Att ha trädgårdsinspiration.

* P R E S S R E S A *

 

 

Ni minns Newforge?

Det där drömmiga hotellet på Nordirland som hade ett rum som hette Hanna och där alla i personalen kunde ditt namn? Jag tänkte att vi kunde titta på trädgården till Newforge nu, för den är prick mina drömmars trädgård och exakt så jag i år önskat att jag kunde fixa i Drömmen. Men projektet har varit för stort och för kostsamt och jag har inte riktigt vetat vart jag ens skulle börja, men efter att ha vandrat runt i Newforge’s grönska så föll mycket på plats och jag kan liksom se det framför mig – hur den här trädgården tar sig plats även i Småland; fast på baksidan av Drömmen och med aningen mer skandinavisk touch på växter och med slingrande gångar som leder till uthus och stentrappor mer än till gamla vackra stenmurar som vi tyvärr inte har där på bakgården.

Håll i er nu, för här kommer vackerheter.

 

 

 

Blir du inte lite sjuk av ha-begär? Det blir jag.

Älskar stenbeläggningarna, de upphöjda rabatterna, nivåskillnaderna, blommorna, byggnader med sin mättade grå färg, gångarna och de flockande hönsen som iakttar dig genom sitt nät och väntar på mat du tyvärr inte har med dig. Hade jag kunnat hade jag kört en copy paste direkt, men med lite planering kan man nog återskapa en liknande känsla iallafall även om det tar år innan allt växer upp och blir färdigt. Måste ändå vara en fantastisk känsla att få gå ut varje dag till det här, så som de (och deras gäster) gör? Vill ha. Måste göra. Fast på mitt sätt.

Inte idag dock för idag är det torsdag, bokslut och revisormöte. Men drömma kan man ju, och planera.

Så precis det gör jag så länge.

 

 

4 kommentarer till “Att ha trädgårdsinspiration.

  1. Fantastiskt! Tycker om det hårda i stenbyggnaderna och murarna som möter de fluffiga gröna. Verkligen drömmigt!

  2. Klematisen på bilden tycker jag ser ut som Montana Rubens. Den är fantastiskt! Vi har den(bor i mellersta Skåne) och den växer som ogräs! Varannat år är det mycket blommor och varannat är det ännu mer 😉 Blir som ett ljusrosa fluffigt täcke över vårt plank, helt ljuvligt!

  3. 🌹🥀Magiska bilder, en bild säger mer än tusen ord. Det är en magisk trädgård som du aldrig vill släppa. Alla dina bilder är en sann trädgårdsinspiration för mig, du vet vad jag menar. Ha det fin 🙌

  4. Såå himla fint! Mitt problem är att jag inte är det minsta konsekvent när det gäller trädgård..faller pladask för alla ”stilar” och tänker -såhär vill jag ha det! Ända tills jag ser nått helt annat…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg