I annonssamarbete med AMERICAN EXPRESS

Att drömma resor.

 

Det är ju en viss skillnad att resa med barn mot att resa utan barn, det får man väl säga. Resmålet är väl den ena grejen; när vi åker med barnen blir det till något varmt och lugnt och fridfullt ställe med sådant de uppskattar att göra och när jag reser själv (vilket jag börjat göra mer de senaste två åren, främst i jobbet) så blir det till städer – Pariiiiiis som ni vet att jag älskar, Prag eller nåt annat ställe nära nog för en weekend och där uppdragen finns för mig att göra. Men något som är gemensamt när vi reser; antingen var för sig eller tillsammans med barnen, är att två saker alltid är lika viktigt: maten och tryggheten. Maten är en så o t r o l i g t stor del för mig av en semester eller av upplevelsen av ett nytt land och där tycker vi lika i familjen allihop; även om vi kanske inte äter samma saker så är måltiden i sig viktig. Är vi i Grekland njuter vi kolhydratsladdad lunch och blir alldeles varma inombords av att se pojkarna kasta sig över maten i skuggan för att orka leka mer efteråt, och är jag i Paris så vet ni att en frukost bestående av ost och rostat bröd på Buvette är ett måste. Det är så gott att jag får gåshud.

När det kommer till tryggheten så köper vi alltid våra resor på vårt kort; ett Amex Green Card. Jag har själv haft ett Amex sen början av 2000 tror jag när Sparbanken hade sitt Mer-koncept och det följde med i det konceptet, och sen har det liksom bara stannat kvar. Amex har ju en hel del kort att välja på men deras Green Card är det ”minst avancerade” eller vad man ska säga; vi behöver inte så mycket extragrejer utan vill bara ha ett kort utan avgift, där det vi handlar blir till poäng och där vi har koll på utgifterna samlat i slutet av månaden. Och så framförallt vid resor, det är då det används varje gång eftersom deras reseförsäkring som ingår om man betalat resan med kortet slår den vanliga försäkringen med hästlängder och gäller för hela familjen (och om ni har koll på det där med hur bonuspoängen fungerar så vet ni kanske att man får tre gånger bonus på köp i utländsk valuta, därför är det kortet vi använder utomlands). Gällande den extra reseförsäkringen är den utan självrisk och så det viktigaste; täcker köp upp till 1000 kr om ditt bagage är mer än 4 timmar försenat. Alla som stått på en flygplats med småbarn och väntat på ett bagage som inte kommer vet paniken i det (vi ska inte prata om när du är på annan ort för att fotografera och din väska med uppdraget i är puts borta – herregud vilken rysare, det har tack och lov inte hänt ännu).

Det finns såklart Amex-kort som är mer anpassade för just resor, men eftersom vi inte är några jättevagabonder och inte behöver så mycket extra än just det jag nämnt så är deras baskort ett bra val för oss.

Mer om Amex olika kort kan man läsa HÄR.

Och nu blev jag sugen på en resa! Ta tåget till Amsterdam kanske?! Åh.

Det vore en dröm att möta hösten så.


I reklamsamarbete med American Express. Ränta 15.99 %.
Vid fullt kreditutnyttjande om 80 000 kr under 12 månader är den effektiva räntan 18,10 % (mars 2019)” 

9 kommentarer till “Att drömma resor.

 1. Så tråkigt att alla instagramkonto och bloggar idag kör samma reklam för AE! Kan ni eller AE åtminstone inte sprida ut det över ett par veckor iallafall. Höga avgifter och transaktionsavgifter dessutom. Jättetrist läsning idag…..

  1. Det håller jag med om!! Jag blir så sjukt opepp på företag som uppenbart kör en drive genom massa bloggar samtidigt (detta är ju inte första gången). Antar dock att det ligger på annonsören, bloggarna kanske inte ens vet om det. fattar även att bloggarne behöver pengar, men detta fenomen är genom-trist.

   1. Vi bloggare vet aldrig om vilka andra som kör kampanjen och när. Det blir ju oftast så med kampanjer att de är tänkta att gå brett, precis som i ”vanliga” livet. När Loka släpper en ny smak tex så ser du det under en period samtidigt på alla busshållsplatser, på reklampelare, på lokala matbutikens vägg, på TV och så vidare.

 2. Tack för härligt inlägg. Jag håller med dig. Reseförsäkring är viktigt. Särskilt om du åker på en så dyr resa, långt borta från ditt hem. 🙌

 3. Hej!
  Hur resonerar du kring resor, flyg och konsumtion med tanke på senaste tidens rapportering om klimat och en planet som inte mår väl?
  Hälsningar,
  Therese

  1. Jag resonerar såhär: vi är ju inga storresare direkt, senast vi tog en utomlandssemester var 2 eller 3 år sedan. I mitt jobb flyger jag 2 gånger per år i snitt och där kan jag såklart rimligtvis ta tåget såklart MEN det innebär två extra resdagar = jag är borta 5 dagar från familjen istället för tre, och när barnen ännu är små är det ett möjligtvis egoistiskt val för mig men jag värderar att vara borta kortare tid mer än vad jag anser det vara värt att inte flyga. Så det är mitt val. Inom Sverige tar jag dock tåget 99,5% istället för bil, men när jag måste utföra arbete utomlands är tiden med familjen tyngre än att spara in den flygresan.

 4. Jag igen!

  Jag tror inte att du måste ge något svar på hur många gånger du flyger.

  Klimatskyddet börjar med alla framför dörren i sitt eget hushåll.
  Jag är förvånad över varför vissa människor plötsligt tänker på klimatet och utlöser denna hype. Du borde ha gjort det tidigare, vi skulle inte behöva prata om det idag.

  Industrialiseringen på 1970-talet markerade början på den första miljöföroreningen som fortfarande går som en tråd genom livet idag.

  Så länge de största staterna inte vill ändra någonting kommer det inte att finnas något. När det gäller området är öst och Amerika de största staterna med befolkningstätheten.

  Global uppvärmning kommer också från andra problem. Mänskligheten påverkas av användningen av fossila bränslen, förstörelsen av regnskogarna genom industrialiserade ländernar, boskap, kvävehaltiga gödselmedel orsakar alltmer klimatet och temperaturen på jorden.

  Om vi ​​alla vill leva ekologiskt, kastar du dina mobiltelefoner och kastar dina datorer. Elektrosmog är också en daglig börda för människor och miljö. Även gödselmedel i din egen trädgård är en Nogo. Vad sägs om gödningsmedel från naturen? Kaffegrut eller helt enkelt träspån som gödningsmedel

  Låt oss titta människor som lever med funktionsnedsättning. De behöver vardagliga verktyg. Jag borde inte sitta i någon rullstol, eftersom ramen är gjord av lättmetall, jag ska inte köra dieselbil. Skäm på huvudet Liz, varför gör du det här! Konstigt nog är bussar och tåg ofta inte tillgängliga för funktionshindrade. Den största NOGO i vår tid

  Jag är också lite förvånad över de människor som plötsligt ses som idoler i miljön. Att seglar med ett segelbåt till Amerika och vill förbättra Amerika. Haha vad ett skämt

  Konstigt nog är segelbåt tillverkat av glasfiber och carbon. Mmh fantastiskt, glasfiber och Carbon är ett annat kemiskt råmaterial. Om du vill göra det rätt, måste du segla med ett nötskal.

  Jag kunde nämna så många exempel, men jag slutar här.
  Jag tycker också att det är ovanligt oförskämt att lära andra vad de ska göra. Vi är alla vuxna, har sina egna livserfarenheter.

  Den tid då vi kunde ha förändrat något är förmodligen redan försvunnen. Varje förändring tar nästan tio år att nå atmosfären.

 5. Förstår inte varför folk köper sina resor med ett lån, ett kort som du betalar med som är med lånade pengar???? Skulle aldrig kunna koppla av på resan om jag visste att jag åkte för lånade pengar om så bara till slutet på månaden. Nää, ska man resa ska det betalas med egna pengar, dragna på ett kort där pengarna dras direkt från ens egna konto. Har man inte pengar ska man inte resa, så enkelt är det.

  1. Ja fast riktigt så använder vi ju inte vårt kort. Jag håller helt med om att man ska vara försiktig med konceptet kredit och att om man vet med sig att man inte kan hantera det så bör man inte ha ett kreditkort. Vi köper ju ingen resa för pengar vi ”inte har” utan betalar den, bara tre veckor senare fast fortfarande med pengar vi har, och anledningen till det är att det skiljer sig MARKANT i reseförsäkringens skydd när det köps via det kortet eller något annat. Det är vår anledning, och i vårt fall är det inget ”lån”. Jag skulle heller aldrig, precis som du skriver, resonera så att ”det vore gött med en resa fast vi har inte de pengarna så äsch vi tar den på kredit istället”men så behöver man ju inte hantera ett kreditkort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg