Att ha en Hagga i dörren.

 

Hallåja!

En styck hagga tittar ut genom dörren. Eller ja; Haggis heter hon ju som ni vet, men det blir ofta ”haggan” här hemma. Passar henne fint på nåt vis, trots att hon inte alls är någon hagga utan världens absolut snällaste jätte. Alldeles kortklippt är hon också som ni kan se – var tvungen att klippa ner henne rejält för att hon inte skulle plågas så mycket av värmen och helt plötsligt blev hon valp igen och är nästan dunigt mjuk att klappa på.

 

 

Där i dörren ser man de flesta hundarna faktiskt;

ytterdörren står alltid öppen om det inte är kväll och mygginvasion, så hela familjen kan välja att gå ut närhelst de önskar. Men oftast hittar man de fyrfota sådär; spanande i dörröppningen. Trappan är husets mest använda plats över lag skulle jag tro? Vi sitter där alltid; mannen, barnen eller jag, och blickar ut över gården.

Och på tal om att blicka ut; jag har beställt en häck. Det är ju helt öppen insyn här från vägen och det är såklart charmigt på ett sätt men jag som är så himla privat i mig själv kryper nästan ur skinnet ibland när jag känner mig iakttagen av förbipasserande och det är svårt att på riktigt slappna av när alla kan se rakt in på vad man gör. Det är på den nivån att det dagligen den här tiden på året är folk som stannar utanför nere på väggen och fotograferar helt ogenerat, vilket såklart är kul att man uppskattar huset men det är ju fortfarande vårt h e m på något vis och jag vill kanske inte bli fotograferad där jag ligger i en solstol och försöker lyssna på Kepler. Då är jag ju hemma, inte på nån utställning.

Men ja; häck är beställd och planteras i höst och sen hoppas jag att det inom en eller två somrar ska vara lite mer vårt och inte så öppet för alla som passerar förbi.

 

 

 

Och tills dess får väl framsidan, vi och Haggan hamna på allehanda kort i tyska inspirationsmappar. Har ju gått bra hittills så ska nog kunna vänta ett tag till på att en häck växer upp, inte sant?

Och hon är ju bedårande, vår jätte, där hon står.

På husets favoritplats i kvällssolen.

 

 

 

 

 

8 kommentarer till “Att ha en Hagga i dörren.

 1. Då säger jag hej till Hagg som gillar att stå i dörrramen. En bra hund kan erkännas av det faktum att hon är nyfiken. 🤘 Härligt namn, jag älskar. Den nya frisyren är mycket hjälpsam ..
   
  Jag förstår det för att vara privat. Vi gjorde detsamma med vår trädgård, jag fick känna till en ny vacker vintergröna häckar. Vi har haft dem i flera år. Det är vintergröna och färgar sina blad beroende på temperaturen. Håll ögonen på Glansmispel ’Red Robin’ (Photinia) häcken.
  Hon är verkligen speciell, jag är säker på att du kommer att älska det. Dessutom är de inte som andra häck, så tråkiga.

  Ha fin dag Hagg, Emma och hela familjen ❣️
  Kram Liz

  1. Nej gud de fotar inte mig haha, det är huset. Men jag är ju där och hamnar automatiskt på kort. Man vill ju kunna gå runt i baddräkt i sin trädgård utan att tänka på det liksom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg