Är du en chokladälskare?
Då tycker jag att du ska baka en lite lyxigare version av den klassiska kärleksmumsen; nämligen en kladdig med ett tjockt lager av len mjölkchokladsganache – mmmm.
DU BEHÖVER:
2 ägg
3 dl socker
150 g smör
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1,5 msk kako
GÖR SÅHÄR:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner de i smeten lite i taget. Häll smeten i en smord form, mindre än en långpanna. Jag gjorde mina i en rund pajform och skar sen bara ut rutor. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter, den ska vara lite ofärdig i mitten när du tar ut den.
MJÖLKCHOKLADSGANACHE
1 dl grädde
200 g mjölkchoklad
Chokladganache är ett mer fandy ord för chokladkräm och den här är himmelsk till A L L T – som fyllning eller som glasyr. Koka upp grädden, dra den från plattan och tillsätt chokladen hackad i småbitar. Rör runt så att chokladen smälter och låt sen svalna i kylskåp tills den är krämig. Här hällde jag blandningen över själva kakan när kakan var sval så fick den stelna på plats i kylen, men ska du ha ganache som fyllning så låt den stelna först.
Vill man snuska till det riktigt ordentligt kan man servera kakan med vispad Oboy-grädde som på bilden; tillsätt bara Oboy i grädden innan du vispar.
Nåt till påskbordet månne? Jag har en riktigt god tårta till er också i dagarna så stay tuned!
Det låter verkligen gott!