Att ha revansch!

 

Försökte ju mig på det där med luktärter förra sommaren (kan man ens vara bloggare/instagrammare utan att ha luktärter i sin trädgård vid det här laget?) men det gick rent åt helvete så att säga. Så i år gav jag det ett försök till och nu jäklar blommar det som aldrig förr?! September verkar vara luktärternas månad här i Småland; jag blev helt paff när jag klev ur bilen och såg hur de hade exploderat där i odlingslådan mot husväggen och nu liksom regnade ner från sin spaljé. Jag som varit så nervös över mina stackars blommor; sommaren gjorde ju en kraftig comeback en hel vecka när jag inte kunde vara på plats och vattna så jag var liksom övertygad om att allt skulle ha torkat ut och dött vid det här laget. Men icke! Rosorna har skjutit nya skott så höga att de går över mitt huvud, Tants ros behöver nog nån form av stöd för den har exploderat den också och luktärterna tycker tydligen om att bli lite bortglömda för de mår bättre än någonsin förr.

En revansch i luktärtsvärlden för mig!

Känns ganska gött ändå, faktiskt.

8 kommentarer till “Att ha revansch!

  1. Känner så igen mig. Var på lantstället i helgen och där hade de kinkiga luktärtorna också exploderat. Jaja, bättre sent än aldrig. Lyxigt att plocka med en riktigt stor bukett hem på söndagen 🌺🌸

  2. Jag har haft förmånen att plocka luktärtor från juli fram till denna helgen, då tog jag ner de lite utmattade växterna för denna sommaren. Det BÄSTA med luktärtornas och dess underbara doft är att ju fler man plockar (in) ju fler blommor bjuder den på.

  3. Roligt! Du har säkert redan hört talas om Klockaregårdens trädgårdsbutik i Ör, när du är i Smålandstrakterna. Annars är det ett tips! Vi bor i närheten och brukar åka en sväng dit då och då. Titta på fina saker och växter, och sen ta en fika på lanthandeln. Varning för att gå längst ner i trädgårdsdelen där de har stora träfat ifrån Italien(gamla vinfat), rent livsfarligt för plånboken😉

      1. Ja det är mysigt! Lanthandeln heter Systrarna Skogströms lantcafe, så man tänker på att det är två olika ägare (så man tajmar öppentiderna). Väl mött i skogarna!❤️

  4. Härligt! Nyfiken på din Ystadsträdgård, är väl ännu bättre odlingszon där? Har för mig att den var lummig och fin, har du en massa rosor där också? Visa gärna 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg