I annonssamarbete med HÄLSANS KÖK

Att ha gjort 10 dagar utan kött.

 

Och så har vår utmaning med 10 dagar utan kött kommit och gått!

Hur det gick? Hur enkelt som helst, faktiskt.

Vi är ju heller inga storkonsumenter av regelrätta köttbitar liksom, utan vårt kött som barnfamilj består mest av kyckling, nötfärs och korv – och alla dessa har gått utmärkt att välja bort för det vegetariska eller veganska alternativet. Det har fortfarande serverats tacos, köttfärssås, pizza, grillad korv, hamburgare och allt det där, fast med Hälsans Kök:s produkter istället. Filébitarna var en exakt kopia av kyckling, sojakorven åts med god aptit, färsen var det ingen som märkte skillnad på eftersom den tillagades med exakt samma kryddor och bas som vi skulle gjort med nötkött och så vidare. Barnen bryr sig som bekant inte det minsta, de är för små för att ha en åsikt om kött, så länge det smakar gott så äts det oavsett om det är en sallad, en pasta eller en bit kött. De tänker ju mer mat än råvara om ni förstår vad jag menar. Och för vår del, vi vuxna, var det en liten ögonöppnare för hur precis lika gärna vi kunde välja ett vegetariskt alternativ som ett kött-alternativ i de fallen. Och då är ju inte valet så svårt om man ska vara ärlig.

Så om du är sugen på att testa att byta ut lite rätter mot vegetariska – gör det inte svårare för dig. Gör precis samma rätt, välj bara motsvarande vegetarisk produkt istället för kycklingen eller färsen, och se om du märker någon skillnad. Vi gjorde det inte. Självklart är det ett större hopp om du gärna tar dig en stor bit stek eller liknande, men gör du tacos eller köttfärssås eller lasagne eller grillad korv eller sådär så tar det verkligen inte längre tid att försöka sig på det vegetariska; oftast snarare tvärtom eftersom du slipper hela “hur många grader håller mitt kött”-biten som iallafall jag är petig med annars.

Så sammantaget; samma mat här hemma dessa dagar – bara råvaran, alltså själva köttet, som ändrats.

Och då är det svårt att inte kalla det för lyckat.

I reklamsamarbete med HÄLSANS KÖK

 

 

 

 

Rekommenderade inlägg

2 thoughts on “Att ha gjort 10 dagar utan kött.

  1. Ser supergott ut! Är det quorn filéer?
    Förr i tiden gjorde jag ofta spagetti med quornfärssås, min son som var liten då åt som en tok av det, han tyckte mycket bättre om det är köttfärssås … fast det smakade samma, tyckte jag, men ändå inte. Om du förstår vad jag menar. 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *