Att vara lite ynklig.

 

Där ligger Haggis nerbäddad och tar igen sig och känner sig fasligt liten och ynklig.

Vi var hos veterinären igår för hon har ett sår i sidan jag inte tyckte läkte riktigt som det skulle; och som ni vet är det ingen lek att ta en Haggis till en veterinär. Allt är fint så länge vi pratar att bli hälsad på och få utdela pussar och bli klappad – men ska hon på något sätt behöva stå ut med nån form av hantering (sprutor, rakmaskin, temp, kloklippare – vad som helst) av någon hon inte känner så blir hon så rädd att hon håller på att krypa ur skinnet. Bokstavligt. Och det är ju ingen liten hund vi pratar om, ingen man håller fast med en hand och viftar åt veterinären att fortsätta om vi säger så. Dessutom är det ju inte kul att tvinga en hund att bli vettskrämd, hon klättrar febrilt för att komma upp i knäet på mig ändå, så därför blir det så att hon sederas varje gång någonting ska göras – så slipper hon bli stressad och vi andra svettiga.

Förstå gången i mitt liv jag haft en hund som behöver sederas för att kunna ta tempen, men nån gång ska väl va den första. Världens största flicka men harig som en liten pyttemus <3

 

 

Så igår rakades hon och tvättades och såret såg fint ut och höll på att läka som det skulle, men ändå bra att kolla. Så nu får hon antiinflammatoriskt och omvårdnad och har en av mina t-shirts på sig (visade si att vi har typ samma storlek, då fattar ni) och så får hon ligga i sängen under ett litet täcke och tycka synd om sig själv tills det känns bättre.

 

 

Värre saker kan man ha för sig, tycker Haggis.

Idag ska jag försöka knyta ihop veckan och förhoppningsvis komma iväg till Småland i eftermiddag annars kör vi imorgon. Jag har ett Smålandsbehov extra allt nu efter att ha missat förra helgen, och vill passa på innan det blir alldeles för kallt för att hantera. Nästa vecka blir lite galen för mig med en hel del flängande, så man får passa på att varva ner innan stormen kommer så att säga. Tända brasa, koka soppa, baka bröd, lyssna på regn. Sånt.

Men ha en fin fredag, allihop!

Fredagar är till för att njutas av lite extra.

Rekommenderade inlägg

6 kommentarer till “Att vara lite ynklig.

 1. Men nawhhh….gosigare får man ju leta efter! Så fint hon ligger där nedbäddad som vilket barn som helst. 🙂
  Önskar er en mysig, skön helg i Småland! Nästa helg får jag åka till mitt älskade paradis vid sluttningen av Kåsebergaåsen… blåst el inte – alltid underbart!

 2. Åh lilla goa voven…stackarn <3
  Ha så mysigt i Småland 🙂 Ni får se till och vinterbona det så ni kan vara där året runt 🙂
  Trevlig helg på er

  1. Jaaa, en enorm pengainvestering bara att lyfta av all panel och isolera plus köpa flerglasfönster i gammal stil. Det får tas i etapper.

 3. Stackars Haggis! Jag hade linne på min borzoi efter en fraktur i bogbladet och han hade ett morfinplåster på huden som han absolut inte fick komma åt, funkade superbra. Krya på Haggis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *