Att ha bud och sega pepparkakor.

 

Ibland trillar det in bud när man är bloggare! Inte så ofta till mig eftersom jag bor dit inga bud når ungefär, men ibland har någon varit ihärdig och då dimper det ner en liten överraskning. Nu innan jul har det nog varit rekord tror jag? Fick i veckan bland annat ett fint pysselpaket till Leo från Pysselexpressen som var väldigt uppskattat! Leo började genast pyssla och knåpade ihop en liten gran i silkespapper och en bonad med julgran.

Flådigt!

 

 

Och så fick jag ett så VANSINNIGT smart bud!

En bok av Oscar Arrsjö, hans nya, med mängder av stiltips och handfasta råd vad det gäller kläder för män. Vad var så smart med det här då undrar ni kanske?

 

 

Jo, för boken var inte till mig!

Den var till mannen. Måste ändå applådera marknadsföringsgeniet Oscar där.

 

 

Och igår bakade vi!

Alldeles underbart goda, sega pepparkakor med vit choklad. Recept? Här:

ca 35 st

DU BEHÖVER

2 msk ljus sirap
2,5 dl strösocker
200 g rumsvarmt smör
5 tsk pepparkakskryddor
1 dl vispgrädde
2 tsk bikarbonat
8 dl vetemjöl
100 g choklad (jag tog vit för det hade jag hemma, säkert lika gott med mörk eller mjölkchoklad)

GÖR SÅHÄR:

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop sirap, socker, smör och pepparkakskryddor. Vispa grädden lätt och rör ner. Tillsätt mjölet blandat med bikarbonaten. Hacka chokladen fint och vänd ner. Arbeta ihop till en smidig deg. Kavla ut till en knappt 1 cm tjock platta, stansa ut ca 30-35 kakor. Lägg på plåt, in i mitten av ugnen 8-10 minuter.

Klara! Och förföriskt gott.

Nu ska jag samla ihop armen och åka till badhuset. Ses ikväll igen!

 

2 kommentarer till “Att ha bud och sega pepparkakor.

  1. Året är 2005. Som ensamstående mamma men två små pojkar som älskar att baka, skulle jag unna dem ( och mig ) nya bakformar, och alla möjliga fina saker så vi kan fortsätta våran bakresa tillsammans :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg