Att ta en tur vid flaggstångsrabatten.

 

Ah, flaggstångsrabatten ….

Nu börjar den bli sådär yvig och frodig som jag längtat efter! Lavendeln blommar för fullt och doftar ljuvligt på kvällarna, rosorna i mitten stormtrivs vilket jag inte alls hade förväntat mig; rosost ska ju grävas djupt egentligen men här står de i på tok för grund jord, och lite här och där är det nerstoppat udda blommor jag hittat på de olika besöken hos trädgårdshandlaren.

Rabattkanterna har jag runt gräsmattan och odlingsplätten också, de har börjat rosta nu (vilket var meningen, jag vill ha de helt rostade tillslut). Egentligen skulle jag tvättat bort en hinna på samtliga så hade de rostat snabbare och jämnare, men det hann jag inte med i min iver förra sommaren. Jag köpte dom av en tjej förra året som läser min blogg och mailade att hennes företag kunde tillverka såna åt mig om jag ville, och det ville jag verkligen – då kunde jag beställa dom precis som jag ville ha dom (företaget hittar ni här).

 

 

Kolla in de här rosorna! Helt fantastiskt knubbiga och blommar rikligt. Attans att jag inte kom ihåg vad de hette – jag hade velat plantera fler på andra ställen.

 

 

Och hur kul är inte den här?!

Noll koll på vad den heter men tyckte att den var oemotståndlig med sina nästan trasiga blad. Som små fjädrar som varit med om för mycket och nu vajar på spröt i rabatten.

 

 

Jahapp;

det var en liten tur i flaggstångsrabatten, det. nu ska jag ut och vattna och vänta på att Noah ska vänta. Idag ska det bli strålande sol utan ett moln sägs det, så jag antar att man kommer hitta oss vid sjön.

Inte mig emot, om vi säger så.

 

 

Rekommenderade inlägg

7 kommentarer till “Att ta en tur vid flaggstångsrabatten.

  1. Är det eukalyptus-busken i krukan? Hur har du tagit hand om den? Många säger att det är knepigt att hålla dem vid liv. Är det något du märkt?

  2. Jag vill oxå haaaa såna rabattkanter.
    Jag oroar mej för att hunden kan göra illa sig på dem när han leker i trädgården med kompisarna…?
    Hur är din erfarenhet, du som har några hundar😬😀

  3. Hej! Så fint! För att kunna köpa fler rosor av samma sort, kan du kanske ta med en kvist dit du köpte den och fråga? Brukar finnas kunnig personal som kan hjälpa till. Annars kan du kanske hitta en annan ros som passar till…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *