Att ha en avgrävd kabel.

 

Jag har inget nät.

Vi ska ju få fiber här ute och igår startade dom grävandet med sin lilla grävmaskin, och kort där efter försvann mitt nät. Efter att ha försökt starta om alla maskiner ett antal gånger ringde jag min leverantör och sa att fibermänniskorna nog kapat en kabel här ute för mitt nät har legat nere i timmar. Men neheeejdå sa dom, det skulle dom vetat om nu en kabel var skadad. Det var bara min router som var trasig tyckte dom och skulle skicka en ny. Min router la alltså av bara sådär i samma veva som en grävmaskin gräver ovanför kopparledningen utanför huset.

Så nu är jag utan nät i 2 dagar. Och det går ju inte. Så jag fick köpa ett trådlöst modem igår så jag har nån form av kontakt med omvärlden tills min nya router kommer – den som jag är ganska säker på inte kommer funka den heller eftersom – tja, det där med GRÄVMASKINEN OVANPÅ KOPPARLEDNINGEN!

Men så är det alltså nu. Inget nät, skakig trådlös mojäng = lite svårt att jobba. Men görbart. Förhoppningsvis är fiber snart färdigt och det blir såklart hur välkommet som helst. Men tills det löser sig får jag förlita mig på det trådlösa, varvat med att baka bröd och ha FaceTime-samtal.

Får fungera så också.

2 kommentarer till “Att ha en avgrävd kabel.

  1. Åh så surt, tur det går att hitta lösningar ändå.
    Du, den där heeeelt ljuvliga kappan du har på dig när du försökte fota kläder i vår, men hamnade i snöstorm (hahaha!), var är den ifrån? Den är verkligen helt ljuvlig! ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg