Att ha fått en vinge.

 

Jaha, mina vänner, såhär ser jag ut nu för tiden haha.

Ser inte klokt ut – jag vet. Det är diskbråcket i nacken som den här gången inte slog ut mina fingrar på högerarmen utan istället gick på C7 och gav mig en så kallad ving-scapula; vilket innebär att muskeln som i vanliga fall håller inne skulderbladet slagits ut och skulderbladet lever ett eget liv. Det gör inte ont, inte mer än den mer dämpade nervsmärtan som finns kvar nu efter det mest akuta, men det är sjukt obehagligt eftersom allt rör sig annorlunda och det finns mycket som jag är fysiskt oförmögen att göra; som att lyfta armen över brösthöjd och ta något från en hylla till exempel, eller att bära något tyngre. Så aningen begränsande ja, men ändå har jag 100 gånger hellre det här i ett halvår än att vara utan pincettgreppet på högerhanden som sist. Att inte kunna lyfta ner saker från en hylla är mer rimligt än att inte kunna hålla i en penna eller att inte kunna trycka på sprayflaska.

Men japp, det var status på diskbråcket just nu alltså. Gött liv.

Den här veckan känns det som om hundra saker händer samtidigt; jag ska flänga Skåne runt och ha möten, roliga samarbeten ska planeras och så har jag en ansiktsbehandling inplanerad nån gång i mitten av veckan som jag längtar efter. Mailade lite med Anna på Böda Sand igår och tänk – även om man knappt kan tro det är det faktiskt snart sommar och årets fotouppdrag ska börja planeras. Galet.

Hoppas ni får en riktigt fin dag, att ni är ikapp med det ni behöver och att solen kanske hittar er en stund idag. Vi ses om några timmar igen <3

 

Rekommenderade inlägg

16 thoughts on “Att ha fått en vinge.

 1. Hoppas att du och din vinge får en fin vecka och att det går över lite fortare denna gången.
  Kram ❤️

 2. Fy sjutton! Det ser ont ut men bra att det inte är som sist iaf.. hursomhelst låter det lite fint med vinge..
  Krya på dig tappra människa 👍

  // Jaana

 3. Oh! En sådan ”änglavinge” har jag levt med sens jag åkte på en whiplash -94!
  Hoppas den kommer hitta tillbaka till sin plats.

 4. Fy så otäckt det ser ut, men skönt ändå att det inte gör ont. Jag har också ett gammalt diskbråck i nacken… hade ingen aning om att det kunde påverka skulderbladet på det viset. Hoppas på god och snabb läkning.
  Din blogg är magiskt fin! <3 Varför heter den ”Att vara någons fru”? Du verkar vara så mycket mer än ”någons fru”. Antar att där finns en helt annan mening bakom namnet, som jag inte fattar.
  Kram

  1. Ha ha ja, det är liksom lite meningen med namnet. När jag startade bloggen för typ 9 år sedan ville jag ha:
   1. ett namn som började på A så att jag skulle hamna högt upp i länklistorna och
   2. ett namn som fick folk att reagera så att de skulle klicka sig vidare och se vad jag var för nån stackars identitetslös person 🙂
   Då var jag dessutom nygift, så Att Vara Någons Fru blev valet. Ett sätt att dra mycket trafik när man var alldeles ny, helt enkelt.

   1. Aha, jag fattar. Det verkar ju ha funkat riktigt bra att dra folk till sidan.
    Din blogg är härligt avslappnad och din stil är bara så skön.
    ”Att vara alltigenom übercool” … skulle jag vilja säga. 🙂

 5. Jag(är ortopedingenjör) tycker du ska söka dig till en fysioterapeut och ortopedteknisk avdelning för att få hjälp med vingscapulan. Det finn ortoser att få som ser till att stabilisera ditt skulderblad och ger bättre chans till god läkning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *