta ett års kaffe.

 

Min man är vad jag skulle kalla en kaffesnobb – det ska vara en viss blommighet i kaffet, det ska drickas ur ”tunt gods” och det ska bryggas enligt konstens alla regler på en bra maskin. Så det fick bli han som fick testa Arvid Nordquist nya Limited Edition Sommarkaffe; ett mellanmörkrostat kaffe med toner av citrus och bär (och UTZ-certifierat och klimatkompenserat, som alla deras kaffesorter är).

 

 

Är du kanske också en kaffeälskare?

Jamen då så! För nu har två personer chansen att vinna en årsförbrukning av kaffe från Arvid Nordquist!

För att vara med ska du bara motivera i en kommentar här under inlägget:

Vad är en härlig morgon för dig?

Tävlingen pågår till och med den 2 juni klockan 23.59 och vinnarna kommer att kontaktas per mail. Mer om deras Sommarkaffe kan du läsa HÄR.

Lycka till!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! CISSI OCH PETRA ÄR KONTAKTADE VIA MAIL.

I samarbete med ARVID NORDQUIST

 

Rekommenderade inlägg

93 kommentarer till “Att njuta ett års kaffe.

 1. En härlig morgon startar med en frukost extra allt. Gärna ute i morgonsol som är sådär lagom varm, bland fågelkvitter och doft av sommar. Vi äter en frukost bestående av krämig äggröra med ost och gräslök, fröknäcke, jordgubbar med tjock rysk yoghurt och nötter, ett glas iskall syrlig lemonad och KAFFE. Det måste finnas svart, starkt kaffe. Vår favorit är Arvid Nordqvist Eco. Detta är en härlig morgon!

 2. En härlig morgon för mig är när jag och mina döttrar kan äta frukost tillsammans i lugn och ro, vad och var vi äter spelar ingen roll bara vi får vara tillsammans❤️❤️❤️

 3. En härlig morgon börjar efter en natt med mycket sömn (småbarnsåren). Den innehåller sommarlov, solstrålar, små och stora barfotafötter, en semesterledig familj som tassar runt tillsammans i nattskjorta och pyjamas, en dörr öppen mot gräsmatta eller trädäck och slutligen frukost utomhus (skålar med jordgubbar och mjölk, ostmacka, gott kaffe) innan badväskan packas.

 4. En härlig morgon är, när man kommer hem från nattskiftet på sjukhuset, får sätta sig i lugn och ro, och NJUTA av en god kopp kaffe innan sängen. Det är guld efter en stressig natt

 5. En härlig morgon startar med en promenad runt sjön medan resten av familjen fortfarande sover. Sen när jag kommer hem väntar en frukost med nygräddade pannkakor, jordgubbar, grädde och nybryggt kaffe. En perfekt morgon!

 6. En härlig morgon är när jag stiger upp före alla andra och sätter igång bryggaren. Det börjar bubbla och fräsa och sen kommer den där härliga doften. Sen släpper jag ut hunden och gör henne följe ut i trädgården där jag går i kallt daggigt gräs, hör fåglarna sjunga och sen går jag och sätter mig i växthuset med kaffet och bokstavligt talat hör hur allt växer där inne! 🍀❤🍀

 7. En herlig morgen, er å kunne drikke sitt morgenkaffe ute på trappen i solen!

 8. Den bästa morgonen är helt klart på helgen, det är då min man och jag för ovanlighetens skull äter frukost tillsammans. På vardagarna börjar han jobba så tidigt så jag sover fortfarande när han äter frukost.

 9. Många härliga morgnar ligger nu framför mig som nybliven pensionär. Med betoning på rofyllda stunder och ett gott kaffe på det. Då är lyckan fullständig!

 10. En härlig morgon är att vakna av kittlande morrhår och spinnande katt, samt en sambo som gnolar ute i köket.

 11. En morgon är bäst när ni är där, mina barn och min man som jag än håller kär. Vårt liv är numera skört med en diabetessjuk son, det är inte längre en floskel att man erbjuds barnen som ett lån. Detta gör dock inte livet mindre vackert, inte heller att varje morgon vittnar om en ny löftesrik dag. En morgon är bäst när ni alla är där som jag älskar, inklusive en god kopp kaffe i min favoritmugg – den brun/vitrandiga som jag spontanköpt i keramikerns sommarbostad 🌸. Tack för en härlig blogg 🌷.

 12. Min bästa morgon är när både jag och min sambo är lediga. Han låter mig ligga kvar i sängen och läsa bloggar medans han kliver upp och bakar scones. Vi äter dem med flera olika marmelader och hett nybryggt kaffe. Vi lyssnar alltid på lugn jazz och sitter länge och mumsar i oss. Sen tar vi gärna en påtår och sätter oss i soffan och läser för att så småningom rulla igång dagen. Funkar lika bra en rå och mörk vinterdag som en sval sommarmorgon.

 13. En härlig morgon för mig är en morgon utan stess. Dom bästa morgonstunderna har jag helt klart med familjen när vi är ute på kusten. Vaknar upp till sol och lugn. Med en frukost utomhus och sedan bli serverad en kopp Arvid Nordqvist av min man medan barnen leker för fullt är en härlig morgonstund för mig.

 14. En härlig morgon för mig är en ljuvlig sommarmorgon på altanen, med mig själv och en kopp kaffe som sällskap. (och allra helst arvid Nordqvist faktiskt). Frukosten tar jag senare. Den lilla stunden en tidig morgon med fågelkvitter och ett underbart ljus tsm med en kopp ljuvligt kaffe är underbar. ps måste genast prova sommarkaffet. Kram

 15. Vi är just nu inne i en riktigt härlig rutin, nämligen att min man går upp o kokar kaffe på morgonen så jag får ligga kvar o morna mig. Sen kommer han in med en bricka med två koppar. Så sitter vi där i sängen o öppnar balkongdörren o njuter av vår gemensamma stund på morgonen innan dagen startar. Så himla härligt!!!

 16. En härlig morgon…
  …vaknar jag av att det lilla livet jag bär på sprattlar och gör mig så lugn och lycklig.
  Jag ser att min sambo fortfarande ligger kvar bredvid mig och jag berättar att Pyret är vaken.
  Han lägger sin varma hand mot min mage och skrattar fascinerat över hur hårda sparkarna är, samtidigt som han önskar oss, sina älsklingar, en god morgon.

 17. En bra start på morgon är en morgon utan s t r e s s, där man lugnt snor ihop en sconesdeg och gräddar medan kaffe blir klar och det ska det vara lite kardemumma i kaffet för att få det där lilla lilla extra i morgonkaffet som ger en bra start på en helt fantastisk ny dag, som inte kommer igen <3

 18. Ja, en härlig morgon är ju precis som på bilderna ovan… ledigt, soligt, dricka kaffe på trappen. Och tänk, nu kommer den, sommaren!

 19. En härlig morgon (dröm vs reality) är när man vaknar utvilad av små barnarmar som smyger sig runt midjan (eller nyper en för att man ska gå upp), en man som stökar i köket (med betoning på stökar) medan altandörren står på glänt och nybakade scones (färdigköpta från ICA) tillsammans med en stor kopp nybryggt kaffe (fast mjölken är slut); som doftar ikapp med hägg och syrener (och kattlådan) .

 20. En härlig morgon innebär lugn och ro, ostmackor (alltid ost på morgonen), mörkrostat kaffe och en pratstund med mina små stjärnor – alltså det jag får nästan varje morgon men jag älskar det. Får man verkligen slå till på stort och önska härlighet de lux (och det fick man väl här) så intas ovanstående på solvarma klippor, nära havet 🙂

 21. Min bästa morgon är när jag vaknar och jag inser att jag sovit i 6 timmar utan värk och tassar upp sätter i gång kaffebryggaren ,tänder en brasa och hämtar tidningen.Sommartid är det altanen som gäller. Njuter så av kaffedoften och lugnet tänder oftast ett ljus och myser.

 22. En ledig sommarmorgon, bara fötter mot den uppvärmda trallen i bara pyjamas och såklart en kopp kaffe i handen. 🙂

 23. En härlig morgon är en morgon utan stress. Ingen jobbpendling och rotande i garderoben efter något att ta på sig för att hinna till tidigt morgonmöte. Det är kaffe i sängen, sambon bredvid, och katten vid mina fötter 🙂

 24. Den härligaste av mornar är såklart en ledig sommarmorgon i solen. Nybakat bröd med extra gott pålägg, kanske har vi kokat ägg och köpt vår favoritjuice eller gjort en god smoothie. Och så kaffet förstås, svart utan mjölk, det får gärna komma just från Arvid Nordqvists. Man låter frukosten ta tid så som den får göra när man är ledig, man pratar och läser tidningar och njuter.

 25. En perfekt morgon startar omkring sju med solsken, hembakat bröd, juice, försommar och en blommande syrenbuske utanför ett öppet fönster. Vi leker lite innna. Sen sätter vi oss och mannen och jag får kaffe från en helt nyöppnad förpackning och sitter där länge länge

 26. En härlig morgon är att kunna ta sitt nybryggda kaffe, i en vacker kopp, med nybakade scones med en klick marmelad på, så att man kan gå ut och sätta sig i solen och bara njuta av lugnet innan alla vaknar till liv och tempot i hemmet ökar.

 27. Det bästa på hela dagen är mitt morgonkaffe. Det är kaffe, jag och tystnaden. Älskar den stunden.
  Redan när mina barn var små fick de lära sig att inte störa mammi när hon dricker sitt morgonkaffe 😂😂.
  Vardagslyx.

 28. En härlig morgon är helt enkelt en tidig kopp kaffe på trappen, alldeles ensam med daggen, morgon-kyligheten och solens värmande strålar.

 29. Att få vakna upp med den finaste, smartaste och bästa rumskompisen är det som alltid resulterar i den härligaste morgonen, dagen och kvällen. Den finaste människan jag vet. Och hon älskar kaffe!

 30. Den allra härligaste morgonen är den när jag vaknar först. Barn och man sover vidare. Bara jag vaken. Jag smyger ner för trappan, slår på kaffekokaren och häller i ett par rejäla skopor Arvid. Brer en macka och sen tar jag min kopp och sätter mig på trappen och tittar ut över trädgården och njuter av stillheten. Stillheten som bara finns när barnen sover före kaoset. Och det kaffet – det är dagens allra bästa!

 31. När jag vaknar tidigt, utan väckarklocka, och känner mig utvilad. Kaffekokaren är laddad från gårdagen så det är bara att trycka på knappen och vänta. Slår på radion och sätter mig ner vid köksbordet och bläddrar lite i en tidning och väntar på kaffet. Väcker hunden och hoppas att det skett ett under sedan gårdagen – att han blivit av med alla valptänderna – men ”krokodilen” är kvar. Häller upp en stor kopp kaffe med en skvätt mjölk och väcker hunden igen, öppnar ytterdörren och sätter mig på trappan och njuter av morgonsolen och det goda kaffet. Önskar att alla dagar hade börjat såhär..

 32. En härlig morgon har jag varje helg! Då sitter hela familjen i uterummet och äter tillsammans.💓
  Fast jag har faktiskt härliga morgnar även på jobbvardagarna! När jag kommer till jobbet möts jag av kramar från mina förskolebarn, och sedan sitter vi tillsammans och äter frukost (och jag dricker en kopp kaffe😊) och får höra alla deras underbara kommentarer och funderingar (och även uppleva alla deras starka viljor😉)

 33. Den härligaste morgonen är när man vaknar med ett ryck, tror man försovit sig = missat tåget.. Väcker min älskade man och han säger att det är söndag och vi har inga planer och därefter – vill du ha kaffe? Aaahhhh….det är lyx i all sin härlighet det <3

 34. En härlig morgon för mig är.. vakna tidigt (fast man är ledig) äta frukost.. gärna smoothiebowl med egen musli och naturella nötter i. Inte att förglömma färsk frukt.. mm och lite brie.. och avslutningsvis kaffe med en skvätt mjölk i.. tillsammans med min härliga familj. Kaffet ska drickas efter maten så det kan njutas av ordentligt!

  Tack för en härlig blogg!!

 35. Det är ju faktiskt alla dessa vanliga mornar,dom när någon tappat mackan,någon är sen och en gråter för det är fel bröd. Mornar när jag får pussa någon, tjata på en annan och en sandig kram av en tredje. För ibland är det när någon aldrig får uppleva dessa mornar,aldrig fick andas sitt första eller sista andetag,som det går upp för dig. Att alla dessa mornar,är de bästa för dom är fulla av liv.

 36. En härlig morgon att en lördagsmorgon där jag blir väckt av barnet ganska tidigt men jag känner mig ändå utsövd. Vi börjar lugnt med någon halvtimme framför Barnkanalen i soffan. Sen blir jag så hungrig och kaffesugen så jag dukar fram ”den stora frukosten” som barnet kallar helgfrukosten – det blir yoghurt, frukt, mackor mm. Det är tillräckligt varmt för att sitta på vår nya altan. Barnet äter fort och börjar leka i trädgården. Jag tar en sista macka med ost & marmelad fyller på kaffekoppen, och kan lugnt läsa tidningen medan barnet leker på gräsmattan.

 37. En härlig morgon för mig är att ha laddat kaffebryggaren kvällen innan så jag bara kan sätta igång den när jag stiger upp. Sen går jag en morgonpromenad med hunden och när jag kommer in doftar det nybryggt kaffe. Självklart skiner solen och jag kan sätta mig på trappen och njuta mitt morgonkaffe till en kör av små fåglar 😊

 38. Att vakna tidigt, ta med koppen kaffe och sätta sig på förstukvisten. Lyssna på fåglarna, känna solen bli varmare och veta att idag blir en riktig varm sommardag.

 39. En härlig morgon för mig är när jag får vakna tillsammans med min kärlek och gå upp för att brygga en kopp kaffe åt honom som kan kan dricka i sängen medan han vaknar till. Samtidigt förbereder jag frukosten som vi sedan äter tillsammans till bruset av morgonradion. Det är egentligen allt jag kräver; att det ska vara vi två och att jag ska få servera morgonkaffet på sängen för att göra morgonen till det lilla extra <3

 40. En härlig morgon för mig, är när vi vaknar bredvid varandra och drar oss i sängen alldeles för länge innan vi plötsligt kommer på ”dags för frukost och kaffe”. Vi sitter mitt emot varandra i tystnad, äter frukost, dricker kaffe och kanske uppdaterar vi varann om något vi funderar på. Denna tid föredrar vi balkongen och kan då spana ut över hustaken och se andra hus vakna till, barn cykla och paret på andra sidan gatan ge varandra en morgonpuss. Vi sitter så, till solen är alldeles för stark i ögonen och smälter smöret till en enda sörja.

 41. En härlig morgon har jag att vänta imorgon!
  Efter jobbhelg på sjukhuset tillbringa en lång stund vid köksbordet och äta sin favoritmåltid F r u K o s T med sällskap av flera koppar kaffe, morgonradio och bara va 💕☕️☺️
  En härlig början på dagen/ Elinor.

 42. En härlig morgon är när jag vaknar upp i sommarhuset på Österlen med strålande sol, sätter mig på uteplatsen och njuter av en kopp kaffe. Detta är bästa stunden på hela dagen.
  När övriga familjen vaknar bjuder jag på nybakade scones,sylt och ost, mumsigt☕️💞

 43. En härlig morgon är när man vaknar lite innan resten av familjen. Att sitta i morgonrocken i fotöljen med altandörren öppen och lyssna på fåglarnas morgonsång. Den lilla stunden med en nybryggd kopp kaffe sätter guldkant på dagen. Ljuvligt!

 44. En härlig morgon just nu är att vakna med min tremånaders trollunge som väcker mig genom att ligga och prata och skratta. Jag går upp och hämtar en kaffe som jag dricker medans vi myser tillsammans med hundarna i sängen. Kaffet är Arvid Nordquist då det är det enda min kaffesnobb man dricker och enbart om det är bryggt i en moccamaster 😂

 45. En härlig morgon smyger jag upp ensam före man och barn och sätter mig med en kopp kaffe på altanen, lyssnar på naturens ljud, läser en bok och njuter av solens första värmande strålar.

 46. Vi bjuder hellre på fika än middag. Det är mycket enklare för värdinnan. Mindre stress, mer njuta. Av sällskapet och kaffet. Vi brygger alltid två eller flera termosar. Kaffet får inte ta slut vid fikabordet. Vi har fem olika snygga kaffetermosar. Och kopparna är lika viktiga. Kaffe har gett oss fler trevliga möten än middag.

 47. En härlig sommar är att alltid ha tid att säga ja. Och möjligheten att säga nej. Långa morgnar, senare kvällar, utebad, picknick. Lugn och asgarv. Sommarlovskänsla.

 48. svart mörkbryggt kaffe i en höganäsmugg, sitter på farstutrappen barfota, två stora hundar bredvid mig, en o annan katt glider förbi, that make my day 🙂

 49. En härlig morgon är en när man vaknar utvilad, har god tid på sig för alla vardagliga morgonmåsten och kan fylla termosmuggen med kaffe. Sen sätter man sig i bilen till jobbet, smuttar på kaffet och lyssnar på peppmusik eller en bra podd. Jag är extremt morgontrött av mig så brukar annars bli en alldeles för varm kaffeshot

 50. Att tassa upp före resten av familjen, gosa till katten,skynda sig ner i köket
  för att sätta på det mörkrostade kaffet,ta första koppen med sig ut och njuta
  av den underbara trädgården! LIFE

 51. Min bästa morgon är en lördag när hela familjen är ledig tillsammans. Vi äter frukost i lugn och ro. När barnen ätit klart och går iväg och leker tar jag och min man en påtår och sitter och pratar om allt mellan himmel och jord. Det är avkoppling för mig.

 52. Bästa sortens morgon är den morgonen jag får sova så länge jag vill, vakna långsamt, se hur mitt hjärta tar sig upp före mig, höra hur han tar sig till hallen, tassar ut. Jag blundar lite till, eller ligger och spanar ut genom fönstret, för att en stund senare höra hur han kommer hem igen, brödpåsen prasslar, frukost dukas fram, kaffet sätts på, musiken startar mjukt. Det är min signal att komma upp. Bästa bästa starten på dagen, och den kommer jag tacka min käraste för hela dagen sedan.

 53. Min bästa morgon är en lugn, fin, fågelkvittrande, lagom varm, fantastiskt doftande helgmorgon tillsammans med mina två kärlekar – min son och min sambo.
  Jag är den långfrukostrerande i familjen och brygger gärna cirkus 7 (!) koppar till bara oss två. Bara för att jag ä l s k a r känslan av att det är helg, oftast ingen tid att passa och att veckans uppe med tuppen-påklädning av bångstyrig snart 3 åring-iväg till föris och jobb är passerat för denna veckan.
  Att sedan tassa ut i vår trädgård som är vår ifrån i vintras, där nattens dagg försvunnit, fåglarna kvittrar och solen värmer kinden är magiskt, MAGISKT!
  Att dagen sedan eventuellt drar igång i 190 i småbarnslivet gör faktiskt ingenting. Jag har ändå fått starta morgonen lugnt och fint. I en lagom takt för oss tre. Älskar´t!

 54. Åh gud, det här är en tävling för mig! Kaffe är HELIGT för mig och verkligen mitt livs drog. Haha.

  För att ha en härlig morgon så finns det EN sak som är viktig; egentid med mitt kaffe. Det spelar ingen roll om jag är på resande fot, hemma, om vi har barn eller inte (min mans barn från tidigare äktenskap) – jag försöker att alltid få en stund själv med min första kopp. Går gärna upp lite före alla andra, går undan för mig själv och så vidare. Det behöver inte vara lång tid, en kvart eller så. Men tid att bara andas. Att känna hur kroppen vaknar till liv sakta men säkert i takt med att kaffet intas. Att bara känna doften av kaffe gör mig lycklig. Har jag tur kan jag sitta i solen och bara andas. Annars är en bra podcast ett bra sällskap. När koppen är urdrucken känner jag mig full av livskraft och glädje, redo att möta dagen. Det händer faktiskt aldrig att jag i just det här ögonblicket är fylld av någon som helst negativ känsla – får jag denna start på dagen är utgångspunkten lycka. Sen kan det ju gå hur som helst därefter, men det är en annan sak.. Kaffe är verkligen livet (nu hör ni ju varför det är mitt livs drog, haha).

 55. Den bästa sortens morgon är att vakna upp till en ny semesterdag i sommarstugan. Solen skiner och jag får yoga på altanen. Sedav blir det kaffe och fikabröd då jag inte är så mycket för ”nyttig” frukost. Kram

 56. När jag smyger upp före övrig familj som ligger och sover i varma sängar för att dricka den där första koppen kaffe i lugn och ro. Det är lyx för mig, ah älskar´t!!

 57. En perfekt morgon är när man vaknar utvilad och solen skiner in genom fönstret. Sen går man ut i köket & startar sin favorit musik ( Gärna hårdrock ) i högtalarna och brygger sitt älskade kaffe. Sen går man ut och tänker: Vilket bra liv jag har!! .. Se brukar resten utav dagen bli perfekt! 🙂

 58. För mig är en härlig morgon när jag vaknar upp med min sambo jämte mig, gärna vid sådär kl 9. Jag går upp, sätter på kaffe och gör iordning en riktigt härlig lördagsfrulle på en bricka. Jag går in och och överraskar sambon, och sedan ligger vi tillsammans och kollar Nyhetsmorgon eller en bra serie tills klockan är lunch. Det är en härlig, ledig lördagsmorgon för mig. Inga måsten, vi bara samlar energi. 💭💛

 59. En tidig morgon med första koppen kaffe på trappen och efter det med långfrukost och tända ljus även om det är sommar.
  Morgonkaffet är det absolut godaste, kanske för att man är så ren från andra smaker i munnen.
  Finns det inte kaffe hemma är det inte värt att gå upp 😉 så känner jag 🙂
  // Åsa

 60. Redan på kvällskvisten börjar jag njuta av tanken på mitt morgonkaffe. Längtandes tänker jag på när det är knäpptyst i huset och doften av kaffe sprids i morgonsolens sken. Små tassande fötter hörs på övervåningen och två små sömndruckna barn kommer ner för trappen för att tillsammans börja dagen. Morgnarna är en av de bästa stunderna, kaffet doftar och smakar som allra godast. När kaffet är färdigbryggt väcker vi pappan och sedan, njuter vi av frukosten. Alltid med en kopp Arvid Nordquist.

 61. Den härligaste morgonen börjar när vi får sitta på stugtrappan med en kopp kaffe i handen, blicka ut över havet medan måsarna skriker och solen värmer. Blandningen av kaffedoft och havsluft är som balsam för själen och laddar våra batterier.

 62. När solen strilar in genom fönstret, det är nystädat och jag kan smyga upp ett par minuter innan sambon för att låta honom vakna till kaffedoft är ju helt fantastiskt! Jag dricker inte själv kaffe men då sambon är en riktig kaffedrickare så fick han en ny kaffemaskin i våras och hans gamla fick gå i pension hos en studentkompis (här slängs inget om det inte måste, återvinns så gott det går!) och jag får förmånen att köpa fina koppar och muggar till vårt lilla hus 😀 Det hade varit så kul att få ge honom en årsförbrukning av riktigt gott kaffe!

 63. En härlig morgon kliver jag ner i köket, brygger kaffe och sedan cyklar hundarna och jag och hämtar tidningen.
  När jag kommer hem och öppnar dörren möts jag av doften av nybryggt kaffe…ååhh!
  Ett alldeles gratis nöje 😉

 64. En härlig morgon för mig är att vakna på landet och äta frukost ute på altanen med utsikt över havet. Helst i sällskap med tjocka släkten men närmaste lilla familjen går lika bra 🙂

 65. En härlig morgon kan vara på så många vis beroende på omständigheterna. Men en härlig vardagsmorgon har jag ställt klockan liiite tidigare än vanligt och tassar upp medan barnen sover och slår igång den färdigladdade moccamastern, kokar min sedvanliga frögröt och sitter sedan i lugn och ro och njuter av min frukost. Sedan väcker jag morgontrött man samt barn och är, tack vare min lilla egenstund, redo för morgonkaoset (som så lätt uppstår när en ska ha barn klädda och klara innan 6:15). I stundens hetta när trotsig 4-åring vägrar klä sig och blivande 7-åring inte hittar favoritjeansen så känns det kanske inte alltid så härligt men det är ändå vårat kaos och jag skulle inte byta bort det för allt i världen. <3

 66. En tidig morgon med favoritkoppen fylld av kaffe gjord på Arvid Nordqvists nymalda bönor, en färsk morgontidning och mitt eget sällskap. Det är så jag vaknar till, laddar energi och gör mig redo att möta dagen<3

 67. Solen stiger upp ur havet, det doftar en blandning av tång, grönska och frisk luft. Min minsta lilla kille, snart ett år, tycker det är morgon och dags att gå upp. Såhär på våren är det lätt att stiga upp. På vintern drar jag mig helst. VI tassar upp, inte väcka resten av familjen, sätter på vattenkokare, mäter upp mellanrost i chemexfiltret och snart får jag dagens bästa kaffe! Morgonkaffet!

 68. En bra morron för mig är att under vardagen vakna tidigare än dottern, hinna dricka minst 1, gärna 2 muggar med kaffe i lugn & ro framför Tv4 nyheterna innan hon ska iväg till skolan. På helgerna vill jag gärna njuta av mitt kaffe i sängen framför nyheterna innan jag kliver jag kliver upp & sparkar igång dagen! Har faktiskt nyss upptäckt Arvid Nordquist & gillar det skarpt!!

 69. Med kliché-varning och med risk för att låta provocerande pretentiös…. just nu är alla morgnar de bästa!
  För vi vaknar, sen en månad tillbaka, upp i vårt drömhus från 1923 på Frösön. Jag och mannen, som blev min för drygt 1 år sedan efter att vi varit kompisar i 12 år. Han, som lever på sin fotboll, äter frukost hemma med mig som högst en gång i månaden just nu pga säsong – och DEN morgonen är den mest speciella av alla våra morgnar, det är liksom guldkant extra allt. Han är kaffe-chefen, som gärna dricker 2-3 koppar på morgonkvisten.. Grannarnas ungar kommer in och vill ”pela boll” eller ”hoppa” (studsmatta) och vi som inte har egna barn (än) hänger gärna på…
  Så de bästa mornarna.. det är som i huset. I vårt hus. På vår nya trall. Med mannen hemma <3 Och mycket liv och rörelse i huset.

 70. En härlig morgon för mig är när man kan ligga och kika på den där underbara mannen som sover bredvid.
  Han som älskar just mig över allt annat och alltid finns där för mig i vått och torrt.

 71. En härlig morgon för mig är en frukostbricka på sängen! Kaffe/Te, mackor med ägg, juice, lite yoghurt kanske. Äta frukost tillsammans med mannen och kanske läsa lite under tiden.

 72. En härlig morgon är vid denna tiden på året just nu.En vaknar av solens strålar genom fönstret, att det är ljust även nu på morgonen. En tassar upp och fixar ordning kaffet och medans det puttrar och pyser i kaffebryggaren öppnar man balkongdörren och känner den där somriga doften utifrån.En annan doft som sprider sig är kaffe doften och sedan häller man upp sitt kaffe och går ut på den soliga balkongen tar den första klunken som är den bästa och njuter.

 73. Hemma hos oss är det ofta stressigt på alla dessa vardagsmornar, det käbner nog de flesta igen… Det innebär, varja vardag, kaffe på jobbet framför datorn. Har jag tur är jag först och får brygga kaffet som jag vill, mina kollegor överdoserar gärna kaffepulvret. Drömmen är när jag får vakna av mig själv, bara av morgonljuset, inget snurrar i huvudet och inget gör ont. Hemma får gärna sambon göra morgonkaffet och han är så fin på våra helger och smyger upp innan för att få frukost på bordet. Favoriten är såklart när frukost och kaffe kan intas på balkong eller altan, i lugn och ro med tid för oss och för att samla kraft för resten av dagen.

 74. En härlig morgon hemma hos mig, då vaknar jag av solglitter i taket i sovrummet, när vattnet speglar sig i solen. Jag får en varm nospuss av Theodor och vi glider båda yrvakna och morgonrufsiga ur sängen. Jag sätter på kaffebryggaren med det goda kaffet och sätter mig på balkongen ut mot parken och ån och dricker det sakta…Där ute är det som en härlig ”hemma-ute-spa-atmosfär” med lugnet, skvalpet av vattnet nedanför balkongen, fågelkvitter och grönska. Jag matar änderna med bröd som jag kastar ner från balkongen, som om jag testade pensionärslivet 😉 och njuter…
  Fyller upp min kaffemugg igen och sätter näsan i solen.

 75. Den härligaste starten är när hela familjen är lediga ihop.
  Ta in morgontidningen och äta ”gofrulle”. Helst ska dagen vara oplanerad , så vi kan ta dagen som den kommer! ( lite extra guldkant om 2-åringen bjuder på sovmorgon 😄).

 76. Min allra härligaste morgon måste vara den där sommarmorgonen när man vaknar tidigt, före alla andra. Brygger sig lite kaffe, häller upp på termos. På med badrocken och så en kort promenad ner till stranden för ett morgondopp. Och så sitter man där på stranden med saltvatten i håret och njuter av den första koppen innan resten av världen (byn) vaknat. Underbart!

 77. Att få dra upp rullgardinen och, redan innan, ana solsken och ledig värme.
  Att svepa in sig i den mjuka morgonrocken och höra hur familjen, alla utifrån sina förutsättningar, plockar fram frukosten i köket.
  Att komma nerför trappan och känna kaffedoften slå emot en.
  Att sitta ute i ljummen luft, länge, tillsammans, och prata, äta och sippa kaffe ur favoritmuggen.

  En härlig morgon. Att ge eller att få.

 78. Har en minst sagt inarbetat morgonrutin. Vaknar och går upp och kokar vatten i min lilla studentlägenhet. Förbereder presskannan och låter kaffet dra i ca 4 min och bär tillbaka det till nattduksbordet. Sen sitter jag i sängen medan jag tittar på Nyhetsmorgon och läser bloggar samt dricker kaffe med havremjölk i. Vill gärna ha minst en halvtimma, helst en timma till detta oavsett om det är vardag eller helg. Detta gör att jag går upp rätt tidigt, allt för att hinna med att starta dagen i lugn, ro och faktiskt lite lyx.

 79. En härlig morgon är att vakna utan väckarklocka till också en frukost utan tidspress.

 80. En härlig morgon är när dottern ger mig en sovmorgon och när vi väl vaknar har sambon vart iväg och handlat färskt bröd och hela köket luktar nybryggt kaffe och vi tillsammans hela familjen äter en lång frukost ute på altanen i härlig morgonsol!

 81. En härlig morgon är för mig förknippad med ett starkt barndomsminne jag har utav min älskade, saknade mormor! När jag var mindre och sov över hos mormor så fick man alltid fika på sägen innan man gick upp och lagade frukost. Hon drack alltid kaffe och jag fick oftast saft och så delade vi alltid något kex. När jag senare köpte mitt torp så är detta en tradition jag tagit upp igen så varje helgmorgon vi vaknar hemma så går jag alltid upp och gör kaffe och tar tillbaka till sängen. Det går inte en enda gång utan att jag skänker min mormor en extra varm tanke <3 Det är en härlig morgon för mig!

 82. En härlig morgon är när jag och min fru faktiskt hinner dricka upp vårt kaffe innan det blir kallt. Vi har nämligen en son på 11 månader som nyss lärt sig gå och är.. ja.. precis överallt ❤️😂

 83. Den i särklass härligaste morgonen är att vakna tidigt i vår stuga. Smyga ner för trappan från sovloftet för att inte väcka älsklingen. Koka morgonkaffet på gasolspisen och avnjuta det ute på altanen med världens utsikt över älven. Det är livskvalitet om något. Sen får dagen börja!

 84. En härlig morgon är när jag lyckas dra upp min gravida kropp ur sängen, innan det andra barnet vaknar och fyller bordet med världens största buffé och tar fram världens finaste koppar i keramik att fylla morgonkaffet i.

 85. Jag är en kaffeholic och mitt värsta är att jag inte kan sova om jag dricker kaffe för sent på kvällen. Jag kan lägga mig tidigt för att jag ska få vakna snart och dricka min första mugg nybryggt kaffe. Så mitt bästa är såklart att vakna till doften av kaffe! Ligga i sängen och känna hur aromen sprider sig från köket och uppför trappen till sovrummet… Allra bästa, bästa att den följs av steg i trappen och en kaffemugg och macka hamnar på nattduksbordet 🙂

 86. MIN HÄRLIGA MORGON

  Jag slår långsamt upp ögonen, låter dem vänja sig vid ljuset. Solen strålar in i rummet. Skuggorna från träden dansar på golvet. Vad är klockan egentligen? Sju. Vänder mig mot Rikard och möter hans sömniga blick. Ger honom en puss. ”God morgon älskling.” Ligger kvar en stund och känner hans armar kring min kropp. Till slut tar rastlösheten över. Jag vill upp och starta dagen. Med små, lätta steg trippar jag in till köket. Bob vaknar till i sin bädd. Ställer sig upp och ruskar av sig. Svansen viftar glatt. Jag kliar honom bakom huvudet. Andas in doften från hans päls. Gud vad jag älskar den hunden. Öppnar altandörren och låter honom kila ut. I rasande fart springer han över gräsmattan. Hoppar och studsar. Hittar en boll som han lägger sig och tuggar på. Jag går tillbaka till köket. Tar ner filter och kaffe från skåpet. Räknar högt när jag skopar ”En, två, tre, fyra, fem.” Häller i vatten i bryggaren och sätter igång den. Den rosslar till och börjar snart droppa. Ljudet sprider en trygghet, en hemtrevlig känsla som är så stark. Medan kaffet kokar letar jag fram min bok. En riktig feel-good roman av Emma Hamberg. En sån som höjer sommarkänslan till max. Häller upp dagens först kopp kaffe i favoritmuggen. Föredrar det svart. Andas in varenda arom från kaffet. Det doftar ljuvligt. Går ut till altanen där Bob ligger. Sätter mig på trappan ner mot gräset. Den första klunken. Värmen sprider dig i kroppen. Blicken fastnar på en blåmes i björken. Den flyger till fågelbordet, hämtar ett frö och flyger tillbaka. Den andra klunken. Magiskt.

 87. Att vakna med solen i ögenen och ståjpp när familjen fortsatt sover. En god kopp kaffe på verandan, höra bäcken porla, fåglar kvitta o se på fjällen. Min stund på dagen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.