Att ha en fräsch vardagsrätt!

 

Det här gjorde jag häromdagen och det var så himla enkelt och gott!

Kycklingfilé marinerad med marockansk chermoula (recept från Leila HÄR) och till det skivade jag sötpotatis tunt, körde in i ugnen med koriander + olivolja + salt tills de var krispiga och så serverades det med två olika tillbehör; körsbärstomater och minimozzarella som jag skvätt lite balsamvinäger och salt på, samt mango och avokado jag blandat med färsk koriander och pressad citron över. SÅ GOTT! Såsen gjorde jag bara med typ 2 dl turkisk yoghurt som jag tagit typ 2 msk sweet chilisås i, pressat i en vitlöksklyfta och rört runt. Färdigt! Och åts med god aptit av alla – extra plus för att det blir superbra matlåda som kan ätas kall dagen efter.

Idag ska vi in till stan och försöka klippa de extremt långhåriga pojkarna (gud alltså, det där med att boka tid för sånt är vi verkligen värdelösa på), jag ska köpa en bukett blommor hade jag tänkt och regnet öser ner här utanför så det är ju inte så att man blir övertaggad direkt men så får det va. Och Hemmakväll! Idag är definitivt en dag som kräver Hemmakväll. Och så blir det bio! Men vet ännu inte om vi gör det idag eller imorgon, det beror lite på hur mycket tur vi har med klipptider och sådär, men Röjar Ralf har ju kommit ut med en del två och jag vet några som h e m s k t gärna hade sett den.

Men ja; en helt vanlig lördag alltså. Vi tar väl tag i den nu.

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *