Att ha glasspaus.

 

När det är varmt och semester och sommarlov måste man äta glass, såklart.

Det blir nog en nästan varje dag skulle jag tro? Iallafall när vädret tillåter och man behöver en paus från att håva upp småfiskar från sjön. Killarna kan sysselsätta sig med det där i en evighet; särskilt Noah. Grejen med Noah är att han helst vill vara själv, han har inte så mycket till övers för gruppaktiviteter eller andra barn – han vill få utrymme att leka själv och på det sätt han vill och han kan hamna i sin zon och sen sysselsätta sig med det hur länge som helst utan att bry sig så himla mycket om omvärlden. Visst kan han leka med andra och med Leo men allra helst är han ensam och får han bara chansen att lalla runt i stillhet är han mer än nöjd.

När man frågar honom om varför han inte tycker om förskolan så är standardsvaret ”det är för mycket barn”.

Jag kan ändå relatera, känner jag.

 

 

Tänk att jag har byggt detta fejs?! *hjärtögonemoji*

Har så himla svårt att greppa det ibland.

 

 

Men glasspauser tar vi, och pauser i allmänhet.

Leo som pratar och ställer frågor och analyserar och känner in och är social, jag som pendlar mellan ett enormt behov av utrymme och ett behov av att vara social, mannen som alltid bara är en stabil klippa av stilla vatten inombords och inte har behov av så mycket mer än att finnas till och så Noah då som väl är en mix av oss båda; har han bara oss och samtidigt får vara ifred är han lugn och lycklig och njuter.

En kombination av personligheter som är så lika och så långt ifrån varann på samma gång.

Kanske därför det funkar så bra?

 

3 kommentarer till “Att ha glasspaus.

  1. Vill bara lämna en liten hälsning och tacka för dina inlägg. Jag uppskattar dem så mycket både i hur du skriver och i det bilder du delar med oss. Att läsa om den lägenheten du gör om (SÅ kul), eller hundarna, dina fantastiska barn spelar ingen roll, texten är så mjuk och fin och bilderna vackra. Så tack, tack för att du delar med dig till oss <3

  2. Syskon betyder inte att du gör allt tillsammans.
    Jag gillar det när barn utvecklar sin personlighet.

    Noah gillar att spela för sig och inte älskar gruppaktivitet, måste det vara något att vi vuxna respektera. Även om vi tror att det inte är rätt. Barn behöver mycket social kontakt. Jag tror att det inte alltid är så. Det är okej
    Det här är hans personlighet, jag älskar den här söta knappen, jag älskar alla dina pojkar.

    Njut av den läckra glass Noah och ha fin dag. 🍦

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg