I annonssamarbete med COUNTRYDREAMS

Att ha en vardagsuniform.

 

 

När det var dags att välja outfit att inspirationsfotografera åt Countrydreams kunde jag inte längre hålla tillbaka vår-pirret och valde något som närmast kan beskrivas som min uniform när dagarna blivit mer ljumma. Jag är ju tokig i kavajer som ni vet, kavajer och höga byxor, och mängden kavajer i min garderob kan jag tyvärr inte enbart skylla på att jag under många år haft ett kavajbärarjobb – jag samlade kavajer långt innan dess och kommer nog aldrig sluta. Det är något så vansinnigt fräscht med en snygg kavaj tycker jag; jag känner mig alltid klädd och liksom stilig med en kavaj på mig – utan att för den sakens skull känna mig överklädd. För en kavaj går ju att klä ner nåt enormt; med jeans och t-shirt och sneakers till exempel, och genom att låta den hänga över axlarna eller dra upp ärmarna.

Det är nog för övrigt det bästa stylingtips jag kan ge tror jag? Sätt aldrig på dig ett plagg utan att göra någonting med det. Och med det menar jag att när du till exempel provar ett plagg i en affär så häng det inte bara på dig; gör det till DITT innan du bestämmer dig. Och när du klär på dig på morgonen; gör någonting med iallafall ett av de plaggen du tar på dig. Dra upp ärmarna på din tröja, stoppa in blusen eller rulla upp ärmarna, rulla upp jeansen eller byxorna så det skymtas anklar – nåt. Det gör så himla mycket för helhetsintrycket, jag lovar.

 

 

 

Hade jag här låtit t-shirten hänga till exempel hade hela outfiten sett annorlunda ut; samma sak om ärmarna på kavajen strikt hade varit nere eller om jag hade burit den knäppt, eller om jag hade haft rosetten på mina sneakers synliga. Är ni med? Istället har jag gjort den min genom att dra upp ärmarna och snurra in t-shirten i linningen (bra för oss med korta ben – du vill inte ”kapa” benet i skrevhöjd, och har man normalhög midja på jeansen som här så behövs det ännu mer).

 

 

Men – vad valde jag att fotografera för den här veckans inspiration då?

Jo; en vardagsuniform! Något jag så ofta bär som sagt och som jag tycker funkar alltid; för en fika på stan, till jobbet om det inte är för strikt klädkod, för första dejten, för det där mötet med det unga företaget – och så vidare. Klassiska plagg med en twist som jag tjatar så innerligt om. Kavaj, t-shirt, jeans och sneakers.

Enkelt och snyggt och alldeles underbart.

 

 

 

 

T-shirten har en lite loose modell med röd text och små stjärnor broderade på bröstet – perfekt t-shirt som är basic men inte tråkig.

 

 

 

 

Och skorna?!

Hur underbara?! De här måste jag köpa loss för jag hade samma modell förra året och de var mina mest älskade; så sköna att gå i. Och nu har de alltså kommit med guldglittrig tåhätta och ett svartglittrigt litet band på baksidan.

Oemotståndliga!

 

 

 

 

Jeansen är de bästa jeansen som finns – från Twist&Tango såklart. Alla deras jeansmodeller sitter som gjutna med mängder av skön stretch och det utan att tappa formen. Deras highwaistjeans har ni ju sett mig i hundra gånger så nu valde jag istället den här modellen med lite kortare ben och fransad fåll, för mycket vårigare än så blir det inte. Väldigt snygg tvätt på de här också tycker jag.

 

 

 

Och så kavajen, ja!

I mjukt, stretchigt tyg med vackert mönster på insidan och med guldknappar längs ärmslutet. Lite urtvättad, blå färg som kommer vara fabulös även i sommar mot lite solbränna på en uteservering, eller över axlarna på ett bröllop.

Ja, det var det? En vårig vardagsuniform som kanske, kanske väcker det där vårpirret inom er också. Och i samarbete med CountryDreams har ni 20% på allt till ord pris på deras sida till och med nu på onsdag med koden FRU20! Det gäller alltså på hela sortimentet och inte bara kläderna som syns här, men kläderna i inlägget är som följer:

Kavaj MosMosh HÄR, normal i storlek
T-shirt HunkyDory HÄR, normal men loose
Jeans Twist&Tango HÄR, gå ner en storlek!
Skor Malene Birger HÄR, normala i storlek

Snart, snart är vi där igen med fågelkvitter och vägar som dammar efter bussen.

 

I reklamsamarbete med COUNTRYDREAMS

 

Rekommenderade inlägg

18 kommentarer till “Att ha en vardagsuniform.

 1. Brukar inte lämna någon kommentar men detta inlägg tilltalar mig så mycket. Kavajen är supersnygg vill ha men den fanns inte i min storlek 😢. Du har en amazzzzzing blogg.

 2. Verkligen supersnygga grejer, gillade kavajen och skorna jättemycket, tyvärr ligger de inte riktigt i min prisklass.
  Får leta efter något liknande fast mer, i mina ögon, prisvärt.

 3. Du galet vackra kvinna!!!
  Lika fab dressad i långklänning som i jeans och t-shirt.
  Den där outfiten kommer jag definitivt kopiera och gillar verkligen den där idén med vardagsuniform 😄, perfekt för en annan som inte har annat än arbetsbyxor och t-shirt med kommunens logga på jobbet, att kunna klä sig bekvämt men ändå snyggt när man kommer hem.
  Kram Malin

 4. Snyggt Emma, just att klä ned en kavaj på detta sätt. Jag gillar även vit skjorta lite uppknäppt och jeans till kavaj…så snyggt och inte att förglömma läppstift…det är så underbart med alla röda nyanser nu 💋💄♥️
  Tycker om Din T-shirt twist i midjan, Kramar från Ninni.

 5. Åh så fint, tack för inspiration! Letar just nu efter sådan till min nya garderob efter 2 täta graviditeter. Vill ändå känna mig som en modern mamma.

 6. Väldigt snygga kläder och bra tips! Fast det jag klurar mest på är den där bänken som du sitter på? 😊 Letar något liknande. Trevlig dag!

 7. Och jag som har slutat använda mina kavajer! Det är helt enkelt inte skönt med kavaj tycker jag, vissa tynger liksom ner vid axlarna och en del stramar lite när man rör armarna trots att storleken är bedömd som korrekt. Jag är en hopplös blivande tant som tycker att allt måste vara bekvämt. Stretchjeans och sneakers passar alltså bättre 🙂

 8. Tack för tipset om jeansen, jag gjorde som du skrev och gick ner en storlek och de passade perfekt. Tycker så mycket om att de är lite tjockare denim och känns mer som ”jeans” än de tunna varianter som så ofta förekommer nu om du fattar vad jag menar ☺Kommer nog köpa fler Twist & Tango jeans!

  1. Men visst är de sköna?! Jag älskar deras jeans; just mycket på grund av tyget och stretchen. Behöver aldrig prova heller, bara man tar rätt storlek så vet man att de kommer passa 🙂 Deras highwaist är magiska om du gillar hög midja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *