Att ha adderat grönska.

 

Det blir många turer till områdets olika planthandlare; allt från trädgårdsbutiker till plantskolor och gårdsbodar – alla som har grönt att plantera får ett besök. Det är ju så den här tiden på året, och med mig. Jag får växtdjävulen i mig och sen ska allt som går att stoppa i jord ner i jord. Men i år så fick jag feeling för lite mer gröna växter inne så jag lastade in Noah i bilen och körde till plantagen för att att se om jag kunde hitta lite passande inomhusväxter. Det blir ju med ens ett hem så snart man fått in lite grönt, visst? Inte lika stelt. Verkar som om i år blivit Projekt Inomhus med skräptömning, rensning, ny dammsugare (köpte en ny förra året och valde noga för att få tag i en riktigt bra – visade sig att den jag köpte visserligen var vansinnigt tyst men sög typ ingenting så det var en mindre kul utgift att köpa en ny men höll på att bli tokig på den gamla) och plockande – jag har rensat som besatt och nu är här öppet och rent och som det ska vara. Så till den grad att mamma undrade om jag tänkte sälja huset?

Över min döda kropp var det klassiska svaret på den frågan om ni undrar.

Men iallafall. Grönt.

Jag har ju en fikus hemma i sovrummet också som stod här förra året och som ska tillbaka hit för sommaren igen, men där bakom soffan hamnade den här så länge. Kändes rätt.

 

 

Köket fick en liten krukväxt och så hamnade en här, i lilla delen på toaletten! Där står den ljust och bra, men utan gassande sol. Och när jag satt dit den slog det mig hur tomt det var där på baksidan, så då släpade jag ut våra trädgårdsmöbler från Malmötiden dit, fick Göra att dra en parasollfot på en pirra runt huset och så hade vi en uteplats till att använda oss av. Förutom att det saknas växter där bakom då förstås. Där behövs mer växter.

Ja – aningen sjukligt är det, men nu är jag igång.

Grönt ska det bli, lite överallt.

 

Rekommenderade inlägg

10 thoughts on “Att ha adderat grönska.

 1. Gärna lite bilder på baksidan när det börjar bli så där härligt som bara du kan fixa till det.
  Kram Stina

 2. Söta hem är där du känner dig i paradiset. Ditt hem är ett paradis där du kan må bra. Fortsätt med och ge aldrig upp det Emma. Låt det bli grönt överallt. ❣️🍀🌴🌿🌺

 3. Stooor igenkänning på det där! Inbillade mig när vi köpte huset att jag bara skulle ha grönt och sånt som blommar i vitt ute..Det gick åt h*lvete ganska fort! Blir som besatt den här tiden på året!

 4. Grönt är skönt! I vår stuga har vi fyra krukväster året om: en novemberkaktus som tål det mesta, en monstera som kräver i princip ingenting, en kruka vars växt faktiskt dött några gånger men just nu har en fikus, och så en orkidé med smala blad som liksom bara står där och spretar lite grann. Döm om min förvåning när den blommade vid ett besök i höstas! Efter ca 10 år. Wow.

 5. Nähä då, inget sjukligt med att vilja ha massor med grönt! Ja, grönt eller djur är väl det som gör ett hem. 🙂 Åh, jag gjorde exakt samma sak med dammsugare. Sjukt besviken på det där med nya dammsugare (den som den ersatte hade min man ärvt av sin mormor, så vet inte hur många år på nacken sen har -den väsnas men suger ordentligt). Skillnaden är att jag vägrar köpa en ny (min man har gått runt det och köpt en sån där lite ”handhållen”, den väsnas nåt otroligt och gör mig galen). Så tipsa gärna om du hittar nån som faktiskt är bra!
  kram

 6. Emma,
  Drömmen är verkligen en magisk dröm! Jag fascineras utav ditt sätt att inreda hemmet på, skulle du vilja berätta lite om det? Hur du tänkt? Vart du hittat all fin inredning?

  Njut sommaren,
  Weronika

  1. Åh det är nästa omöjligt för mig att berätta hur jag tänkt eftersom jag aldrig har en strategi. Huset berättar för mig hur det ska vara, liksom. Inredningen är köpt från en mängd olika ställen; Fröjd och Ikea till exempel, men det mesta är loppisfynd, sånt jag köpt på auktion, sånt som fanns i huset men gjorts om eller sånt jag hittat på Blocket 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *